Suomalaisen naisen saa raiskata vain suomalainen mies

Matkalla Perille

Olen oppinut suomalaisesta yhteiskunnasta jotain uutta viimeisten viikkojen aikana.

Olen oppinut, että on hyväksyttyä seksuaalista väkivaltaa ja on tuomittavaa seksuaalista väkivaltaa.

Hyväksyttyä seksuaalista väkivaltaa ja ahdistelua on esimerkiksi se, kun yökerhossa ei voi kulkea baaritiskiltä vessalle ilman että jonkun pervo-Peran käsi kopeloi pakaroita matkalla. Hyväksyttyä on se, että perjantai-iltana Helsingin julkisessa liikenteessä on mahdotonta kulkea ilman että joku känni-Kalle yrittää tunkea viereen istumaan ja lähteä saatille. Hyväksyttyä on se, että viikonloppuiltana on mahdotonta kulkea minkään julkisen aukion, torin tai puiston poikki ilman että joku humalainen hoipertelee kohti huudellen ehdotuksia tai jopa uhkauksia. Hyväksyttyä on parisuhdeväkivalta, joka on kotona tapahtuva yksityisasia eikä näin ollen kuulu meille muille - ja joka muuten on Suomessa yleisempää kuin lähes missään muussa EU-valtiossa. Hyväksyttyä on se, että noin 30% suomalaisista naisista on joutunut fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kohteeksi nykyisen tai entisen kumppanin käsissä. Hyväksyttyjä ovat ne sadat vuosittaiset raiskaukset joissa tekijä on kantasuomalainen mies - eli siis valkoihoinen, useimmiten todennäköisesti alkoholin vaikutuksen alainen suomalaisjamppa.  Näiden asioiden takia ei nousta barrikadeille, ei kutsuta kriisikokouksia, ei tarkasteta lainsäädäntöä - joka on, by the way, aivan naurettava seksuaalirikoksista annettujen tuomioiden suhteen - mutta nou hätä, näitä sattuu. Ei meillä Suomessa mitään raiskauskulttuuria ole.

Tuomittava seksuaalinen väkivalta on hyvin helppo määritellä: Se on seksuaalista väkivaltaa jossa tekijänä on maahanmuuttaja, pakolainen tai turvapaikanhakija. Ulkomaalainen. Toinen. Ei-suomalainen. Silloin kyse on kulttuurista - kulttuurista jossa naisia halvennetaan ja kohdellaan ala-arvoisesti. Kulttuurista jossa naisia saa pahoinpidellä, lyödä, raiskata. Kulttuurista jossa naisia ei arvosteta. Sellaista ei haluta meille Suomeen, tasa-arvon mallimaahan jossa naisia ja tyttöjä arvostetaan ja kunnioitetaan.

Kaiken tämän kalabaliikin keskellä yksi kuitenkin tuntuu unohtuvan - se kaikkein tärkein: uhri.

Raiskauksen tai seksuaalisen väkivallan uhrin arvo ja merkitys ei pitäisi perustua sille, kuka hänet raiskasi ja mikä on tapauksen media-arvo. Uhrin oikeuksien toteutumisen ei pitäisi riippua siitä, minkä värinen iho tekijällä oli. On hienoa, että seksuaalinen väkivalta saa vihdoin sen ansaitsemaa huomiota - mutta se saa sitä aivan vääristä syistä. Tässä ei ole kyse naisten ja tyttöjen oikeuksien turvaamisesta tai tasa-arvon ajamisesta ja sukupuolittuneen väkivallan kitkemisestä suomalaisesta yhteiskunnasta. Nämä viime viikkojen otsikoihin päätyneet raiskaustapaukset ovat saaneet tämän tason huomiota ja palstatilaa vain ja ainoastaan sen takia, että niissä epäilty on turvapaikanhakija. Suomessa tapahtui viime vuonna Tilastokeskuksen mukaan hieman yli 1000 raiskausta - eli noin 20 viikossa. En muista nähneeni uutisotsikoita 20 raiskauksesta viimeisen viikon aikana. Tai sitä edellisen. Tai minkään viikon aikana. 

Suomessa on ehdottomasti valloillaan raiskauskulttuuri, mutta sillä ei ole mitään tekemistä turvapaikanhakijoiden kanssa. Mitä se kertoo oikeuslaitoksemme suhtautumisesta seksuaalirikoksiin, että Suomen laki määrittelee raiskauksen yhä väkivallan määrän pohjalta - ei suostumuksen puutteen? Oikeusistuimet antavat naurettavan lieviä tuomioita perusteenaan se, että teko ei täytä "törkeän" raiskauksen tunnusmerkkejä koska sen yhteydessä ei käytetty tarpeeksi väkivaltaa tai teko ei ollut tarpeeksi nöyryyttävä. Tiedottoman tai puolustuskyvyttömän raiskaus on ollut rikos vasta vuodesta 2011 lähtien. Olen Sipilän kanssa samaa mieltä siitä, että lainsäädäntöä pitää ehdottomasti muuttaa - mutta me puhumme eri lainsäädännöistä. Suomi ratifioi naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkillan ehkäisemistä ja poistamista koskevan Istanbulin Sopimuksen aikaisemmin tänä vuonna, mutta en ole lukenut pääministerin kutsuneen koolle kokousta keskustellakseen siitä miten Suomen lainsäädäntö tulisi muuttaa Istanbulin sopimuksen vaatimusten mukaiseksi. CEDAW-komitea, joka valvoo YK:n Kaikkinaisen naisten syrjinnän poistamista koskevan yleissopimuksen toimeenpanoa on huomauttanut Suomelle vuosi vuoden jälkeen siitä, että Suomen lainsäädäntö ei ole sopimuksen vaatimalla tasolla, että Suomessa ei ole laitettu tarpeeksi resursseja naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisyyn ja poistamiseen, ja että seksuaali- ja väkivaltarikosten uhreille tarjolla olevat tukipalvelut ovat riittämättömiä. Euroopan perusoikeusviraston tekemän haastattelukyselyn mukaan naisiin kohdistuvan väkivallan määrä on Suomessa äärettömän korkea verrattuna muihin Euroopan maihin. Kun näistä asioista puhuu, on miehiä vihaava suvakki-feminatsi joka vetää herneet nokkaan pikkuasioista - mutta tosiasia on, että suomalaisella raiskauskulttuurilla ei ole mitään tekemistä turvapaikanhakijoiden tai maahanmuutajien kanssa. Naisten pahoinpitelyn me osaamme kansakuntana hoitaa ihan mainiosti itsekin - ikävä kyllä.

