Cookie pops

img_3694_copy.jpg

img_3707_copy.jpg

Olen jo pitkään halunnut kokeilla jotain cookie pops tai cake pops reseptiä, koska herkut kuulostavat mielestäni älyttömän hyviltä ja näyttävätkin supersuloisilta. Ensimmäisen yritykseni cookie popsien parissa suoritin muutamia viikkoja sitten ja tulos oli jokseenkin.. Noh.. Epäonnistunut. Tikkarit murenivat käsiin, enkä millään saanut kuorrutetta tasaisesti pallojen päälle. Harjoitus tekee ilmeisesti mestarin, sillä toisella yrityksellä, pienen reseptin muokkauksen jälkeen, tulos oli paljon onnistuneempi. Tässä siis onnistuneiden versioiden resepti. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty tavallisia Domino-keksejä, mutta itse käytin mintunmakuisia, koska pidän niistä enemmän. The choice is yours. Enjoy!

Cookie pops eli dominotikkarit

1 pkt (350g) Domino-keksejä
150g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
225g tummaa suklaata
koristeluun: marianne crushia tai nonparelleja

Lisäksi:

tikkaritikkuja

Erottele kekseistä vaalea sisus ja laita se sivuun hetkeksi. Hienonna keksit pieniksi muruiksi tehosekoittimessa tai laita ne pussiin ja hienonna kaulimen avulla. Yhdistä keksien vaalea täyte ja tuorejuusto. Lisää sokeri ja keksinmurut. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pyörittelen massasta pieniä palloja. Laita ne vadille, peitä tuorekelmulla ja anna tekeyty viileässä kaksi tuntia.
Tee kuorrutus: sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa, välillä sekoittaen. Kasta tikkaritikun pää sulaan suklaaseen ja työnnä se sen jälkeen keksipalloon. Valele palloja sulalla suklaalla pienen lusikan avulla siten, että pallot peittyvät suklaaseen kokonaan. Kasta tämän jälkeen pallo marianne crushiin, nonparelleihin tai muihin haluamiisi koristeisiin. Nosta tikkarit leivinpaperilla päällystetylle vadille jääkaappiin jähmettymään. Säilytä tikkarit viileässä.

img_3718_copy.jpg

img_3773_copy.jpg

img_3803_copy.jpg

img_3833_copy.jpg

– stri

Koti Ruoka ja juoma DIY

Porkkanakakku

img_3552_copy.jpg

Vaikka porkkanakakku ei ehkä ulkonäöllään tee suurta vaikutusta, maku on silti erinomainen. Appelsiinilla maustettu tuorejuustokuorrute kruunaa tämän makean kakun.

Ainekset:
300g porkkanoita
100g voita
4 kananmunaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia

Kuorrute:
50g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli keskenään. Sekoita ne sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun noin 25x30cm-kokoiseen vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sulata kuorrutusta varten voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuori voin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa.

img_3595_copy.jpg

img_3665_copy.jpg

img_3679_copy.jpg

– stri

Koti Ruoka ja juoma