Banoffee

img_4742_copy.jpg

Varoitus! Mikäli et pidä mistään supermakeasta, tämä resepti ei todennäköisesti ole sinulle. Mikäli taas olet niin kuin minä ja rakastat kaikkea sellaistakin överimakeaa, mikä jo yhden palan jälkeen aiheuttaa tunteen, että sokeri pursuaa korvista ulos, tämä on resepti juuri sinulle. Tämä resepti sisältää nimittäin kaikkea ihanaa makeaa: kinuskia, kermavaahtoa ja banaania keksipohjan päällä. Ja vielä vähän suklaarouhetta koristeeksi.
Banoffeen valmistus ei ole kovinkaan hankalaa, mutta aikaa se vie jonkun verran. Valmis herkku on kuitenkin ajankäytön arvoinen.

Banoffee

Pohja:
200g digestivekeksejä
70g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
1 purkki makeutettua kondensoitua maitoa
3 banaania viipaleina
4 dl vispikermaa
3 tl sokeria

Koristeluun:
rouhittua tummaa suklaata

Keitä tiivistemaito. Poista purkista etiketti ja laita se avaamattomana kattilaan. Laita kattilaan vettä niin paljon, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä noin kaksi ja puoli tuntia. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa vettä kattilaan, jotta purkki pysyy veden peitossa.
Anna purkin hieman jäähtyä ennen avaamista.
Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele keksiseos tasaiseksi irtovuoan pohjalle esimerkiksi haarukan avulla. Levitä pohjan päälle banaaniviipaleet ja keitetty kondensoitu maito.
Vaahdota kerma ja mausta muutamalla teelusikallisella sokeria. Levitä kermavaahto banaanien ja kinuskin päälle ja tasoita pinta veitsen avulla. Irroita myös veitsen avulla pyöräyttämällä banoffee vuoan reunoista.
Koristele pinta rouhitulla suklaalla.

img_4747_copy_3.jpg
img_4819_copy_4.jpg
img_4853_copy_6.jpg
– stri

Koti Ruoka ja juoma DIY

Valkosuklaa-mansikkajuustokakku

img_4633_copy.jpg

img_4651_copy_0.jpg

Juustokakkupostaus, taas. Jep, en vain tunnu saavan tarpeekseni näistä herkuista.
Tämä valkosuklaa-mansikkajuustokakku oli minulle uusi tuttavuus. Ajattelin aluksi, että valkosuklaan takia tämä kakku olisi todennäköisesti hyvin makea. Tuoreet mansikat kakun päällä tasapainottavat kuitenkin kivasti, eikä kakku itseasiassa ollutkaan niin överimakea, kuin mitä olin ajatellut. Kakku meni hyvin kaupaksi myös syöjille, joten päättelin, että kokeilu oli onnistunut. Itsekin pidin kakusta, joten tämä pääsee ehdottomasti kokeiluun vielä joskus uudestaan.

Valkosuklaa-mansikkajuustokakku

Pohja:
225g Domino -keksejä
40g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
0,5 dl limettimehua
200g valkoista suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
tuoreita mansikoita

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuuton joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja kääntele tuorejuustoseokseen. Sekoita mukaan myös sulatettu hieman jäähtynyt suklaa. Kuumenna limettimehu. Liuota liivatteet hieman jäähtyneeseen limettimehuun. Sekoita täyte nopeasti tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jäähtymään. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele pinta tuoreilla mansikoilla.

img_4597_copy.jpg

img_4601_copy.jpg

img_4681_copy.jpg

img_4620_copy.jpg

– stri

 

Koti Ruoka ja juoma DIY