Ja ei, en ajattele että turvapaikanhakijoiden tai pakolaisten jotka tekevät Suomessa väkivalta- tai seksuaalirikoksia pitäisi saada erityiskohtelua. Se, että heidän tekemiin rikoksiin tartutaan hanakasti on erittäin hyvä asia - muta ongelma on siinä, että joka ikiseen raiskaukseen ja seksuaalirikokseen pitäisi tarttua aivan yhtä hanakasti, tekijän etnisyydestä tai maahanmuuttostatuksesta riippumatta. Raiskaajan kasvot kun eivät ole yhdennäköiset - ne eivät ole tummat kasvot, tai parrakkaat kasvot, tai muslimin kasvot, vaan ihan kenen tahansa. Läpi maailman, ja myös meillä Suomessa, tilastot osoittavat että suurimmassa osassa tapauksista seksuaalirikoksen uhri tuntee tekijän entuudestaan. Se, että naisia ja tyttöjä pelotellaan varomaan "pahaa mustaa miestä" joka vaanii nurkan takana vie huomion pois siitä tosiseikasta, että todennäköisemmin raiskaaja tai hyökkääjä on meille tuttu henkilö, sellainen jota emme edes osaisi varoa. 

Se hyvä puoli tässä viime viikkojen mediamyrskyssä on ollut, että se on synnyttänyt monia erittäin ansiokkaasti kirjoitettuja ja hyvin perusteltuja vasta-lauseita sekä median että hallituksen tavalle käsitellä näitä julkisuuteen nousseita raiskaustapauksia. Linkitän alla niistä muutaman, ja suosittelen jokaista lukemaan ainakin yhden kyseisistä teksteistä. Nämä rohkeat naiset ovat jakaneet äärimmäisen henkilökohtaisiakin kokemuksia siitä huolimatta, että tietävät sen todennäköisesti aiheuttavan todellisen paskamyrskyn kommenttikentissä ja sosiaalisessa mediassa, sillä mitä tekee maahanmuuttovastainen suomalaismies, kun joku uskaltaakin kirjoittaa tai puhua feministisistä teemoista tai seksuaalisesta väkivallasta Suomessa? Avaa oluen ja istuu pimeässä näpyttelemässä anonyymejä väkivalta- ja raiskausuhkauksia naisille netissä (Veronika Honkasalo, Emmi Nuorgam, Naisasialiitto Unionin henkilökunta - ja lista jatkuu). Kyllä me suomalaiset naiset olemmekin onnekkaita kun meillä on moisia suojelijoita pitämässä meidät turvassa pahoilta muukalais-sediltä.

Sinä siellä, joka olet viimeisten viikkojen ajan raivonnut sosiaalisessa mediassa ählämeistä ja jihadisteista ja rättipäistä jotka vaan raiskaa ja rellestää - mitäs jos sanoisit jotain kun seuraavan kerran näet Koff-lippiksessä heiluvan humalaisen suomalaismiehen ahdistelevan naista baarissa? Mitä jos astuisit väliin kun näet ihan kanta-suomalaisen miehen tunkevan itseään selkeästi haluttoman naisen tai tytön seuraan siinä perjantai-illan ratikassa? Mitä jos menisit apuun kun viisikymppinen pikkujouluista palaava setä yrittää vikitellä 15-vuotiasta? Mitä jos et huorittelisi ja uhittelisi naisille netissä tai kasvotusten? Vai onko niin, että välität vain sellaisesta väkivallasta jossa tekijänä on ulkomaalainen - ja uhrina suomalainen? Että väkivallan ja raiskauksen tuomittavuus määräytyy sen mukaan, kuka tekijä on - ei itse teon tai uhrin kokemuksen perusteella? Jos Irakista tullut naispuolinen turvapaikanhakija raiskattaisi Suomessa kantasuomalaisen toimesta, olisitko yhtä raivoissasi, ja jos et, miksi et?

Minulla on vielä yksi kysymys: Miksi se, että naapuri, kollega, setä, aviomies, poikaystävä tai kaveri raiskaa ei aiheuta kansalaisissa samanlaista raivoa kuin ulkomaalaisten tekemät raiskaukset?

Siksi, että jos joku on vielä pahempi kuin pelko siitä että "ne tulee ja vie meidän naiset", se on pelko siitä että "ne tulee ja raiskaa meidän naiset" - sillä suomalaisen naisen saa raiskata vain suomalainen mies. 

 

Lisää aiheesta:

Kommentit

Hulda2015 (Ei varmistettu)

Hieno kirjoitus, ei ole lisättävää. Osuit täysin asian ytimeen. Täällä kokemus, kertaalleen hyvän kantasuomalaisen mihen raiskaama nainaen.

