Juustokakkua lasissa

Juustokakku lasissa

Kesäinen sunnuntai-ilta ja mieleni teki jotain makeaa jälkkäriä, joka olisi helppo valmistaa. This is what happened.

Juustokakku lasissa

300g mansikoita
1 rkl sokeria
1 sitruunan kuori ja mehu
8 digestivekeksiä
25 g voita sulatettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1,5 dl kuohukermaa

Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja laita kulhoon (mikäli haluat, jätä osa mansikoista kokonaisiksi koristelua varten). Lisää ruokalusikallinen sokeria, sitruunan mehu (2 rkl) ja kuori. Sekoita varovaisesti ainekset keskenään.
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa.
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja kaksi ruokalusikallista sokeria keskenään, kunnes tuorejuusto on sileää. Lisää kuohukerma ja vatkaa kunnes seos on tasaisen paksua.
Kasaa ainekset kerroksittain laseihin. ”Kakut” voi tarjoilla heti tai laittaa jääkaappiin jäähtymään hetkeksi (suosittelen). Koristele pinta halutessasi vielä mansikoilla.
 

Juustokakku lasissa
Juustokakku lasissa

– stri

Koti Ruoka ja juoma

Pienet kesäiset marjapiiraat

img_7760_copy.jpg
img_7780_copy.jpg
Otsikko on ehkä vähän hämäävä, sillä näihin voi laittaa täytteeksi mitä tahansa marjoja tai hedelmiä. Itse käytin mansikoita ja kiiviä, koska ne muodostivat mielestäni ihanan kesäisen kombon (ja koska niitä sattui löytymään jääkaapista). Jos pitäisin nyt kesäjuhlat, tarjoaisin varmaan näitä. Pieniä, helppoja, herkullisia ja kivannäköisiä!

Pienet marjapiiraat (12 kpl)

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tomusokeria
55 g mantelijauhetta
115 g voita
1 munankeltuainen
2 rkl maitoa

Täyte:
200 g vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
marjoja ja hedelmiä

Siivilöi jauho ja tomusokeri kulhoon. Lisää mantelijauhe. Nypi voi jauhojen joukkoon muruiseksi taikinaksi. Lisää munankeltuainen ja maito ja sekoita käsin tasaiseksi, kiinteäksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja vuoraa sillä 12 pientä piirasvuokaa. (Itselläni ei näitä ollut, joten sovelsin ja käytin muffinsivuokia, onnistui niilläkin ihan hyvin.) Pistele pohjat haarukalla. Paina pala alumiinifoliota jokaiselle pohjalle niin, että se peittää reunatkin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pohjat ovat vaalean kullanruskeita. Ota folio pois ja paista pohjia vielä 2-3 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hiukan ennen irrottamista vuoista.
Sekoita tomusokeri vaniljarahkaan. Laita jokaiselle piiraspohjalle ruokalusikallinen täytettä. Asettele päälle marjat ja hedelmät. Voit halutessasi siivilöidä piiraiden päälle vielä tomusokeria.

img_7812_copy.jpg
img_7782_copy.jpg
img_7822_copy.jpg
– stri
 

Koti Ruoka ja juoma