Ystävän toiveesta: sitruunajuustokakku
Hyvä ystäväni toivoi, että laittaisin tämän reseptin tänne, joten pakkohan se oli. Tämä juustokakkuresepti kuuluu ehdottomasti suosikkeihini ja maistuu ilmeisesti ystävällenikin. Kakku on vielä suhteellisen helppo valmistaa.
Tässä vaiheessa lienee pakko paljastaa, että olen melkoinen juustokakkufanaatikko. Rakastan juustokakkuja yli kaiken, etenkin tällaisia kylmässä hyydytettyjä. Tämä tuskin tulee siis jäämään viimeiseksi juustokakkupostauksekseni täällä.
Sitruunainen juustokakku
Pohja:
12 Digestive keksiä
100g voita
Täyte:
4 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kevyt kermaviiliä
1 sitruuna
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
Päälle:
mansikoita tai vadelmia (mansikat ovat oma suosikkini)
1. Hienonna Digestivet ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
2. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma.
4. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu.
5. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Anna jäähtyä hiukan.
6. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sitruunan kuori, vanilliinisokeri ja sokeri keskenään.
7. Sekoita niiden joukkoon liivate-mehuseos ohuena nauhana. Lisää lopuksi kermavaahto.
8. Kaada seos keksipohjan päälle.
9. Hyydytä jääkaapissa ainakin 4h, mielellään kuitenkin yön yli.
10. Irrota kakku vuoasta ohuen lastan avulla. Koristele ennen tarjoilua.
– stri