Herätkää (Ei varmistettu)

Tää kirjoitus on täyttä bullshittiä. Kuka on väittänyt ettei ihmisiä kiinnosta suomalaisten tekemät raiskaukset?Ihmiset on vaan järkyttyneempiä siitä faktasta, että turvapaikanhakijat, joille me avattiin ovi suomeen ja tarjotaan turvapaikkaa, on niin epäkiitollisia ja sairaita. Suomalaisia järkyttää se, että suomeen tulee lisää sairaita ihmisiä, joita riittää jo pelkästään kantasuomalaisissakin. Fakta on, että raiskaukset on lisääntynyt, ja nimenomaan maahanmuuttajien tekemät raiskaukset. Afrikassa ja Lähi-Idässä syntyneiden suhteellinen osuus raiskauksista on 17-kertainen suomalaisiin verrattuna. Mulla ei muuten ole muuten mitään maahanmuuttajia vastaan, sillä olenhan itsekkin sellainen, mutta faktat on vaan faktoja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos nyt turvapaikanhakijoista puhutaan, niin mielestäni kommentissasi yleistät kohtuuttomasti. Tässä hiljattain laskeskeltuja numeroita:

* Suomeen tullut vuonna 2015 marraskuun loppuun mennessä yli 30 000 turvapaikanhakijaa. (Yle, 26.11.2015)
* Vuonna 2015 turvapaikanhakijoista kymmenkuntaa epäillään raiskauksesta. (Yle, 27.11.2015)
* edellisistä laskettuna turvapaikanhakijoista siis 0,3 promillea epäillään raiskauksesta

* Helsingissä rekisteröity tänä vuonna yli 6 000 turvapaikanhakijaa (Yle, 2.12.2015)
* Helsingissä 3 raiskausta, joissa epäiltynä turvapaikanhakija. (Yle, 2.12.2015)
* raiskauksesta epäiltynä siis 0,5 promillea tänä vuonna tulleista turvapaikanhakijoista

* Itä-Suomen poliisin mukaan syksyn 2015 aikana tehty 21 300 rikosilmoitusta, 11 tapauksessa epäiltynä turvapaikanhakija. Itä-Suomessa on n. 1 840 turvapaikanhakijaa. (Yle, 2.12.2015)
* rikoksesta epäiltynä siis 0,5 promillea läänin turvapaikanhakijoista
* rikoksesta epäiltynä siis 3,7 % läänin asukkaista

Tottakai jokainen tapaus on liikaa, ja on syytä saada aikaan järkevää keskustelua siitä, kuinka puuttua riskiryhmiin. On kuitenkin kohtuutonta sitä 99,xx% enemmistöä kohtaan leimata heidätkin, etenkin kun näin ei tehdä kantasuomalaisten sisäisten ryhmäjakojen osalta (esim. tietyissä kunnissa on korkeammat prosentit kuin toisissa, työttömien suhteellinen osuus usein suurempi jne). Vain suhteellisuudentajulla voidaan päästä ratkaisukeskeisiin keskusteluihin.

pampam (Ei varmistettu)

Joo älyhoi,en oo kyllä minäkään koskaan kuullut et kellekkään ois ok suomalaisten tekemät raiskaukset...Itse voin kertoo kokeneeni tän paskan ja tekijänä oli suomalainen mies,samoin mut on pahoinpidellyt suomalainen mies,enkä oo kyllä yhtään antanut asiaa anteeksi sen takia että kyseessä olivat kantasuomalaiset...
Mun mielestä ei oo kenenkään etu että noita syitä miksi ulkomaalaiset raiskaa enemmän ei tutkita ja yritetä ennalta-ehkäistä!Fakta on että joissain maissa esim se että nainen käy yksin baarissa on jo merkki siitä että häntä saa lähestyä ja seksikäs pukeutuminen voidaan pitää naisen syynä raiskaukseen.Kaikissa maissa ei vain ole samanlailla läheskään tasa-arvoa(jota ei kyllä täysin oo suomessakaan!) ja se vain on näin,mutta asia ei muutu sillä että syytetään suomalaisia rasisteiksi ja etsitään vikaa meidän asenteista.
Jos hakee turvapaikkaa niin on todennäköisesti juuri kokenut kauhuja omassa maassaan ja silloin luulis olevan muistissa miltä tuntuu kohdata kurjuutta eikä tulis ekana mieleen kohdella väkivalloin muita!Jos saa apua toiselta maalta niin on musta ihan ok odottaa et ko.henkilö käyttäytyy täällä kunniottavasti ihmisiä ja yhteiskuntaa kohtaan...

Henna3 (Ei varmistettu)

Hyvä! Nyt kaikki allekirjoittamaan kansalaisaloite tuomioiden koventamisesta

Me yhdessä (Ei varmistettu)

