Ravintola Henriks – Rieslingviikot 2019

Moro!

Saksan Viinitiedotuksen järjestämillä jokavuotuisilla Riesling & Spätburgunder -viikoilla jatketaan. Toka ravintola, jossa me käytiin, oli Ravintola Henriks. Henriksissä on Rieslingviikkojen aikaan tarjolla kolmen ruokalajin menu, jota he itse kuvailevat raikkaan keväiseksi parsamenuksi.

Henriks tarjoili alkuun aivan superhyvää parsakeittoa, jossa oli myös savustettua madetta ja mateen maksaa. Alkuun juotiin myös lasilliset Spürnasen Riesling Brut 2016 -kuoharia, joka oli ihanan raikasta ja sopi keiton kanssa hyvin yhteen. Tuota kuohuvaa olisi kyllä voinut siemailla ihan läpi menun, oli se niin hyvää.

Pääruoaksi saatiin savustettua ahventa ja toisella lautasella kevään kasviksia beurre blanc -kastikkeella. Tämäkin annos oli todella onnistunut. Ihanan keväinen ja kauniisti tarjoiltu kokonaisuus. Kokit tulivat annostelemaan meidän lautasille kalan ja tekevät sen kuulemma myös asiakkaan puolesta mikäli kokonaisen kalan syöminen tuntuu haastavalta.

Ennen makeaa jälkiruokaa maisteltiin juustoja.

Jälkkärin kanssa juotiin tätä hunajaisen makeaa valkoviiniä, joka tuntui koko pöytäseurueen makunystyröitä hivelevän.

Jälkiruoaksi oli raparperipiirasta matcha-parsajäätelön kera. Jäätelö oli meidän makuun hieman liiankin erikoinen. Matchan maku itsessään on jo jotenkin niin maanläheinen (lue multainen, ruohoinen), että kun siihen lisäsi vielä ripauksen parsan makua, jäätelö maistui lähinnä makealta jäähdytetyltä parsakeitolta. Koostumus jätskissä oli aivan nappisuoritus, mutta maku tosiaan vähän liian eksoottinen meille. Kuultiin kuitenkin, että sitä ilmeisesti vielä viilataan ja kenties parsan määrää siinä vähennetään. Täytyy mennä maistamaan siis uusiksi!

Menun kanssa maisteltiin Scmitges 2017 Riesling trocken ja feinherb -viinejä. Kumpikin näistä sopi sekä pääruoan että alkuruoan kanssa hyvin yhteen. Nämä kävisi loistavasti myös seurusteluviineistä vähän pidemmälläkin illanvietolla.

Tämä menu ja viinit ovat tarjolla Henriksissä Riesling-viikkojen ajan aina siis sinne 26.5. saakka. Me voidaan lämpimästi suositella!

-Muijat

Kommentit (1)
  1. Saksan viinien viikot Tampereen ravintoloissa | Ripaus tryffeliä
    16.5.2019, 01:28

    […] myös mitä Pullon henget, Mansen muijat, Sivumaku, Kipparin morsian, Asikaine ja Ranteita myöten taikinasa kirjoittivat kokemuksistaan […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *