Lähi-idän makuja - Zeytuun

Mansen Muijat

Moro!

Päästiin vihdoin ja viimein testaamaan paljon kehuttu meze-ravintola Zeytuun, joka sijaitsee Tuomiokirkonkadulla. Zeytuun tarjoilee lähi-idän makuja ja falafelia, mikä taitaakin paljolti olla se syy, miksi tämän ravintolan testaaminen on kestänyt. Lihaa syövinä ihmisinä ravintolavalinta osuu useammin aina paikkoihin, joissa lihaa on tarjolla.

Käytiin Zeytuunissa pari viikkoa sitten, kun oli ne viimeiset kunnon hellepäivät. Raikas kasvisruoka sopi siihen säähän kyllä kuin nenä päähän ja oli yllättävän täyttävää.

Juomaksi otettiin vastapuristettua appelsiinimehua ja appelsiiniminttujuomaa.

Annukalla Meze Halloumi -annos, joka oli tosi täyttävä, mutta kaikki meni viimeistä murusta myöten. Koko annos oli tosi hyvä, mutta hallouminimisessä annoksessa soisi olevan halloumia hieman enemmän kuin kaksi muutaman millin paksuista siivua. Kaikki maistui tuoreelta ja raikkaalta.

Anna otti Meze Zeytuun -annoksen, joka oli myös tosi hyvä valinta ja kooltaan aika massiivinen. Annan mielestä falafelit oli hyviä ja niitä onkin paljon kehuttu, mutta Annukka ei pysty ymmärtämään noita kasvisruoan ystävien rakastamia kuivia palleroita.

Hinta oli meidän mielestä aika edullinen annosten kokoon nähden, eikä ees muistanu kaivata mitään liha-asiaa annokseen.

Jälkkäriksi vihreää teetä ja minttuteetä, joiden kanssa tuli pienet baklavat ja pähkinätaatelit. Noi pikkujälkkärit oli ihan nerokkaita. Kivan pieni ja sopivan makea lopetus kasvisaterialle.

Joko ootte ehtineet käymään Zeytuunissa? Mitä mieltä olitte paikasta?

Mukavaa sunnuntaita ja voimia alkavaan viikkoon!

Terkuin Muijaset

Kommentoi