Toivon, että me kaikki, jotka haluamme kävellä ulkona pelkäämättä, käydä harrastuksissa niin, nauttia puistoistamme ja uimarannoista jne. Ja emme sulata yhtäkään väkivallantekoa ketään eikä naisia kohtaan, miettisimme nyt YHDESSÄ, MITEN JA MILLÄ KEINOIN hyvin erilaisesta naiskulttuurista tulevat nuoret miehet, tai mahd.moni heistä saataisiin osallistumaan yhdessä suomalaisten kanssa työhön, elämään, harrastuksiin. Ja miten he, jos ympärillä on aktiivisessa toiminnassa kyllin eri ikäisiä ja suomalaisia, oppisivat länsimaisen ajattelutavan, kunnioituksen koskemattomuutta ja jopa henk.k. reviiriä kohtaan, johon Suomessa suurempi tarve kuin esim. Et. Euroopassa. Tämä opetus ja kurssitus vaatii suunnittelua ja työtä, ja näihin olisi satsattava. 2. Uusi uhka, miesjoukot-ilmiö, miten siihen voisi vaikuttaa? Olisiko siihen jokin keino? Toivoisin, että me naiset, kuin miehetkin nyt tarttuisimme toimeen ja pyrkisimme saamaan aikaan yhdessä struktuureja, jotka tukisivat näitä asioita. Toivon, että toimisimme yhdessä tulevaisuuden eteen näin. Älkäämme jakaantuko vaan yhdistytään toiminnan merkeissä. Kun teemme sen, voimme sanoa tehneemme parhaamme kaikki, myös nykyisiä pieniä tyttöjämme ajatellen, ja kaikkia suomalaisia riippumatta ihonväristä.

Ilomieli (Ei varmistettu)

Raiskauksen tuomioista ja tuomiota lieventävistä asioista olen samaa mieltä, kuten varmaan lähes kaikki. Muuten kirjoitus oli valitettavan naiivia ja lapsellista ja täynnä epä-älyllisiä fraaseja.

Naapurin Kallen raiskaus kyllä herättää raivoa ihmisissä, mutta se ei tule samalla lailla esiin. Nämä nyt esiin tulevat turvapaikanhakijoiden tekemät raiskaukset tuovat raivon esiin kieltämättä paremmin... eikä syyttä. On syy sitten lähtömaiden kulttuurissa, uskonnossa tai niiden yhdistelmässä, niin tulokset oli jo tiedossa ennestäänkin. Määrätyiltä seuduilta tulevat raiskaavat n 17 kertaa todennäköisemmin, kuin suomalainen. Iän avulla tehtävät tasauksetkin antavat n 10 kertaisen riskin. Ja vaikka nyt viimeaikoina tulleita on valistettu kuinka - median mukaan - niin tahti on vähintään sama.

Tuntuu suorastaan uskomattomalta väite, että uhria ei ajateltaisi. Mitä näiden asioiden esiintuominen sitten on? Näillähän pyritään estämään tulevia raiskauksia, koska jo tehtyjä emme pysty estämään. Uhri itsessään harvemmin haluaa naamaansa lehteen ja peukutus- tai päänsilitysmyrskyä.

Jutussa mainittiin myös 100 tehtyä raiskausta vuodessa.... kyseessähän EI ole suomalaisten tekemät raiskaukset, vaan kaikki. Sisältäen siii muutaman sata ulkomaalaisten tekemään.

Puheet kotona tehtävästä väkivallasta ja raiskauksista suomalaisena ominaisuutena on myös kertakaikkisen typerää.... ainakin, jos verrataan joihinkin maahantulijaryhmiin. Ei kai joku oikeasti usko, että kotona/perhepiirissä tapahtuvia raiskauksia jättävät ilmoittamatta vain suomalaiset? Kynnys ilmoittaa on satavarmasti nimenomaan esim. musliminaisilla. Jos määrätyt ryhmät raiskaavat ja tappelevat enemmän ulkona, niin muuttuisivatko he oikeasti sisätiloissa sisäsiisteiksi? Ihan oikeasti.

EmMama
Matkalla Perille

Terve Ilomieli, ja kiitos kommentista.

Miksi naapurin Kallen raiskauksen tuottama raivo ei tule samalla tavalla esiin? Miksi siitä ei raivota sosiaalisessa mediassa ja lehdissä, miksi hallitus ei reagoi samalla tavalla? Miksi kanta-suomalaisen tekemä raiskaus ei aiheuta samanlaista reaktiota? Miksi leimahtaa vasta kun tekijä on ulkomaalainen? 

Seuraa nyt käytävää keskustelua netissä ja mediassa. Pääasiallinen huomio kiinnittyy vain ja ainoastaan tekijöihin - ja puhetta siitä, miten riittämättömiä tukipalveluita voitaisi kehittää, naisjärjestöjen resursseja lisätä (niitä muuten juuri leikattiin....) tai surkeaa lainsäädäntöä tiukentaa ja parantaa on äärettömän vähän. Silloin kun tällaista keskustelua on, sen aloittajana on usein naisasiajärjestö. Suomessa uhreille tarjotut tukipalvelut ovat auttamattoman riittämättömät verrattuna ongelman suuruuteen, resursseja kavennetaan entisestään - mutta näistä asioista ei puhuta, vaan ongelman keskukseksi väännetään se turvapaikanhakija ja ratkaisuksi turvapaikanhakijoita koskevien lakien tiukentaminen. Koska kyseessä ei ole turvapaikanhakijoiden tai ulkomaalaisten aiheuttama ongelma, heihin keskittyminen ei myöskään tule korjaamaan ongelmaa.

Puhuin blogissa "sadoista raiskauksista joissa tekijä on kantasuomalainen mies". Jos katsot tilastokeskuksen lukuja, huomaat että vuonna 2014 raiskauksia tehtiin Suomessa hieman yli 1000. Luotettavia tilastoja siitä kuinka paljon tästä oli ulkomaalaistaustaisten tekemiä ei oikeasti ole, minkä takia en itse suostu viljelemään mitään arvauksia siitä - mutta olipa ulkomaalaistaustaisten tekijöiden osuus mikä tahansa, suomalaisia raiskaajia on silti satoja vuodessa, mutta heistä ei uutisoida ollenkaan samalla tavalla kuin näistä viime viikkoisista tapauksista joissa epäilty on turvapaikanhakija. 

Viimeistä pointtiasi en ihan ymmärrä - eihän kukaan ole väittänytkään että vain suomalaiset jättävät ilmoittamatta raiskauksia tai väkivaltakokemuksia. Ilmoittamatta jättäminen on todella suuri ongelma globaalilla tasolla, sillä joka ikisessä maassa naiset saavat yhä pelätä että heidän sanoja epäillään, että heitä syyllistetään tapahtuneesta ja että heitä ei uskota. Kaikki sukupuolittunut väkivalta tulee aina tuomita SAMALLA VAKAVUUDELLA - huolimatta tekijästä tai uhrista, tai siitä tapahtuuko se kotona tai kadulla. Se oli ikään kuin tekstini pointti. 

just (Ei varmistettu)

Ja mikäköhän siitä syntyisi, jos vihaamanne suomimies raiskaisi turvapaikanhakijanaisen? Miettikääpä ihan oikeasti mitä siitä seuraisi? Saisikohan se jotenkin erityishuomiota medioissa?

Vierailija (Ei varmistettu)

Eiköhän se hoideta kuule vankilassa kuntoon tuo Suomalaisen tekemä raiskaus... Siinä kun lyhyen ajan sisällä on otettu parrua kakkoseen ja hampaat vaihtanut muutaman kerran maisemaa. Suomalainen mies tietää että raiskaus on väärin, joku muu taas luulee että niin kohdellaan naista. Ja kyllä kaikki tietää että suomalaisetkin tekevät rikoksia, pysyispä ne toisetkin vaan omissa kotimaissaan niitä tekemässä.

UFo (Ei varmistettu)

Joidenkin maahantulijaryhmien keskuudessa ovat katuraiskaukset 17 kertaa yleisempiä kuin suomalaisten tekemät. Viime aikoina ovat turvapaikanhakijoiden tekemät raiskaukset olleet jokapäiväisiä uutisia, enkä usko että kaikkia edes kerrotaan. Tämä on tosiasia, jota papit ja päättäjät eivät halua myöntää. Turvapaikkabisnes on iso tulonlähde joillekin tahoille, nimiä en nyt viitsi mainita.
Toivottavasti eivät sinisilmät ja heidän perheenjäsenensä joudu maahantulijoiden uhreiksi. Suomi on muuttunut kovin turvattomaksi viime aikoina, ja pahemmaksi tilanne tulee muuttumaan.

Kaikki huomioon (Ei varmistettu)

Hei, olet tosi hyvällä asialla tuodessasi tarpeen tukijärjestelmille esiin. Silti vaikuttaa, että vähättelet uutta jengiuhkatilanneproblematiikkaa, josta on leikki kaukana, jos kohdalle osuisi, ja sen osuus tuoreeltaan pelosta, joka ainakin täällä ystäväpiirissämme on syntynyt, on suuri. On syntynyt uudenlainen kuva, joka pitäisi kartoittaa ja jos mahd. Käyttää jengien ennaltaehkäisyyn energiaa ja suunnitelmallista strategiaa. Tätä kuvaa ei pidä vähätellä vaan puuttua siihen heti sen syntyvaiheessa. Ja ennaltaehkäistä ilmiön kasvua isommaksi. Kaikki muu työ on myös toki tarpeen yleisen hyvän turvallisuuden eteen. Tsemppiä for us all, great leidies!

j.johannes (Ei varmistettu)

Afrikasta tulleilla naisilla raiskatuksi tulemisen riski kotona on nelinkertainen suomalaiseen naiseen verrattuna.

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015031319350781_uu.shtml

Ilomieli (Ei varmistettu)

Anteeksi pientä epätäsmällisyyttä (ja typoja) tekstissäni. Kipeänä täällä kirjoittelen.

Siis tuo määrä on siis 1000.. yksi nolla vain putosi minulta pois. Ja ulkomaalaisten osuus kyllä löytyy tilastoista, kun olen sen ihan viime päivinä itsekin nähnyt. Suhteellisesti miten vain katsottuna se on suuri. En jaksa noita lukuja nyt kaivaa, kun ei ihan oleellisin pointti ollut, mutta sadoista puhutaan kuitenkin.

Enemmän kannattaa kiinnittää huomiota aiemmin kirjoittamiini "riskikertoimiin" (ei tartuta termiin) 17 ja 10. Nyt siis suomeen on otettu pääasiassa juuri noista "riskiryhmistä" olevia ihmisiä tuhansia. Näistähän ovat ainakin persut/rasistit/mamukriittiset/kokoomusnuoret varoitelleet. Mediassa on isoin kirjaimin kerrottu, kuinka hienosti heitä kotoutetaan ymmärtämään naisten asiaa jne jne. Mutta, nyt on kuitenkin alkanut uutista virtaamaan ja uhka on siis realisoitunut ja tämä aiheuttaa huomattavasti kovemman melun kuin se, että Kalle on raiskannut jonkun. En kuitenkaan usko, että Kallen raiskausta hyväksytään sen enempää. Vankilassa - jos sinne joutuu - taitaa olla sen ja sama, että onko raiskaajan nimi Kalle, Igor, Mohammed vai Sven... kyyti on kylmää.

Uhrin näkökulmasta on todennäköisest(?) toki sama, että kuka raiskaaja on. Yhteiskunnan kannalta taas asia ei niin yksinkertaista ole.... ainakaan, kun juurikin viimeaikaiset esiintulleet raiskaukset ovat olleet ns puskaraiskauksia. Kotona tehtyyn raiskaukseen erona näen sen, että jokainen voi pääsääntöisesti säädellä ketä kotiinsa päästää, mutta kadulla/puistossa et pysty valitsemaan ja tästä syntyy yleistä pelkoa.

Noista tukipalveluista en osaa sanoa mitään, mutta uskon, että asiat voivat olla juurikin noin kuin sanot. Nämä ovat kuitenkin kaksi eri asiaa Tukipalvelut ovat jälkihoitoa ja riskiryhmien haarukoiminen on ennaltaehkäisyä.

Loppuun vielä kysymys, johon voi kuka vain vastasta. Miski määrätyt ryhmät raiskaavat enemmän.. onko kyse siis jostain kulttuuritaustasta, uskonnosta, jostain muusta? Hieman tekisi mieli lisätä tuohon myös tappelevat, mutta jätän sen pois, mutta kumminkin jätän tuon tuohon sivulauseeseen, kun mietin, että miksi esim. suomalaisissa varuskunnissa tai niiden lähettyvillä ole koskaan (tietääkseni) mainittavammin sattunut raiskauksia, eikä myöskään joukkotappeluita.

Metsästä törähtää

Miski määrätyt ryhmät raiskaavat enemmän.. onko kyse siis jostain kulttuuritaustasta, uskonnosta, jostain muusta?

Kulttuuritaustahan sen selittää. Asiantuntijan mukaan lähi-idässä raiskaus on aina naisen syy. Noissa kulttuureissa nainen on miehen omaisuutta, eikä naisella ole arvoa omana itsenään. Siksi suomalaisille nuorille naisille on opetettu, että jos maahanmuuttaja ahdistelee heitä, heidän täytyy vedota veljiinsä ja isäänsä. Nainen ei voi siis olettaa, että hänellä itsellään on oikeus koskemattomuuteensa. Oikeuden saa vain miehen kautta.

Lähi-idän kulttuurissa pelkästään naisen avoin katse voidaan tulkita kutsuksi seksiin, jopa avioliittoon.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/arabikulttuurin-asiantuntija-isssa-lahi-idassa-raiskaus-on-aina-naisen-syy/2184399

Jos tahdotte tutustua tulijoiden kulttuureihin ja arvoihin, joita kulttuurit edustavat, niin esimerkiksi täältä pääsee eteenpäin.

http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-overview/?beta=true&utm_expid=53098246-2.Lly4CFSVQG2lphsg-KopIg.1

 

Tere Sammallahti (Ei varmistettu)

Siis kuka on hyväksynyt suomalaisten tekemät raiskaukset ja pahoinpitelyt? Maahanmuuttajien kohdalla reaktioita varmasti synkentää se, että heidän ei tunneta kuuluvan osaksi yhteiskuntaamme, ja että heistä on teoriassa mahdollista päästä eroon. Onhan suomalaistenkin raiskaajien laittamista venäläisiin vankiloihin ehdoteltu maailman sivu. Suomalaista ei voi karkoittaa, ulkomaalaisen voi.

Tuon termin "raiskauskulttuuri" on parempi jättää sinne rapakon taakse mistä se on tullutkin. Meillä ei ole mitään raiskauskulttuuria, koska raiskaaminen ei ole täällä kulttuurisesti hyväksyttyä, eikä se ole Yhdysvalloissakaan.

Vilona (Ei varmistettu)

"Meillä ei ole mitään raiskauskulttuuria, koska raiskaaminen ei ole täällä kulttuurisesti hyväksyttyä."

Voi luoja.

Miksi raiskaustuomiot ovat mitättömiä? Miksi naiset eivät uskalla läheskään aina ilmoittaa raiskauksesta poliisille? Ja miksi se baarijonossa tai ratikassa lääppiminen tuntuu olevan ihan hyväksyttyä (onhan sekin seksuaalista väkivaltaa)? Yritäpä katsoa asiaa naisen näkökulmasta, jos suinkin siihen kykenet ja perustele sitten, miksi raiskaaminen - tai seksuaalinen ahdistelu - ei olisi täällä kulttuurisesti hyväksyttyä, tai jos nyt ei hyväksyttyä niin ainakin vähäteltyä.

Ilomieli (Ei varmistettu)

Vilona! Melkoinen liuku noin lyhyen viestin sisältä suomalaisesta raiskauskulttuurista... ainakin vähättelyyn. Toki, kun ei minkäänlaista faktaa pysty lyömään pöytään, niin tarvitsee puhua tuollaisista epämääräisistä puristeluista.

Suomesta ei minkäänlaista raiskauskulttuuria löydy, vaikka miten tilastoja pyörittelisi. En ymmärrä, että kuinka tuollaista viitsii edes kukaan tosissaan väittää. Ehkä se oma maailma rajoittuukin juuri sporaan ja lähiravintolan jonoon.

Mielestäni nuo ravintolan lähentelyt pitäisi puhua kokonaan toisessa yhteydessä, koska ei se lääppiminen mikään miesten yksinoikeus ole, kun juottoloissa parisuhteita etsitään. Itse puhuisin noissa yhteyksissä enemmänkin huonosta tai arveluttavasta käytöksestä. Vaikka laki on sama, niin ravintolamaailmassa on tavallaan omat "lait" ja säännöt.

Kun tosiaan joissakin "piireissä" riski joutua raiskatuksi on n. 17 kertainen verrattuna kotimaisiin veijareihin, niin tarkoitatko Vilona, että nämä riskiryhmät käyttäytyisivät taikaiskusta esim. ravintolasssa ollessaan suomalaismiehiä paremmin?

essinkeri (Ei varmistettu)

"Vaikka laki on sama, niin ravintolamaailmassa on tavallaan omat "lait" ja säännöt."

Anteeksi mitä?
Tavallaan omat lait ja säännöt?
Ei ole, baarissa ja ravintolassa, torilla ja sporassa pätee aivan samalla tavalla suomen lait, kuin päivällä työpaikalla, kaupassa tai kotona. Ei kellään ole baarissa yhtään sen suurempaa oikeutta koskea minuun ilman lupaani kuin missään muuallakaan. Lisäksi väite "ei se lääppiminen mikään miesten yksinoikeus ole, kun juottoloissa parisuhteita etsitään" on myös melko kyseenalainen. Ei tietenkään myöskään miehiin ole oikeus mennä koskemaan ilman heidän lupaansa, ei baarissa tai muuallakaan, mutta kuinka moni mies oikeasti joutuu lähes joka baarireissullaan tällaisen "lääppimisen" tai vähintäänkin huutelun/vislailun kohteeksi? Kaikki eivät ole siellä "juottoloissa" etsimässä parisuhdetta tai mitään sen suuntaista ja vaikka olisikin, ei kenelläkään ole oikeutta sellaista olettaa ja puristella, lääppiä tai huudella.
Baareissa pätee aivan samat säännöt ja lait kun muuallakin ja on naurettavaa syrjäyttää ne pois yleisestä keskustelusta olankohautuksella.

Ilomieli (Ei varmistettu)

Kuten jo itsekin ansiokkaasti lainasit minua, niin siellähän tosiaan kirjoitin "Vaikka laki on sama".

Eihän tuossa asiassa mitään ihmeellistä ole. Elämä on varmaan kovin ahdistavaa, jos ei ymmärrä, että paikkapaikoin pelisäännöt ovat erilaiset. Mutta kuten me molemmat olemme ansiokkaasti todenneet, niin tiukan paikan tullen laki on aina sama.

Suoraan sanoen en viitsi tuollaiseen kiukutteluun lähteä mukaan, kun tiedän että keskustelun taso ei varmastikaan tule nousemaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pelisäännöt ovat selvästikin juu erilaiset. Miehille ja naisille. Valkoisille ja tummille. Penalle ja Ahmedille. Tämä keskustelu kävi taas hyvänä esimerkkinä siitä, miten naisten kokemaa seksuaalista ahdistelua usein vähätellään, ja miten tässä keskustelussa naisten oma kokemus ei tyypillisesti kiinnosta. Suomalainen mies tässä määrittelee, mitä naisten tulee sietää ja mitä vastaan taistella.

Avril (Ei varmistettu)

Tämä kommentti kävisi itsessään suurinpiirtein oppikirjaesimerkiksi suomalaiseen kulttuuriin syväänjuurtuneesta uhria syyllistävästä ja naista alentavaa käytöstä normalisoivasta asenteesta.
Niin luonnollistettua se on, että esimerkiksi itse et pysty näkemään ristiriitaa kirjoituksissasi ja myöhemmin vielä esität, että "baarissa pätee eri säännöt"...

Ihan käsittämätöntä, että edelleen ajatellaan, että baarissa käyvä nainen on "huono nainen" ja automaattisesti etsimässä seksikumppania tai parisuhdetta, että suomalaisen naisen "ei" kyllä tarkoittaa ei, mutta sitä ei tarvitse huomioida jos nainen on humalassa/pukeutunut paljastavasti/ihan vaan uskaltautunut baariin ilman kumppaniaan tai edes seisoo tästä puolta metriä kauempana.
Että kaikenmoinen lääppiminen ja jopa "yllätysseksi" (kuten jatkoilla raiskaamista röhönaurun saattelemana kuvaillaan) on ihan okei, vaikka nainen olisi tehnyt selväksi, ettei halua sellaista.

Tai sitten työpaikalla pepulle läpsiminen ja rivouksien huutelu kaduilla on "vaan läppää" tai "kohteliaisuus" ja "pitäisi olla iloinen, että kelpaa miehille" - ja jos tästä pahastuu, on huumorintajuton femakkohoro...

Ihan uskomatonta, että edelleenkin niin monelle ihan perusjampalle on niin vaikeaa ymmärtää, että tytötkin haluavat pitää hauskaa, tanssia ja hiukan humaltuakin ihan ilman, että etsisivät miesseuraa, ainakaan päätarkoituksenaan. Ja nekin, jotka etsivät, eivät halua, että kuka hyvänsä tarraa perseeseen kiinni eikä lähde kulumallakaan, ennen kuin ottaa kovemmat otteet käyttöön, vaikka jokainen normijärjellä varustettu kyllä tunnistaa torjuvat eleet. Yli kaksvitosena on jo sen verran kyynistynyt, että tulee hyvin nopeasti käskettyä jutuille pyrkivät painumaan vittuun, mitä ei kohteliaana ihmisenä huvittaisi tehdä, mutta nuorempana kun jaksoi yrittää olla ystävällinen, seurasi siitä liki poikkeuksetta vähintään kauhea jankkaaminen.
.

Avril (Ei varmistettu)

...ja onko se tämän huomioiden mikään ihmekään, jos maahanmuuttaja ei ota vakavissaan valistusta suomalaisnaisten itsemääräämisoikeudesta, jos heti ensimmäinen yökerhoreissu osoittaa kaikki korulauseet hevonpaskaksi?

