Me ollaan luovuttajia – oo säkin!

Moro!

Elinluovutuskortti-kampanjaa vietetään juuri nyt ja koko kamppis huipentuu 8. lokakuuta Euroopan elinsiirtopäivään. Kampanjan tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä elinluovutuskortista. Me muijat lähdettiin kampanjaan mukaan muistuttelemaan ihmisiä ja myös meitä itseämme, koska nyt mekin vasta havahduttiin asiaan ja päätettiin kirjoittaa elinluovutuskortit.

munuais-_ja_maksaliitto_420x594_web.jpg

elinluovutuskortti_kimherold.jpg

Asia voi kuulostaa pelottavalta, mutta ei niitä elimiä nyt vielä tarvi luovuttaa vaan vasta sitten kun niitä ei itse enää tarvi. Eihän se välttämättä oo mukavaa miettiä, että mitäs jos jonkin onnettomuuden seurauksena joutuisi täältä ennen aikojaan lähtemään. Tieto kuitenkin siitä, että yksi ihminen voi pelastaa kuusi ihmistä, on aikalailla se deal breaker.

 

img_7735_1.jpg

Tässä yksi esimerkki muuten siitä, missä tämä asia näkyy aika konkreettisesti. Nenäliinat esiin! Videolla näkyvän morsiamen isä menehtyi äkillisesti. Isä luovutti elimensä silloin niitä tarvitseville. Tarvitsevien joukossa oli mies, joka kaipasi kipeästi uutta sydäntä. Morsiamen isän avulla mies sai uuden elämän ja sydämen kun isällä ei ollut sille enää mitään käyttöä. No, hommahan käy entistä koskettavammaksi tässä kohtaa, kun nainen oli menossa naimisiin ja halusi saattajakseen edes osan isästään. Niimpä saattajaksi lupautui ylpeänä mies, jonka rinnassa morsiamen isän sydän nyt sykkii. Huh.

 

Tällä viikolla neljälle paikkakunnalle nousee paikallisten taideopiskelijoiden tekemät Luovuttaja-installaatiot paidoista, jonka upeen logon on suunnitellut Ivana Helsinki. Installaatiot pystytetään Jyväskylään huomenna, Tampereelle 6. lokakuuta, Kuopioon 7. lokakuuta ja Helsinkiin se tulee lauantaina 8. päivä.

olenluovuttaja.jpg

Helsingin Aalto-yliopiston suunnittelemaan installaatioon tulee 450 paitaa, jotka kuvastavat elinsiirtojonoa, eli sen verran ihmisiä Suomessa odottaa uutta elintä. Installaatio purkautuu sitä myöden, kun ohikulkija allekirjoittaa elinluovutuskortin ja saa paidan itselleen. Muissa kaupungeissa Special Edition -paitoja on jaossa installaatioista 100 kpl, myös Tampereella.

Tampereen installaatio nousee Koskipuistoon siis tämän viikon torstaina 6. päivä klo 13 alkaen. Sieltä niin homma haltuun siis ja paikalle lunastamaan kortti sekä paita hieman erilaisena appropisteenä! 

elinluovutuskortti_teemupackalen.jpg

elinluovutuskortti_tuijapehkonen.jpg

Kuvissa näkyy tämä erittäin upee ja uniikki paita, joka lähtee jokaiselle elinluovutuskortin kirjoittaneelle mukaan siltä seisomalta. Nyt kannattaa siis ehdottomasti olla torstaina Koskipuistossa ja tehdä tälläinen ihana ja sydämellinen teko, joka ei tule vaikuttamaan kortin allekirjoittaneen elämään tai muuttamaan sitä millään tavalla niin kauan kun henkilössä henki pihisee. Sen jälkeen sillä voi kuitenkin olla niin iso vaikutus lukemattomien muiden perheiden elämään, että sitä on aika vaikeaa edes kunnolla käsittääkään.

Tässä siis kaikkien aikojen tärkein menovinkki! Torstaina klo 13 eteenpäin Koskipuistoon!  <3: Muijat 

TallennaTallenna

Kommentit (2)
  1. Kannattaa muuten muistaa, että ainakin Applen puhelimiin saa terveyssovelluksessa täyttää SOS tiedot, joihin esimerkiksi pelastajat pääsevät käsiksi vaikka puhelin on lukossa ja kykenevät soittamaan läheisille sekä näkevät lääkityksen ja muut perustiedot, voit myös ilmoittaa olevasi elintenluovuttaja. Lisäksi kerroin siitä kaikille tuttavilleni. Minulla on myös elintenluovutuskortti, mutta se ei kulje yhtä aktiivisesti mukana kuin kännykkä. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *