Salud ja japanilainen Kobe-liha

Moro!

Kävin tossa pari viikkoa sitten ravintola Saludissa japanilaisen lihan maistelutilaisuudessa ja aijjettä mää nautin! Salud on espanjalaistyylinen ravintola tuossa Tuomiokirkonkatu 19 -osotteessa ja ne järjestivät siis illan, jossa saatiin maistella aitoa japanilaista Kobe-lihaa, jonka ne olivat ottamassa Suomessa toisena ravintolana listalleen. Kobe on nyt tullut tällä viikolla Saludin listalle, joten sieltä sitä harvinaista herkkua nyt saa sitten!

img_9758.jpg

Alkuun saatiin lasilliset shampanjaa ja keittiön tervehdyksen, joka oli ponzu-marinoitua kampasimpukkaa shisolehdellä. Paras kampasimpukka-annos, jota oon maistanut.

IMG_9762.jpg

Pääpuhujana oli wagyu-guru mr. Nozumo Dojo, jonka tilalta illassa maisteltavana oleva Kobe oli peräisin.

IMG_9767.jpg

Tässä sitä Kobea nyt on ja raakana. Aivan jäätävän hyvää lihaa kyllä! Ei voi verrata mihinkään, mitä olisin aiemmin maistanut. Kaverina vähän lehtikaalisipsejä ja sormisuolaa.

IMG_9769.jpg

img_9770.jpg

Sitten vuorossa oli grillattu Satsuma Etrecôte ja siitakesieniä. Ihana pieni maisteluannos, jota ois voinut syödä muutaman annoksen vaikka lisää. Tuossa lihassa oleva rasva oli niin pehmoista, ettei oo ikinä missään entrecôtessa ollukaan niin pehmosta.

IMG_9775.jpg

Sitten syötiin Dingley Dell -porsaan noisetti ja Black Angus sisäfileetä paahdetun kukkakaalen ja persilja-kukkakaalipyreen kera. Tämä oli myös aivan jumalainen ja oli ihanaa, että tässä lihaa oli enemmän. Maisteluannokset kuuluukin olla pieniä, mutta tästä lihasta ei vain saa tarpeekseen!

IMG_9778.jpg

Jos ravintolassa tarjoillaan aitoa japanilaista Kobe-lihaa, ravintola on saanut tällaisen todistuksen siitä, minkä he ovat velvoitettuja esittämään asiakkaan niin pyytäessä. Todistuksesta näkyy lihan kaikki tiedot ja numero, jonka avulla näkee netistä koska liha on teurastettu, koska lähetetty, mitä reittejä ja kuinka monta kiloa. Kobe-härkää teurastetaan Euroopan markkinoille kuukausittain vain noin 24 kappaletta. Se fakta yllätti, että Koben maasta vienti on Japanissa vapautettu vuonna 2012, eli vasta muutama vuosi sitten. Eri ravintoloiden ruokalistoilla muistan lukeneeni Koben tai Kobe-tyylisen lihan (joka ei siis liity mitenkään Kobeen), mutta nämä eivät ole siis voineet olla aitoa japanilaista Kobe-lihaa, vaan ravintolat ovat hieman koijanneet asiakkaitaan. Tätä tapahtuu edelleen ja siksi Dojo alleviivasikin sitä, että asiakkaan kannattaa aina kysyä ravintolalta aitoustodistusta. Kyse on kuitenkin monen sadan euron pihvistä.

IMG_9784.jpg

Minä ja mr. Nozumo Dojo. Tyyli mallia toimistolook, koska tulin sieltä suoraan vähän kiireessä tähän tilaisuuteen. Enkä kyl tienny, että täälä ois porukalla näin siistiä päällä. Mut ei se mitään, kovin lämpimästi mut otettiin silti vastaan.

IMG_9789.jpg

Jälkiruoaksi oli suklaakakkua, saksanpähkinää, vaniljajäätelöä ja marjoja. Ahh <3 Suklaakakulla ei voi ikinä mennä pieleen!

IMG_9793.jpg

Vähän brandya ja kahvia kruunaamassa koko komeuden. Eri ruokalajien kanssa oli muutenkin paritettu erilaisia viinejä, joka oli ihan pisteenä iin päällä.

Tämä oli aivan mahtava kokemus ja upeeta kyllä, että saadaan tätä hienoa lihaa Tampereelle ja pääsin näin tarkasti tutustumaan sen alkuperään. 

Wagyu-liha tuli nyt siis tällä viikolla osaksi Saludin listaa. Kobea on alkupalana Surf & Turf -tyylisenä annoksena hummerin kanssa (voi moro!!), sitä saa myös Beef Tasting -annoksena, jossa on sitten Black Angus Flat Iron -pihviä, Satsuma-härkää sekä vapaana ulkona kasvanutta Dingley Dell -possua.

Kun on höveli olo niin käykää ihmeessä maistelemassa tätä vielä kovin harvinaista herkkuu!

Kattellaan.

– Annukka

Kommentit (3)
 1. Wagyu Liha | Ilkka Uutiset
  9.3.2020, 00:47

  […] Salud ja japanilainen Kobe-liha – Mansen Muijat | Lily – Wagyu-liha tuli nyt siis tällä viikolla osaksi Saludin listaa. Kobea on alkupalana Surf & Turf -tyylisenä annoksena hummerin kanssa (voi moro!!), sitä saa myös Beef Tasting -annoksena, jossa on sitten Black Angus Flat Iron -pihviä, Satsuma-härkää sekä vapaana ulkona kasvanutta Dingley Dell -possua. […]

 2. Että on hyvännäköistä!! 🙂 

  Salud on ollut mun vakkaripaikkoja ihan alusta asti kun Hanski perusti sen otavalankadulle. Pitää ehdottomasti mennä maistille 🙂

  ole! 😉

  1. Ja oli hyvänmakuistakin! Mä en oo aiemmin Saludissa käynyt, ihastuin kyllä paikkaan ja henkilökuntaan ihan tuonkin perusteella. Pitää siis ilman muuta myöhemminkin mennä syömään sinne! <3

   -Annukka

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *