Riesling & Spätburgunder -teemaviikot 2017: Ravintola Henriks

Moro!

Vielä olisi pari Ravintolaa esittelemättä meidän Riesling-viikkojen kierrokselta. Nyt vuoronsa saa Ravintola Henriks, jossa on tarjolla Riesling-viikkojen ajan neljän ruokalajin keväinen menu. Ravintolassa voi pistäytyä myös ihan vain lasillisella, jos ei nälätä. Vaikka me ei kyllä ymmärretä miksi jotain ei nälättäisi.

h1.jpg

Heti kärkeen saatiinkin maistella uudenlaisia makuja. Nimittäin siikaa kahdella tapaa (savustettuna ja sokerisuolattuna), paistettua varhaisperunaa, pikkelöityä kurkkua ja verigreippisorbettia. Jos ei itse oltaisi maistettu ei välttämättä uskottasi, että noin hyvin sopii sorbetti kalan kanssa, mutta kylläpä vaan sopii! Mahtava annos tämä. 

Alkuun maisteltiin viineistä mukavan hapokasta Schmitges Crémant Brutia.

img_7338.jpg

h2.jpg

h3.jpg

Seuraavaksi Valkosuklaa-nokkossorbettia. Tämä sorbetti ei taas ollut ihan muijien makuun. Voi olla, että mieleen tuli liikaa spirulina-flashbackeja ja viherjauhe sorbetin muodossa. Sorbetti olisi meidän mielestä kaivannut ehkä enemmän raikkautta tai sitten sitä valkosuklaisuutta. Vai oisko liika suklaisuus vieny tän makupaletin nollaajaksi kaiketi tarkoitetun annoksen sitten liian jälkkärimäiseksi, ehkä. 

h4.jpg

Pääruokana pöytään tuotiin 56-asteiseksi kypsennettyä vasikkaa, korvasienimuhennosta, varhaiskaalia ja sitruunavinaigrettea.

Tämän annoksen kanssa saatiinkin sitten meidän kierroksen ainoa punaviinilasillinen Weingut Neissin marjaisan Spätburgunderin muodossa. Olipa aika ihanaa juoda hyvää punkkua kaikkien näiden hapokkaiden valkkareiden lomassa.

h5.jpg

h6.jpg

img_7336.jpg

Viimeisenä maistettiin vielä Schmitgesin Grauschieferiä, joka oli niin ikään todella mainio viini. Jälkiruokana menussa oli mansikka-pannacotta, basilikasorbettia, raparperia kahdella tapaa. Kolmas sorbetti tällä kattauksella toimi taas todella hyvin. Jokainen komponentti oli herkullinen erikseen ja yhdessä. Oikein hyvä lopetus!

Kaiken kaikkiaan Henriksin menusta jäi jotenkin todella kesäinen fiilis. Kaikki viinit oli jotenkin tosi pirtsakoita ja saattaa olla, että myös noilla kylmillä sorbeteilla oli vähän osuutta tämän mielikuvan syntymisessä. Tämä menu Henriksissä kustantaa 44e ja siihen suunniteltu viinipaketti on 35e. Menu on tarjolla lauantaihin saakka, joten vielä ehtii! Ja eikös nyt luvattukin mukavan kesäistä viikonloppusäätä niin sehän meinaa, että tämä menu käy siihen kun nyrkki silmään!

Glunglung!

-Muijat

kulttuuri suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta ruoka-ja-juoma

Riesling & Spätburgunder -teemaviikot 2017: Deli 1909 & Wine Bar

Moro!

Ja Riesling & Spätburgunder-teemaviikkojen ravintolakierros senkun jatkuu!

Seuraavana vuorossa Gastropub-ketjuun kuuluva Deli 1909 & Wine Bar. Deli on siis bistrotyylinen viinibaari täynnä laadukkaita viinejä ja suolaista ja makeaa pikkunaposteltavaa. Vaikka kyllä tarjonnasta saa itselleen oikein ruokaisankin annoksen koottua.

d1.jpg

d2.jpg

Ja siinä he ovat! Kauniisti rivissä. Rings Liter Rieslingia 2015, Richard Böcking 2014 sekä Kellerin Rieslingia 2015.

img_7343.jpg

Edellä mainittujen ihanien yksilöiden lisäksi saatiin bonuksena hemmotella makunystyröitämme kun meidän laseihin kaadettiin Klaus Böhme Riesling Spätlese 2016 Rappentalia. Kaikki nämä neljä viiniä oli erinomaisia meidän mielestä, mutta etenkin noi Ringsin ja Klaus Böhmen rieslingit jotenkin vielä nousi sieltä edukseen.

d3.jpg

d4.jpg

d5.jpg

Tapaksien valinta tästä ihanasta vitriinistä on aina aika vaikeaa, koska mieli tekis maistella tietenki ihan kaikkea. Onneksi tällä kerralla valinta ei ollut kuitenkaan meidän, ja saatiinki eteemme hyvä kokoelma erilaisia pikkutapaksia.

img_7340.jpg

Deli on kyllä mainio istuskelupaikka, josta löytyy aina hyvä viini ja maistuva tapas tilanteeseen kun tilanteeseen. Iso suositus tälle ja kantsii suunnata nyt etenkin näiden lähipäivien aikana mikäli tällaiset erikoisherkkuviinit napostelee.

Nähää taas pian ja edelleen viinittelyiden merkeissä!

-Muijat

kulttuuri suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta ruoka-ja-juoma