Back to Basics Barmaciassa!

Morjensta!

Heti tän blogin aloittamisesta asti on ollut selvää, että Mansessa on yksi selkeä kuppila, josta on aivan pakko tehdä postaus. Tämä baarihan on tietysti Aleksanterinkadulla sijaitseva Barmacia! 

Barmacia on oleellinen osa Mansen muijia, koska ensimmäiset puheet blogista on käyty kyseisesen baarin nurkkapöydässä, hyvin idearikkaassa olotilassa. Mistä lie johtunut?

 

Barmacia.jpg

Barmacia 1.jpg

 

Kysyttiin Barmacian toiselta perustajalta, Leon Aguileralta haluaisiko hän tulla kertomaan meille vähän lisää siitä, mistä Barmaciassa on kyse ja Leonhan tuli. Keskustelu muijien ja ihanan eläväisen Leonin välillä käytiin englanniksi, muijien puolelta hieman mansella murtaen.

 

Omistaja at B 3.jpg

Mistä Barmacian nimi tulee?

– No se on huumorinimi, jolla on myös merkitys. Nimi jakautuu kahteen osaan; bar ja masia. Bar- sana nyt on selkeä homma, mutta masia tarkoittaa paikkaa jonne mennään oppimaan. Yleisesti sitä käytetää jalkapallossa. La masia on keskus, johon nuoret pelaajalupaukset menevät harjoittelemaan.

 

Eli se tarkoittaa baaria, johon mennään oppimaan?

– Kyllä! Koska se mitä meillä täällä on, ne ovat oleellisia perusasioita. Täällä ei ole mitään monimutkaista. Periaatteessa meillä on myynnissä viisi perusdrinkkiä: mojito, margarita, caipirinha, daiquiri sekä pisco sour, joita voi myös tilata maustettuina versioina. Nämä ovat perusdrinkkejä, jotka baarimikot ovat onnistuneet tuhoamaan. Se minkä moni nykyään mieltää margaritaksi ei ole aito margarita. Drinkeissä ei ole aitoja aineksia vaan ne ovat täynnä väriaineita ja keinotekoisia aromeja. Täällä kaikki tehdään puhtaasti, alusta alkaen. Käytämme limeä sekä sokeria ja mansikkamargariittaan tulee oikeaa mansikkaa. Teemme kaikki maut itse ja aina mahdollisimman luonnollisesti.

 

Omistaja at B 2.jpg

Mitenkäs ruoka? Millaista ruokaa Barmaciasta saa?

– Täältä saa latinalais-amerikkalaista street foodia. Se on ihmisille aina välillä vähän vaikea konsepti, koka he eivät tiedä mitä street food on. Se on ruokaa, jota pystyy syömään sormin. Sen täytyy olla nopeaa ja tuoretta. Suomalaiset eivät ole tottuneet käyttämään sormiaan syömiseen, vaan pitsaakin syödään haarukalla ja veitsellä. Ihmiset menevät välillä hämilleen, kun heidän eteensä tuodaan täällä lautasellinen nachoja. Suomalaisia jännittää myös usein kysyä tälläisissa tilanteissa neuvoa.

– Toinen ongelma mikä meillä on ollut on, että ihmiset sekoittavat latinalais-amerikkalaisen ruoan tex mexiin ja sehän on ihan täysin eri asia. Täällä nachot eivät ole ylisuolattuja maissilastuja, joita dipataan cheddarkastikkeeseen. Meksikolaisethan eivät ikinä söisi mitään sellaista!  Meiltä saa täältä kunnon nachoannoksia, joiden täytteet teemme, lastuista lähtien itse päivittäin. Kaiken täytyy olla tuoretta ja makujen aitoja. Ihmiset ihmettelevät, miksi nachot maksavat täällä 9 euroa koska he luulevat saavansa maissilastuja ja kupin dippiä kuten muuallakin. 

 

Mitä eroa on toisella ravintolallasi Inezillä ja Barmacialla?

– Ne ovat todella erilaisia. Barmacia on enemmän latinalaistyylinen ja rennompi baari. Inez on tyyliikkäämpi ja hienostuneempi. Voisi sanoa, että Inez on tyylikkäämpi puoleni ja Barmacia hipsteripuoleni.

 

Omistaja at B 4.jpg

 

Mitä drinksua suosittelisit meille?

– Se riippuu siitä millainen fiilis teillä on! Drinkin ei kuulu kuvastaa baarimikon olotilaa vaan asiakkaan. Baarimikollahan voi olla todella huono päivä! Tekeekö mieli hapanta vai makeaa?

 

Fiiliskuvailujen jälkeen Leon taikoi Annalle Pisco sourin ja Annukalle meksikolaisilla chileillä maustetun caipirinhan. Ja nämä drinkithän osui ihan nappiin!

 

Pisco.jpg

Anna at B.jpg

Annukka at B.jpg

Paloma.jpg

natsot.jpg

 

Ja pitihän noitten herkullisten kuvailujen jälkeen tilata kananachot! Niissä oli päällä kolmea juustoa, tomaatista, sipulista ja korianterista tehtyä salsaa, creme fraichea, guacamolea, miedon tulista chiliä ja pulled henkistä kanaa. Tätä annosta syödessä sillon joskus puoli vuotta sitten ideoitiin tätä yhteistä blogiiki… Jaaa pitihän siinä sitten toisetkin drinksut ottaa nachojen kyytipojaksi. Eihä yhtet riitä mihkää! Otettiin Paloma (a.k.a. purkkidrinkki) ja daiquri.

Mahtava paikka! 

Muijat tykkää ja vilpittömästi suosittelee kyllä täydestä syrämmestää!

 

Kommentit (9)
  1. Viel oli pakko palata tänne tontille kiittämää (ja hehkuttamaan), että tuli Barmaciaa testattua!

    Ny siel sai myös lounassoppaa, jossa oli niin aito mexicano maku, että miäs sano sen olevan ihan kun äitin tekemää ja se on paljon se meksikolaiselta mieheltä!!! Siis tää voi jopa edesauttaa meijan Suomeen jäämistä – mikään ei oo meksikolaiselle tärkeempää kun ”oma” ruoka ja juomat 😛

    1. Voi eikä! Ihanaa kuulla! <3 Huomasinki, että soppaa oli tullu kans sinne, pitää käydä testaamassa myös!

  2. Chileläisenä pakko kans peukuttaa: tän paikan pisco sourit on hyviä!
    Barmacian nimestä kuitenkin vielä sen verran, että mulle ei tuu yhtään mieleen mikään oppiminen, vaan apteekki: farmacia. Valokylttikin on (vihreä) risti, joten mun päässä mielikuva on selkee: Barmaciasta saa lääkettä! 😀 Sitä hyvältä maistuvaa lääkettä!

    1. Joo, ne on niin herkkuu! Tiäkkö meilläkin oli sama mielikuva, ja viä ku ne niiden drinkkiainekset on siä hyllyssä ihan ku lääkepurkit! Vähän yllätyttiinki ton Leon tarinasta sen nimen takaa, mut ehkä se sanaleikki siihen farmaciaan on tullu vasta sillai sivutuotteena mistä noi muut idikset on kummunnu? Tiä sitte 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *