Mojito-juustokakku

img_4235_copy_0.jpg

img_4263_copy.jpg

Mojito-juustokakku, miksi en ole kuullut tästä aiemmin!?! Löysin reseptin muutamia viikkoja sitten ja siitä lähtien olen palanut halusta päästä kokeilemaan kyseistä ohjetta. Viime viikonloppuna siihen tarjoutui sitten mahdollisuus, kun omat ja siskon syntymäpäivät osuivat kohdalle, ja sisko kaipasi apua tarjoamisten tekemisessä. Ja kyllä oli kokeilemisen arvoinen ohje. Limen ja mintun raikkaat maut juustokakussa, aivan mahtavaa! Tästä juustokakusta tuli helposti uusi suosikkini ja otan sen varmasti mukaan heti seuraavien juhlien menuun.

Mojito-juustokakku

Minttusiirappi:
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
3 oksaa tuoretta minttua

Pohja:
260 g Domino Minttu-keksejä
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaniljalla maustettua rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 limen mehu ja raastettu kuori

Koristeluun:
tuoretta minttua

Mittaa minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman (älä kuitenkaan anna jäähtyä liikaa, ettei siirappi kovetu). Poista mintun oksat ja vaniljatanko.
Murskaa Dominot pieneksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta ennen tarjoilua mintunlehdillä.

img_4210_copy.jpg

img_4247_copy_0.jpg

img_4260_copy.jpg

img_4230_copy.jpg

– stri

Koti Ruoka ja juoma

Mangojuustokakku

img_4053_copy.jpg

img_4127_copy.jpg

Kuten eräässä aikaisemmassa postauksessani totesin, olen suuri juustokakkujen fani. Tässä tuleekin siis toinen juustokakkupostaukseni. Ja tätä kirjoittaessa suunnitteilla on jo seuraava. Vielä en tiedä koska pääsen uutta reseptiä testaamaan, koska olen tällä hetkellä hiukan kiireinen, mutta ehkäpä viikonloppuna löytyisi aikaa, kun omat syntymäpäivätkin osuvat sinne.
Tässä kuitenkin resepti mangojuustokakkuun, jonka leivoin äitienpäiväksi omalle äidilleni. Lilyn huoltokatkon vuoksi reseptin postaaminen on vain hiukan viivästynyt. Nyt uudistunut Lily toimii kuitenkin ja minä ainakin tykkään. Vähän pitää ehkä siistiä blogin ulkoasua uudistuksen jäljiltä, mutta muuten kaikki hyvin.
Tämä juustokakku on hiukan makeampi, kuin aikaisemmin jakamani sitruunajuustokakku, mutta maistuu silti erinomaiselta. Kokeilkaa ihmeessä itse! Omasta mielestäni ainakin resepti oli kokeilemisen arvoinen ja saatan varmasti pyöräyttää kyseisen kakun joskus uudestaankin.

Mangojuustokakku

Pohja:
200g digestivekeksejä
100g voita tai margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä
1 prk (425/250 g) mangoviipaleita (tai 2 purkkia, jos haluat käyttää mangoviipaleita myös koristeena kakun päällä)
2 dl vaniljajogurttia
250g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl sokeria
1 dl mango- tai mango-appelsiinimehua

Pinnalle:
4 dl mango- tai mango-appelsiinimehua
2 dl hyytelösokeria

Murskaa digestivekeksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi tai margariini. Levitä digestive-rasvaseos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Nosta vuoka jääkaappiin hetkeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kaada säilykemangoista neste pois. Soseuta mangot ja sekoita sose tuorejuustoon. Sekoita vaniljajogurtti ja sokeri mangoseokseen. Vaahdota kerma ja sekoita se mangoseokseen.
Kuumenna 1 dl mangomehua  ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Anna liivateseoksen jäähtyä ja sekoita se sitten ohuena nauhana mangoseokseen. Kaada seos vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi.
Kuumenna 4 dl mangomehua kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja sekoita. Levitä kädenlämpöiseksi jäähtynyt sokeriliemi kakun pinnalle. Nosta kakku vielä jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

img_4005_copy.jpg

img_4131_copy.jpg

img_4142_copy.jpg

– stri

 

Koti Ruoka ja juoma