Vadelma-juustokakkubrownie
Yksi vanhimmista ystävistäni täytti viime viikonloppuna vuosia. Sen kunniaksi päätin haastaa itseni ja kokeilla jotain uutta. Päädyin testaamaan tätä vadelma-juustokakkubrownie reseptiä. Ai miksi juuri tätä? Koska siinä on kaikkea!! Olen jo paljastanut, että rakastan juustokakkuja yli kaiken. Nyt seuraa toinen paljastus: vaikka en juurikaan pidä suklaakakuista (älkää järkyttykö, rakastan silti suklaata!), pidän suuresti brownieista! Siispä juustokakku ja brownie yhdistettynä kuulostaa jo itsessään melko hyvältä. Lisätään siihen päälle vielä vadelmilla maustettu kermavaahtokuorrute, ja käsissä on leivos, jota voisi jo melkein kuvailla täydelliseksi.
Tämä resepti on peräisin lontoolaisen The Hummingbird Bakeryn kirjasta Leivonnaisia herkkusuille (The Humming Bird Bakery Cookbook). Olen jo aiemmin halunnut kokeilla tätä ohjetta, mutta olen jostain syystä ajatellut sen olevan todella haastava usean vaiheen vuoksi. Resepti ei loppujen lopuksi ollut juuri ollenkaan haastava, joten kannattaa kokeilla. Hyviä herkutteluhetkiä!
Vadelma-juustokakkubrownie
Brownie:
200 g tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
4 dl tomusokeria
3 kananmunaa
1,7 dl vehnäjauhoja
Juustokakku:
400 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
0,5 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
Kermakuorrute:
3 dl kuohukermaa
1,7 dl tomusokeria
150 g vadelmia + ylimääräisiä koristeluun
n. 33 x 23 x 5 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Brownie:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa sekaisin sähkövatkaimella. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan. Vatkaa tämän jälkeen jauhot sekaan vähitellen. Vatkaa vielä hetki, jotta taikinasta tulee tasaista. Kaada sulatettu suklaa hitaasti joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada takina vuokaan ja tasoita pinta.
Juustokakku:
Mittaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa alhaisella teholla, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää munat yksi kerrallaan edelleen vatkaten. Seoksen tulee olla sileää ja kermamaista Levitä seos brownien päälle ja tasoittele pinta. Paista levyä uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes juustokakku tuntuu koetettaessa kiinteältä ja on reunoilta hiukan ruskistunut (minulla tämä vei hiukan enemmän kuin 40 minuuttia). Keskiosan tulisi edelleen olla vaalea. Anna levyn jäähtyä kokonaan, peitä se sitten ja nosta jääkaappiin. Anna jäähtyä kylmässä vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.
Kermakuorrute:
Mittaa kerma, sokeri ja vadelmat monitoimikoneeseen ja vatkaa paksuksi, muttei kovaksi vaahdoksi.
Kumoa brownielevy alustalle ja käännä oikein päin. Levitä kermakuorrute tasaisesti levyn päälle. Leikkaa levy paloiksi terävällä veitsellä ja koristele palat tuoreilla vadelmilla.
– stri