Appelsiinipannacotta ja mansikkasorbetti

img_4582_copy_1.jpg

Pahoittelut pitkästä, pitkästä hiljaisuudesta blogissa. Osasyynä tähän on ollut useamman viikon kestänyt ulkomaanmatka, jonka aikana ei vain ollut niin helppoa ryhtyä kokkailemaan. Loman jälkeen paluu arkeen ja tottuminen sen rytmiin on tuntunut vievän kaiken ajan ja leipominen on jäänyt hiukan vähemmälle. Nyt kun olen kuitenkin taas päässyt takaisin oikeaan rytmiin, lupaan postailla hiukan säännöllisemmin. Matkoilta sain lisäksi uutta inspiraatiota ja ideoita kokeiltavaksi. En malta odottaa, että pääsen itse kokeilemaan joidenkin herkkujen valmistamista, mitä matkoillani maistoin.
Pidemmittä puheitta, tässä appelsiinipannacotan ohje itsetehdyn mansikkasorbetin kera. Tämän ohjeen löysin ihan netistä erilaisia reseptejä googlailemalla. Yhdistelmä kuulosti sen verran houkuttelevalta, että päätin kokeilla. Olen aina luullut, että jäätelön tai sorbetin valmistaminen itse olisi jotenkin kauhean vaikeaa tai vaativaa. Voi kuinka väärässä olinkaan.

Appelsiinipannacotta ja mansikkasorbetti

Pannacotta
1 dl hyytelösokeri Multia
5 dl kuohukermaa
1 appelsiinin raastettu kuori

Mansikkasorbetti
1 dl appelsiinista puristettua mehua
1/2 dl glukoosisiirappia
250 g mansikoita

Sekoita hyytelösokeri ja kerma kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä puoli minuuttia. Sekoita  appelsiinin kuoriraaste joukkoon ja kaada seos tarjoilukulhoihin. Siirrä kulhot jääkaappiin jäähtymään. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.
Laita tyhjä kulho pakastimeen kylmenemään. Kiehauta appelsiinimehu ja glukoosisiirappi. Mittaa marjat monitoimikoneeseen ja soseuta. Lisää kuuma neste nopeasti joukkoon. Ota astia pakastimesta ja siirrä sorbetti kulhoon. Anna jäähtyä pakastimessa vähintään tunnin tai kunnes seos on jäätynyt sorbettimaiseksi. (Huom. mikäli käytät valmiiksi jäisiä pakastemarjoja, jäätymisaika on lyhyempi)
Annostele sorbetti pannacotta-annosten päälle juuri ennen tarjoamista. Koristele halutessasi appelsiinin kuoriraasteella.

img_4544_copy.jpg

img_4561_copy.jpg

img_4493_copy.jpg

P.s. tämä oli muuten ensimmäinen kerta ikinä kun maistoin pannacottaa!

– stri

Koti Ruoka ja juoma DIY

Banaanijuustokakku

img_4394_copy_0.jpg

Tästähän näyttää pian muodostuvan pelkkä juustokakkublogi! Tämä ei suinkaan ole tarkoitus, vaikka juustokakut ovatkin suurta herkkuani. Seuraavassa postauksessani lupaan jakaa jotain muuta kuin juustokakkureseptin. Ehkäpä jonkin yksikertaisen ja simppelin jälkiruokareseptin.
Tähän väliin jaan teille kuitenkin tämän banaanijuustokakun reseptin. Kyseisen kakun kuvahan komeilee jo blogini bannerissa, mutta nyt muutama isompi ja parempi kuva ohjeen kera. Tämä juustokakku on hiukan makeampi verrattuna esimerkiksi aikaisemmin postaamiini sitruunajuustokakkuun tai mojito-juustokakkuun. Kakku kuuluu silti suosikkeihini ja omasta mielestäni se ei ole kuitenkaan liian makea. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos ette ole ennen banaanijuustokakkua maistanut!

Banaanijuustokakku

Ainekset
6 liivatelehteä
1 ½ kuorittua banaania survottuna
0,7 dl appelsiinimehua
300g maustamatonta tuorejuustoa
1,3 dl sokeria
3 munankeltuaista
2,5 dl kuohukermaa

Pohja
200g digestivekeksejä
100g voita sulatettuna

Koristeluun
banaani- ja mansikkaviipaleita

Murskaa keksit hienoiksi. Kaada joukkoon voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta  vuoka jääkaappiin hetkeksi.
Liota liivatelehtiä viileässä vedessä valmistajan ohjeen mukaisesti.
Pane survotut banaanit kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja kuumenna, kunnes banaanit kiehuvat. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä hieman.
Mittaa tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on sileää ja paksua.
Vatkaa toisessa kulhossa kerma paksuksi, muttei kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puuhaarukalla juustoseoksen joukkoon.
Ota liotetut liivatelehdet vedestä. Purista lehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne lämpimään banaani-mehuseokseen. Sekoita, kunnes liivate on liuennut ja jakautunut tasaisesti seokseen. Yhdistä lopuksi banaani- ja kerma-juustoseokset keskenään ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kylmän torttupohjan päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua banaanin- ja mansikanviipaleilla, sillä banaaninviipaleet alkavat tummua hyvin nopeasti.

img_4389_copy.jpg

img_4369_copy.jpg

img_4411_copy_0.jpg

img_4386_copy.jpg

– stri

Koti Ruoka ja juoma