Tammerfest-viikonloppu on täällä – enää torstaille peruslippuja jäljellä!

Moro!

Tammerfest täyttää tänä vuonna jo 25 vuotta ja tuntuu, että festari senkun paranee ja isonee vuosi vuodelta. Muistan, kun joka päivälle löytyi joku yksi semikiinnostava artisti, jonka vuoksi liput tuli hankittua. Nyt tuntuu, että jokaiselle festaripäivälle on monta isoa nimeä aina kiinnitettynä. Eikä tämä ole mikään pelkkä tunne vaan siis täyttä faktaahan se on!

Tampereen Ratinanniemessä on ne niin sanotut pääkekkerit, mutta niiden lisäksi tapahtumaa on laajennettu myös kaduille, puistoihin, terasseihin, pubeihin ja yökerhoihin. Myös esiintyjiä on tosi laaja kattaus popista rokkiin ja räpistä aina stand upiin asti. Tsekkaapas koko ohjelma Täältä.

Itse tulee varmaan lähinnä pyörittyä tuola Ratinanniemessä, kun eihän noista esiintyjistä tunnu voivan missata oikein mitään.

Tammerfest, Ratinanniemen Festivaalipuisto
Ohjelma:
TO 18.7.: The Cardigans (SWE), JVG, SANNI, Kolmas Nainen, Kaija Koo, Ellinoora, Alma
PE 19.7.: Juha Tapio, Ellips, Eppu Normaali, Ismo Alanko, Raskasta Suomipoppia, Apulanta, Ville Valo & Agents
LA 20.7.: Lauri Tähkä, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani, Anna Puu, Popeda, J. Karjalainen, Vesala, Vesta, Robin Packalen

Itseä kiinnostaa etenkin toi perjantai, jolle tulin ostaneeksi myös miehelle synttärilahjaksi lipun. Ihan eniten kiinnostaa Ville Valo & Agents, koska sitä levyä mä oon nyt tänä vauvavuotena kuunnellut tosi paljon. Mun pian kahdeksan kuukautta täyttävä pikkumies rauhoittuu aina kuullessaan Tuutulaulun Ville Valon laulamana, ja sitähän me sitten ollaankin kuunneltu aika paljon. Ja repeatilla. Toivottavasti he soittavat sen vaikka se ei mikään bilebiisi olekaan!

Tammerfest näyttää tänä vuonna kiinnostaneen aikas monia, koska kaikki VIP-liput ja perusliputkin torstaita lukuunottamatta on jo loppuunmyyty! Jos siis perjantain tai lauantain lippu kiinnostaa, kantsii pistää sormet ristiin ja toivoa, että sellainen jostain siunaantuu jonkun luopuessa omasta lipustaan. Veikkaan, että hauska hinta näille viime hetken lipuille varmasti myös löydetään… Pääareenalla tehtiin viime vuonna yleisöennätys ja luulenpa, että tänä vuonna vedetään taas ennätykset uusiksi.

Ja mikä parasta tässä tulevassa viikonlopussa on se, että kerrankin on luvattu aurinkoa ja lämpöä koko viikonlopulle! Toivotaan, että tää sääennuste nyt pitää.

Nähään Tammerfesteillä!

-Annukka

Kulttuuri Musiikki Tapahtumat ja juhlat

Bodega Salud -ravintola täytti 45 vuotta – Kippis!

Moro!

Tampereelle avataan koko ajan uusia ravintoloita, mutta samaan aikaan tuntuu, että yhtä monta sulkee ovensa. Harva ravintola pääsee juhlistamaan 45-vuotissynttäreitään niin kuin Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Bodega Salud tänä vuonna. Salud avattiin 6.10.1974 ja ravintola sijaitsi alkuun Otavalankadulla. Nykyisiin tiloihin ravintola on muuttanut vuonna 1996. Ruokalistalta löytyy annoksia, jotka ovat olleet mukana lähes alusta alkaen.

Saimme kutsun tulla illallistamaan Saludiin ja tutustumaan tähän espanjalaishenkiseen ravintolaan paremmin.

Alkuun tapaslajitelma. Appelsiinimarinoituja oliiveja, padrón paprikoita, manchegojuustoa ja kvittenihilloketta, marinoituja jättiravun pyrstöjä, chorizomakkaraa, jamon serranoa sekä ibérico possun kinkkua. Tämä on kiva alkupala kahdelle jaettavaksi, mutta eiköhän tämän yksinkin jaksaisi syödä ainakin ennen jotain kevyempää alkuruokaa.

Saludin yhteydestä löytyy muuten tapas-baari, jossa voi viettää iltaa pienien välipalojen ja juomien kera.

Kippikset tottakai cavalla!

Ihana tapaspöytä, jonka voi ostaa myös erikseenkin ilman mitään pääruokia. Tää käy loistavasti alkupalasta!

Saludin omaa cavaa. Tää oli herkkua!

Ravintolassa on ihana sisustus ja nämä omat loossit tuovat kivasti seurueille yksityisyyttä.

Puuhiilellä grillattuja jättirapuja patatas bravas perunoiden sekä sitruuna aiolin kanssa. Tässä annoksessa maistuu etelä! Puuhiili tuo ihanan oman mausteensa rapuihin ja mieli matkustaa meren ääreen lomamuistoihin.

Ja sitten ehkä yksi legendaarisimmista annoksista, joka tiedetään. Nimittäin Saludin pippuripihvi. Voitaisiin veikata, että moni heistäkin, jotka eivät ole tässä ravintolassa käyneet ovat tästä pihvistä kuulleet. Grillattu naudan sisäfileepihvi sekä 45 vuotta vanhalla salaisella reseptillä valmistettua pippurikastiketta uuniperunan kera tarjoiltuna. Pihvi on aivan täydellisen murea! Uuniperuna vähän mietityttää aluksi, mutta sopii kyllä todella hyvin tähän annokseen.

Ennen jälkiruokaa kierreltiin ravintolan kabinettitiloissa ja yläkerran parvella, jotka soveltuvat yksityiskäyttöön. Näihin pääsee oman poppoonsa kanssa varmimmin varaamalla tilat tietysti etukäteen. Tiloissa on vuokra, joka katoaa kun seurue tilaa ruokaa ja juomaa tietyllä hinnalla. Hinta oli jotain parin sadan luokkaa, joten seurueen ei tarvitse olla kyllä kovinkaan iso, että tää varausmaksu tulee hoidettua jo pelkästään vaan syömällä ja juomalla kabinetissa.

Jälkiruoaksi tilattiin appelsiinilla maustettua paahtovanukasta karamellisoitujen nektariinien kera ja liekitettyjä mansikoita jäätelön kanssa. Jälkimmäinen näistä valmistetaan aika näyttävästi pöydän ääressä kun tarjoilija itse liekittää mansikat!

Saludista löytyy myös työntekijöitä, jotka ovat olleet siellä töissä jopa 30 vuotta. Oli mahtavaa kun tarjoilijamme kertoi kuinka on nähnyt kun perhe tulee syömään lapsensa kanssa, tämä lapsi tuo tyttöystävänsä ensimmäisille treffeille ravintolaan ja vuosia myöhemmin oman lapsensa samaan paikkaa syömään. Ihanaa, että on vielä paikkoja joihin ihmisille tulee side. Aina välillä sitä haluaa maistaa ja kokea jotain uutta, mutta kyllä sitä myös haluaa mennä sinne tuttuun paikkaan, jonka lempi annokseen voi luottaa sateisenakin päivänä.

-Muijat

Kulttuuri Ravintolat Ruoka ja juoma Tapahtumat ja juhlat