Palmrothin kenkiä ja 4 Vuodenaikaa Pyynikin herkkuja

Moro!

Käytiin viime torstaina tutustumassa Palmroth Originalin kenkiin bloggaajille järjestetyssä tilaisuudessa Pyynikin vanhalla trikootehtaalla. Paikalle kerääntyikin nippu manselaisia bloggaajia parin Helsingin vahvistuksen kera, ja illasta syntyi yks ehdottomasti kivoimmista Tampereella järkätyistä illoista. 

p16.jpg

p1.jpg

Seinällä oli kartta, josta näky kaikki kaupungit, joissa Palmrothin kenkiä myydään. Oli hienoa nähä, että suomalaista osaamista viedään näinki laajasti muihin maihin.

Syksy- ja talvikenkiin keskittyvän Palmroth Originalin toimistolla meidät toivotti tervetulleiksi Anu Haalahti ja Mikko Palmroth. Meille kerrottiin, että Pentti Palmrothin kenkätehdas Partola oli aikoinaan Pirkkalassa toisella puolella järveä. Omaa tehdasta ei enää tossa toimiston yhteydessä oo, minkä vuoksi Anu ja Mikko olikin tosi tyytyväisiä toimiston sijaintiin, kun trikootehtaan ympäristö henkii kuitenkin sellasta vanhaa tehdasmaisuutta ympärillä.

p6.jpg

Noi nilkkurit, joita tossa hypistellään, oli ihanat! Ne jäi vähän kaivelemaan ja siirtyi ehkä ostoslistan jatkeeksi. Kenkien sisus oli kauttaaltaan niin pehmoista ja lämmintä karvaa, että noi ois talveksi varmasti aivan loistavat käyttökengät.

p17.jpgp4.jpg

Seinällä komeili Pertti Palmroth ite.

p5.jpg

p3.jpgNoi ketjuilla koristellut uutuudet oli kans kivoja! Jotenkin tosi nuorekas ja raikas tämä uusi mallisto. Me tykättiin paljon! Lähes kaikki mallit oli sellaisia, jotka olis voitu nähdä meidän vaatekaapeissa.

p15.jpg

90 prosenttia Palmrothin kengistä pystytään vamistamaan loppuun asti Suomessa Parkanossa, jossa kenkien kokoonpano tapahtuu. Päällis- ja vuorimateriaalit tulee Palmrothin tuotteisiin pääasiassa Italiasta, ja pohjat sekä Suomesta että Italiasta. Leikkuu- ja neulostyö tehdään Portugalissa ja Virossa. Korolliset kengät ja laukut tehdään erikoisosaamisen vuoksi kokonaan Portugalissa.

p2.jpg

p18.jpg

Palmrothin varastoissa säilytetään vuosikymmenien takaa vanhoja kenkäpareja eri mallistoista. Mikko kertoi, että aina välillä varastossa on kiva käydä penkomassa vanhoja kenkämalleja, joista haetaan toisinaan inspiraatiota myös uudempien kenkien suunnitteluun.

p21.jpgp20.jpg

p7.jpg

Saatiin kaikki valita itsellemme kengät tai laukun Palrothin kokoelmasta. 

Annukka valitsi mustaa mokkaa olevat ylipolven saappaat. Materiaali on just talveksi hyvä, koska se hylkii vettä. Toi varsi oli myös kiva, kun sitä pystyi pitää joko suorana polven yli tai sitten taitettuna, jolloin toi nahkapuoli tuli esiin. 

Anna puolestaan valitsi itselleen mustat venykenilkkurit, joissa on sisällä ihanan lämmin lammasvuori. Tulee varmasti tarpeeseen hieman kosteammilla keleillä!

p8.jpgp9.jpg

Vintagekenkäkokoelmaa ihailemassa!

p10.jpg

p11.jpg

p12.jpg

Oltiin tosi innoissamme, että iltaa jatkettiin Neljä Vuodenaikaa -ravintolassa, koska sielä ei oltu vielä aiemmin käyty. Saatiin valita ravintolassa joko ranskalainen bouillabaisse-kalakeitto, vuohenjuusto-punajuurisalaatti tai burgeri. Burgerinhimo oli kova, mutta tällä kerralla oli pakko ottaa bouillabaisse. Ei harmittanu! Bouillabaissea on kehuttu paljon kauppahallin Neljä Vuodenaikaa -ravintolassa, minkä vuoksi se oli pakko nyt testata, kun oli mahdollisuus. Keitto on kuulemma hieman erilainen kuin kauppahallissa, koska ravintolat haluaa antaa omille kokeilleen mahdollisuuden tehdä omanlaisen bouillabaissen. Ajatus kummassakin ravintolassa on kuitenkin sama eli suomalaista lähituotantoa tuetaan paljon ja juomatkin oli pääasiassa pienpanimoiden tuotteita.

Illan kruunasi Tampereen siluetilla koristeltu, Royal Bakeryn luoma Aplodi-leivos. Tämä leivos voitti siis Tampereen kulttuuritalojen yhdessä järjestämän Aplodi-leivos -kilpailun, minkä vuoksi leivosta voi nyt varata väliaikaherkuksi Tampere-talolla, Tampereen Teatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Tampereen Komediateatterilla. Tämä laktoositon ja gluteeniton herkku sopii kaikkien suuhun ja oli muuten hiukan hyvä lopetus herkulliselle aterialle ja lämminhenkiselle illalle.

p13.jpg

p14.jpg

Kiitos vielä kaikille ihanille bloggaajille, jotka oli paikalla! Suurin kiitos kuuluu kuitenkin Palmrothin Mikolle ja Anulle, jotka järjesti ihanan illan ja Neljä Vuodenaikaa -ravintolalle, joka varmisti, että pysytään hyvässä lihassa.

Nyt on hyvä tepastella kuivin jaloin kohti talvea!

Muijat kuittaa.

Kommentit (6)
  1. Olitteko Maagillisessa teatterissa Lielahdessa? Kaikki puhu siitä mutten päässyt paikalle eikä paljoa näkynyt juttujakaan siitä 🙁

    1. Ei olla oltu! Mikäs se paikka on? Kerro toki lisää! 🙂

  2. Noi nilkkurit ♡♡♡

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *