Sasor – Rieslingviikot 2019

Moro!

Meidän Riesling-seikkailu jatkui seuraavaksi Sasor Restaurant & Winebariin. Tämä ravintola onkin ollut jo kauan meille mysteeri ruokiensa puolesta, koska jostain syystä ei olla ehditty tätä vielä testaamaan ja ollaan enemmänkin pidetty Sasoria sellasena ”mennään lasilliselle” -paikkana.

Mysteeriksi tää paikka jää valitettavasti ruokien osalta edelleen, koska meidän kierroksella tämä rafla oli niin myöhään, että keittiöstä ei enää annokset noussu kun keittiö oli sulkeutumassa 15 min kuluttua meidän saapumisesta. Viinit ja palvelu oli kuitenkin 10+!

Alkuun maisteltiin Schmitges Cremant Blanc de Noir -kuohuvaa. Niin hyvää!

WEINGUT GUSTAVSHOF: Pur Weisswein. Biodynaamisesti valmistettu ja Natural, eli luomumpaa kuin luomu. Tämä viini on siis suodattamaton alkuviini, mikä selittääkin viinin sameuden. Puristamisen jälkeen viini on jätetty käymään jopa 12 kuukauden ajaksi. Maku oli ihanan raikas, hunajainen, sitruksinen ja jotenkin aika täyteläinen. Menisi varmasti loistavasti ruokaviininä.

Teemaviikkojen nimi ihan kokonaisuudessaanhan on Riesling & Spätburgunder -viikot, minkä vuoksi olikin kiva, että Sasor oli valinnut listalleen myös näitä Spätburgundereita. Me maisteltiin kahta erilaista, joista kumpikin oli etenkin Annan mieleen.

Tämä oli taivaallista! Niin täyteläinen, täydellisen hapokas ja jotenkin metsäinen niin kuin moni pöytäseurueessa ollut kuvaili.

WEINGUT PFLÜGER: Herrenberg Riesling Spätlese, tämäkin jälleen kerran tosi onnistunut valinta ravintolalta.

Harmi kun ei päästy maistamaan Sasorin valkkaamien viinien lisäksi annoksia, joiden kanssa viinit oli paritettu. Juomapuoli kun oli aika rohkea ja monipuolinen ja erottui edukseen.

Tässä vielä Sasorin tarjoilema menu. Kuulostaa niin herkulta!

Alkuun
Grillattua vihreää parsaa ja kylmäsavulohta, Riesling soosia

Keskelle
Paistettuja ahvenfileitä, varhaiskaali-kasvispaistos, Riesling-majoneesia
Tai
Karamellisoitua ylikypsää possua, yrttistä ohrattoa ja Spätburgunder-maustevoita

Jälkeen
Mansikka pannacotta, hillottua raparperia

Menu 43€

Sasorissa on muuten ensi viikolla keskiviikkona 22.5. klo 18 viinintekijäillallinen erdeniläisen Andreas Schmitgesin viinitilan tuotteiden kanssa tilan pojan Killianin johdolla. Kannattaapi kysellä suoraan ravintolalta tästä lisätietoa mikäli tällänen kiinnostaa!

-Muijat

kulttuuri ravintolat tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. Sasor | Yle, Uutiset
    15.5.2020, 03:24

    […] Sasor – Rieslingviikot 2019 – Mansen Muijat | Lily – Sasor – Rieslingviikot 2019. 0 Moro! Meidän Riesling-seikkailu jatkui seuraavaksi Sasor Restaurant & Winebariin. Tämä ravintola onkin ollut jo kauan meille mysteeri ruokiensa puolesta, koska jostain syystä ei olla ehditty tätä vielä testaamaan ja ollaan enemmänkin pidetty Sasoria sellasena ”mennään lasilliselle”. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *