Ravintola Viikinsaaren brunssilla

Moro!

Pari viikkoa sitten hypättiin laivaan Laukontorilta ja suunnattiin kohti Viikinsaarta ja heidän ravintolansa brunssia. Brunssia on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.30-16.00 ja se maksaa laivamatkoineen 37 euroa per aikuinen. Sunnuntaibonarina hintaan kuuluu vielä saunakin, joten mikäli sunnuntaisauna kiinnostaa kantsii brunssisetti varata ennakkoon netin kautta.

Me oltiin tietenkin ravintolan oven kahvassa kiinni heti kun brunssi alkoi. Seuraavien laivojen saapuessa ravintola kuitenkin täyttyi aika nopsaa vauhtia, minkä vuoksi pöytävarauksen tekeminen onkin erityisen suotavaa.

Kaikki kasvisasiat oli ilahduttavan huolella alusta loppuun saakka mietitty. Kaikessa oli mausteet, juustot ja yrtit kohdillaan eikä pöydästä löytynytkään mitään perus uunijuureksia. Tästä brunssista kasvissyöjäkin löytää kivasti täytettä omalle lautaselleen. Kaikki oli myös niin houkuttelevasti omissa astioissaan, että yhtäkään kulhoa ei pystynyt ohittamaan vaan kaikkea piti maistaa. Esillepanosta siis iso plussa!

Kalat kuuluu brunssiin ja oli kiva, että niitä löytyi eri tavoilla valmistettuna.

Lämpimien ruokien joukossa ilahdutti etenkin seitanlastut, jotka oli valmistettu itämaiseen tapaan. Makeantuliset ja karamellisoidut seitanpalaset chilin ja korianterin kanssa vei tän aika tutun kebabin kasviskorvikkeena pidetyn tuotteen hauskan kauas siitä miten sen on tottunu aiemmin maistamaan.

Ahlmanin juustoja nam!

Jälkiruokapöytä on aina yks brunssin kohokohta ja semmonen asia, mikä yleensä runsaudellaan erottaa brunssit lämpimien ruokien lisäksi aamupalasta. Pannarithan on herkkuja ja kuka nyt ei niistä tykkäisi, mutta ois tähän silti joku kakku vielä mahtunut aika kivasti mukaan.

Saatiin maistaa myös uudelta Á la Carte -listalta ihanaa alkupalaa, jossa oli Ahlmanin fetaisaa, tomaattia ja lipstikkajukurttia.

Kyllä brunssin alkuun pitää aina joku pieni drinksu tai kuohari ottaa eiksni!

Kattaukset ravintolassa ovat niin kauniit ja nää neilikat ja valkoiset pöytäliinat sai aikaan ihan sen fiiliksen, että vitsi oispa kiva päästä jonku häihin. Vink vink kaverit.

Pannukakkua, mansikoita ja vaahtokarkkeja jälkkäripöydästä.

Sää sattui olemaan aika kolea ja pilvinen, mutta jotenkin tuntui just siksikin niin ihanalta piristykseltä lähteä Viikinsaareen brunssille. Tää visiitti todellakin todisti myös sen, että aina ei tarvi auringon paisteen olla kyllä mikään kriteeri sille, että lähtee viettämään kesäpäivää tonne saareen. Varsinkin kun tää Suomen kesä nyt on taas näyttänyt tänä vuonna olevansa vähän tämmönen…

Laivat Viikinsaareen lähtevät Laukontorilta aina tasatunnein. Aikatauluihin voi tutustua tarkemmin Hopealinjojen sivuilla.

Jos mielii muutes mennä Viikinsaareen illalla vähän hienommin syömään niin perjantaisin 5.7. alkaen laivalipun hinta hyvitetään kolmen ruokalajin menun hinnasta. Tarjous on voimassa perjantaisin klo 18 alkaen lähteville laivoille. Erinomainen tilaisuus siis mennä testaamaan Viikinsaaren À la Cartea!

-Muijat

kulttuuri ravintolat ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentit (2)
  1. teettekste ihan ruokapalkalla näitä ihme manse mainoksia?

    1. Joskus ruuasta, mutta aina rakkaudesta tähän kaupunkiin.
      -A

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *