Ystävän toiveesta: sitruunajuustokakku

img_3454_copy.jpg

Hyvä ystäväni toivoi, että laittaisin tämän reseptin tänne, joten pakkohan se oli. Tämä juustokakkuresepti kuuluu ehdottomasti suosikkeihini ja maistuu ilmeisesti ystävällenikin. Kakku on vielä suhteellisen helppo valmistaa.
Tässä vaiheessa lienee pakko paljastaa, että olen melkoinen juustokakkufanaatikko. Rakastan juustokakkuja yli kaiken, etenkin tällaisia kylmässä hyydytettyjä. Tämä tuskin tulee siis jäämään viimeiseksi juustokakkupostauksekseni täällä.

Sitruunainen juustokakku

Pohja:
12 Digestive keksiä
100g voita

Täyte:
4 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kevyt kermaviiliä
1 sitruuna
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
4 liivatelehteä

Päälle:
mansikoita tai vadelmia (mansikat ovat oma suosikkini)

1. Hienonna Digestivet ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
2. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma.
4. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu.
5. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Anna jäähtyä hiukan.
6. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sitruunan kuori, vanilliinisokeri ja sokeri keskenään.
7. Sekoita niiden joukkoon liivate-mehuseos ohuena nauhana. Lisää lopuksi kermavaahto.
8. Kaada seos keksipohjan päälle.
9. Hyydytä jääkaapissa ainakin 4h, mielellään kuitenkin yön yli.
10. Irrota kakku vuoasta ohuen lastan avulla. Koristele ennen tarjoilua.

img_3506_copy.jpg

img_3515_copy.jpg

img_3532_copy.jpg
– stri

Koti Ruoka ja juoma

Kolmen raaka-aineen perjantaiherkku: sitruuna posset

img_3212_copy2_0.jpg

Tämä ihana herkku syntyy vain ja ainoastaan kolmesta raaka-aineesta (tai no okei neljästä, jos koristeeksi tulevat vadelmat lasketaan). Jälkkäri on erittäin helppo valmistaa ja makukin on melko maittava. Sitruunanmehu tekee mausta raikkaan, olematta liian makea. Sokerin ja sitruunamehun määriä voi tarvittaessa vielä muuttaa oman maun mukaan.

Sitruuna posset

4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunan mehua
Koristeluun: vadelmia

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sitruunan mehu. Lisää tarvittaessa mehua tai sokeria oman maun mukaan.
Kaada seos tarjoiluasstioihin ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä vähintään 2,5 tuntia. Koristele jäähtyneet posset vadelmilla tai vaihtoehtoisesti raastetulla sitruunan kuorella.

 

untitled-2.jpg

– stri

 

Koti Ruoka ja juoma