Valkosuklaahippucookiet

img_7528_copy.jpg
img_7454_copy.jpg

Olen pitkään halunnut löytää hyvän reseptin suklaahippukekseille. Sellaisen, jolla kekseistä saa ihanan pehmeitä, ei sellaisia rapeita, jotka murenevat heti kun niistä ottaa yhden haukun. Nyt olen vihdoin löytänyt hyvän ohjeen.
Pidän tällaisista isoista valkosuklaahippukekseistä, varsinkin sellaisista joissa on mukana vielä macadamiapähkinää (kyllä, puhun juuri niistä Subwayn kekseistä). Macadamiapähkinöitä ei valitettavasti itselläni ollut, mutta kyllä nämä pelkkää valkosuklaata sisältävätkin aika herkuilta maistuivat. 😉 Olen leiponut näitä keksejä nyt muutamaan otteeseen ja ovat olleet melkoinen menestys varsinkin nuorempien maistelijoiden keskuudessa. Ja ovat vielä helppoja tehdä!

Jättimäiset valkosuklaahippucookiet

225 g voita huoneenlämpöisenä
4 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
0,5 tl vanilja-aromia
6,2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2,5 tl ruokasoodaa
200 g valkosuklaata

Lämmitä uuni 170-asteiseksi.
Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Vatkaa joukkoon lopuksi vanilja-aromi.
Lisää jauhot, suola ja sooda ja sekoita kunnes saat tasaisen, sileän taikinan. Pilko suklaa pieniksi hipuiksi. Lisää hiput taikinan joukkoon ja sekoita.
Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Jaa kullekin pellille kuusi samankokoista taikinakekoa. Jätä kekseille tilaa levitä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat litteitä ja reunoilta kullanruskeita. Anna keksien jäähtyä pellillä ennen kuin irrotat ne.

img_7479_copy.jpg
img_7486_copy.jpg

– stri

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.