Kätkö Vintage

Moro!

Tammelantorin naapurissa Aaltosenkadulla sijaitsee Kätkö Vintage –niminen vuosikertavaatteita ja huonekaluja myyvä aarreaitta. Käväsin jututtamassa paikan omistajaa Henkkaa, joka kertoi mitä kaikkea liikkeestä löytyy.

k1.jpg

Kuka Kätköä pyörittää?

Ahosen Henrik, hyvää päivää vaan! Tää on tämmönen yhden miehen show. Toki aina välillä on apuna opiskelijoita, harjoittelijoita ja kavereita. Varsinkin, kun tätä liikettä perusti, oli todella paljon apua kaikista kavereista. Mä olisin muuten varmaan vieläkin maalaamassa tätä liikettä! Tämä oli siis ennen pukuliike Saketin taukohuone ja aika karussa kunnossa. Sitä ennen tämä tila oli entinen Aaltosen kenkätehtaan nahkavarasto. Tässä talossa oli kuitenkin mun mielestä kivasti vanhaa meininkiä. Väri-ideat tuli noista rappusista, josta paljastui punainen alta ja ajattelin, että laitetaan punaista seiniinkin. 

k9.jpg

k2.jpg

k4.jpg

Miten Kätkö sai alkunsa?

Olin pitkään vaatekaupassa töissä ja ajattelin, että olisi kiva perustaa jotain omaa. Aluksi tuli idea omasta vaatekaupasta. Olen aina tykännyt huonekaluista ja designista, joten ajattelin, että olisi kiva yhdistää nämä kaikki. Ja tämmöinen siitä sitten tuli. Vintage ja kierrätys on ollut aina lähellä sydäntäni-  ylipäänsä kaikki mikä niihin liittyy. Näillä tavaroilla on historiaa. Usein vanhat on myös kestävämpiä ja hyvälaatuisia. Törmäsin tähän ensimmäistä kertaa vuonna 2000 Thaimaassa. Ihan sattumalta kävelin tällaiseen liikkeeseen. Olin siellä kaiken sen krääsän keskellä ja ajattelin, että täällähän on ihan superhienoa kamaa. Se oli se hetki, kun sen kärpänen niin sanotusti puraisi. Tällaisia liikkeitähän on paljonkin muualla Euroopassa ja Jenkeissä tietysti, jossa ei ole niin paljon varsinaisia kirppiksiä. Ajattelin, että tännekin voisi sellaisen pistää pystyyn. 

k3.jpg

k5.jpg

k6.jpg

Mitä kaikkea Kätkössä myydään?

Täällä on myynnissä paljon britti- ja jenkkivintagea. Ja sitten ihan kotimaisia, laadukkaampia tuotteita. Toki mukana on uudempaakin. Mulla ei ole mitään tiettyä vuosilukua, että periaatteessa valikoimaa on ihan 20-luvulta 2000-luvulle. Mitään tavaraa ei syrjitä, mutta tietysti otan mielellään brändijuttuja aina myyntiin.  Mielellään aina tietysti laadukkaat kotimaiset tuotteet kuten Marimekko ja muut klassikot on aina haluttuja. Uutta tavaraa on aina myös mukana kuten brittiläinen vintage-henkinen Pop-merkki. Ne tekee hyvin pelkistettyjä, hienoja ja yksinkertaisia leikkauksia. Esimerkiksi anorakkeja, huppareita, kauluspaitoja, mekkoja ja simppeleitä juttuja. 

k22.jpg

k7.jpg

k8.jpg

Mistä myytävä tavara hankitaan?

Kontaktien kautta tietenkin. Ulkomailta ja sitten kiertelen huutokaupoissa. Ihmiset tarjoavat tänne päivittäin tavaraa. Tänäänkin on käynyt kolme tyyppiä esittelemässä juttuja. Kaveri ostaa myös kuolinpesiä, niin siltäkin ostan valikoidusti. Mulla on myös sellaisia vakityyppejä , jotka ostavat paljon tavaraa, jota jää käyttämättä. 

k10.jpg

k12.jpg

k14.jpg

Mitä suunnitelmia on Kätkön tulevaisuudessa?

No suunnitteilla olisi pitää neljävuotisjuhlat. Mitään pitkän tähtäimen maailmanvalloitussuunnitelmia ei ole nyt. Tässä sitä myydään ja ollaan. Tavoitteena on lähinnä uudistaa valikoimaa ja pysyä ajankohtaisena liikkeenä. Se on nyt se isoin juttu ja samalla jatkuva haaste. Vintage-hommissakin muodit vaihtuvat ja eri asiat ovat aina pinnalla. Eli sellainen kartalla pysyminen. 

k16.jpgk17.jpgk11.jpg

Minkälaista asiakaskuntaa liikkeessä käy?

Aika laidasta laitaan. Nuorisoa käy paljon ostamassa esim. verkkatakkeja ja nyt on mennyt paljon Adidaksen juttuja. Sitten käy noin 30-vuotiaita tyyppejä ostamassa vähän klassisempaa tavaraa ja sisustusjuttuja. Vanhempi porukka fiilistelee asioita, joita heillä on joskus ollut. Täällä käy myös paljon keräilijöitä. Vaatteet kiinnostavat ehkä vähän nuorempia. On ollut itse asiassa todella kiva huomata, miten asiakaskuntaa on laidasta laitaan. Ja tässä hommassa on mukavaa, kun tapaa kaikennäköisiä ihmisiä. Myös paljon artistiporukkaa on käynyt ostamassa esiintymisvaatteita. Esimerkiksi yksi mun suosikkiartisteista eli J. Karjalainen käy täällä usein. Vielä en ole uskaltanut ottaa kaverikuvaa.

Värikästä jengiä! Liike on kuitenkin löydetty aika hyvin, kun ei tarjoa sitä samaa mitä muilla on. Täällä ei ole sitä vaaraa, että heti samanlaista vaatetta kävelis jollain toisella vastaan. 

k13.jpg

k18.jpg

k19.jpg

k21.jpg

k15.jpg

Aivan ihana liike tämä! Kannattaa käydä tutustumassa ja vilkaisemassa, millaisia aarteita sen kätköihin on piilotettu!

 

-Anna

Kommentit (2)
  1. Uii. Tää on seuraavan Tampere-visiitin listalla!

    1. Ehdottomasti! 🙂

      -Anna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *