Valkosuklaahippucookiet

img_7528_copy.jpg
img_7454_copy.jpg

Olen pitkään halunnut löytää hyvän reseptin suklaahippukekseille. Sellaisen, jolla kekseistä saa ihanan pehmeitä, ei sellaisia rapeita, jotka murenevat heti kun niistä ottaa yhden haukun. Nyt olen vihdoin löytänyt hyvän ohjeen.
Pidän tällaisista isoista valkosuklaahippukekseistä, varsinkin sellaisista joissa on mukana vielä macadamiapähkinää (kyllä, puhun juuri niistä Subwayn kekseistä). Macadamiapähkinöitä ei valitettavasti itselläni ollut, mutta kyllä nämä pelkkää valkosuklaata sisältävätkin aika herkuilta maistuivat. 😉 Olen leiponut näitä keksejä nyt muutamaan otteeseen ja ovat olleet melkoinen menestys varsinkin nuorempien maistelijoiden keskuudessa. Ja ovat vielä helppoja tehdä!

Jättimäiset valkosuklaahippucookiet

225 g voita huoneenlämpöisenä
4 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
0,5 tl vanilja-aromia
6,2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2,5 tl ruokasoodaa
200 g valkosuklaata

Lämmitä uuni 170-asteiseksi.
Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Vatkaa joukkoon lopuksi vanilja-aromi.
Lisää jauhot, suola ja sooda ja sekoita kunnes saat tasaisen, sileän taikinan. Pilko suklaa pieniksi hipuiksi. Lisää hiput taikinan joukkoon ja sekoita.
Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Jaa kullekin pellille kuusi samankokoista taikinakekoa. Jätä kekseille tilaa levitä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat litteitä ja reunoilta kullanruskeita. Anna keksien jäähtyä pellillä ennen kuin irrotat ne.

img_7479_copy.jpg
img_7486_copy.jpg

– stri

Koti Ruoka ja juoma

Synttärikakkua!

img_7202_copy.jpg
img_7148_copy.jpg
Makeanhimo täyttää tänään vuoden!!! Ja mitä olisikaan synttärit ilman kakkua? Minun tapauksessani kyseessä tietysti juustokakku.
Vuosi sitten kirjoittaessani Makeanhimon ensimmäistä postausta, en olisi ikinä uskonut, että jaksaisin näinkään pitkään. Makeanhimo alkoi kouluprojektista ja päätyi tänne Lilyyn pitkän harkinnan jälkeen ainoastaan kokeilumielessä. Vaan tässä sitä ollaan edelleen vuotta myöhemmin, eikä ainakaan vielä ole mitään aikomusta lopettaa. Joten tänään aion syödä kakkua niin paljon, että maha halkeaa.
Tämän juustokakun ohje on alunperin Hannah Milesin Juustokakut – 60 suussasulavaa leivonnaista (Alkuperäiseltä nimeltään Cheesecake) -kirjasta. Kirjasta löytyy lukuisia ihania juustokakkuohjeita, joista varmasti moni päätyy testattavakseni. Alkuperäinen ohje oli tehty halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuokaan, mutta lisäsin määriä ja tein itse kakun isompaan, halkaisijaltaan 25 cm vuokaan.

Vadelmajuustokakku

Pohja:
200 g digestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
5 dl vadelmia

Vadelmakastike
3 dl vadelmia
1,2 dl sokeria

Täyte:
375 g mascarponejuustoa
3,5 dl ranskankermaa
5 rkl tomusokeria
2 tl vanilja-aromia

Valmista ensin vadelmakastike, sillä sen täytyy jäähtyä ennen kuin se sekoitetaan täytteeseen. Mittaa kattilaan vadelmat, sokeri ja noin 0,5 dl vettä. Anna kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes seos on muuttunut siirapiksi. Siivilöi siemenet pois ja jätä jäähtymään.
Murskaa keksit hienoiksi. Kaada joukkoon voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Asettele osa vadelmista kehäksi pohjan reunoille ja levitä loput keskelle.
Vatkaa mascarpone ja ranskankerma sileäksi seokseksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja-aromi. Vatkaa uudelleen. Tarkista makeus ja lisää halutessasi tomusokeria.
Valuta hiukan vadelmakastiketta vadelmakerroksen päälle vuokaan. Kaada puolet kastikkeesta juustotäytteen joukkoon. Sekoita varovasti, niin että täytteeseen tulee ohuita vadelmakastikeraitoja.
Nostele täyte vuokaan pohjan päälle. Valuta lusikalla loput vadelmakastikkeesta kakun pinnalle ja tee veitsellä tai haarukalla raitakuvioita (kuten kuvista näkyy, tämä vaihe ei minulla ihan mennyt nappiin, eikä raitoja juuri kakussa näy ;)). Nosta kakku jääkaappiin hyytymään. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 3 tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt.

img_7169_copy.jpg
img_7240_copy.jpg
img_7159_copy.jpg
– stri
 

Koti Ruoka ja juoma