En siedä epätoivottua lähentelyä sen paremmin mamuilta kuin suomalaisiltakaan, mutta on äärimmäisen kaksinaismoralistista vaatia virheetöntä käytöstä maahanmuuttajilta kulttuuriimme vedoten, jos itse samalla porsastellaan täysin vapautuneesti.
Lopulta se integroitumisen esimerkki tulee ihan elävän elämän havaintoja tarkkailemalla, ei mitään sievistelevää pamflettia lukemalla.

Pieni harkittu provo loppuun: Jos itse viljelet asennetta, jonka mukaan "baareissa on eri Säännöt", olet itse osaltasi syyllinen, jos oma sisaresi/tyttäresi/vaimosi/äitisi/tyttöystäväsi/kollegasi joutuu RAISKATUKSI baari-illan päätteeksi - ajatteletko silloinkin,että teko oli ihan Ok tai korkeintaan pieni lipsahdus?

afsudpoi (Ei varmistettu)

"Siis kuka on hyväksynyt suomalaisten tekemät raiskaukset ja pahoinpitelyt?"

Ja miksi saa yleistää suomalainen mies, mutta ei irakilaismies? Suomalaisen miehen syyllistäminen kollektivisesti on feministeille ok, mutta muille kansallisuuksille ei saa tehdä samaa. Kummallinen ristiriita.

Mindetz (Ei varmistettu)

Etko huomaa itse ristiriitaa? Samalla tavalla kun sosiallisessa mediassa yleistetaan maahanmuuttajien tekemat raiskaukset heidan koko kansan sairaukseksi, mutta sitten suomalaisen miehen tekemaa raiskausta ei kuitenkaan yleisteta koko kansan sairaudeksi. Se oli tassa tarkoitus - ei saisi yleistaa, ei ketaan, ei suomalaista miesta eika sita maahanmuuttajaa. Jokainen olkoon yksilo ja vastuussa omista teoistaan. Itse en haluaisi tulla tuomituksi omien kansalaisteni tekemien tekojen takia, ihan sama mita tilastot sanovat.

Ja koko kirjoituksen pointti oli nimenomaan se, etta tehdaan asialle jotain - huolimatta siita kuka on tehnyt teon. Se on aina yhta rangaistava ja kamala, se on se pointti tassa.

Kamaskapi (Ei varmistettu)

"Etko huomaa itse ristiriitaa?"

Eihän maahanmuuttajia yleistetä. Todetaan vain, että heidän edustuksensa raiskaustilastoissa on 17-kertainen verrattuna suomalaisiin. Puskaraiskaustilastoissa heidän edustuksensa lienee monisataakertainen.

Miksi näitä tilastollisia eroja ei saisi sanoa ääneen? Aina kun tänne otetaan maahanmuuttajia, tänne otetaan myös puskaraiskaajia. Puskaraiskaajia on pienessäkin joukossa valtava määrä, kun heitä verrataan suomalaisten puskaraiskaajien määrään.

Otetaan naisia ja lapsia, niin ongelma poistuu. Miehet ulos, naiset sisään. Miksi tämä ratkaisu ei kelpaa? Miksi Suomeen ehdoin tahdoin halutaan raiskaajia, kun tarjolla olisi naisiakin?

Mindetz (Ei varmistettu)

Siksi koska se ei poista ongelmaa?

Miten se, etta Suomeen otetaan vain naisia ja lapsia pakolaisiksi estaisi sen, ettei Suomessa tapahdu enaa raiskauksia eika naisiin kohdistuvaa vakivaltaa?

Miten tama estaa sen suomalaisen miehen raiskaamista, vakivaltaa (henkista ja fyysista), solvaamista ja seksuaalista hairintaa suomalaista naista kohtaan?

Kerro toki?

Kamaskapi (Ei varmistettu)

"Miten se, etta Suomeen otetaan vain naisia ja lapsia pakolaisiksi estaisi sen, ettei Suomessa tapahdu enaa raiskauksia eika naisiin kohdistuvaa vakivaltaa?"

Eihän se koko ongelmaa poistaisi, mutta rajoittaisi sitä merkittävästi. Tutustu tilastoihin. Ja kun tutustut, suhteuta rikosten määrä tekijäjoukkojen kokoon ja erottele myös rikostyypit (puska vastaan bileilta).

Eihän ajattelussasi ole järjen häivää. Jos vetoat siihen, että koska koko ongelmaa ei saada ratkaistua, ei sille tarvitse tehdä mitään, niin samalla logiikalla voitaisiin sanoa, ettei pedofiilejä kannata vangita tai rajoittaa, koska aina tulee uusia pedofiilejä.

Sillä on merkittävä vaikutus naisten mahdollisuuteen liikkua pimeällä, otetaanko tänne maahanmuuttajia vai ei. Puskasta hyppää hyvin harvoin esiin suomalainen mies. Suomalaiset miehet raiskaavat pääsääntöisesti tilanteissa, jotka nainen voi halutessaan välttää (ei esimerkiksi kännissä kenenkään vieraan tai puolitutun luokse). Sen sijaan maahanmuuttajaraiskaajat muodostavat uhan julkiseen tilaan.

Mindetz (Ei varmistettu)

Tutustu itse tilastoihin ylla mainitussa tekstissa! "Rajoittaisi merkittavasti" on aika rohkea veto.
En sano etteiko asialle pida tehda mitaan, todellakin pitaa ja siksi taalla vouhotan. Meidan erona on se, etta vouhotan sen puolesta, etta naista rikoksista pitaa saada isompia tuomioita, seksuaalisesta vakivallasta ja hyvaksikaytosta pitaa tehda isompi asia kansallisesti, niista pitaa puhua avoimesti, niista ei saa tuomita uhria ja tekija pitaa aina tuomita, teki ne kuka tahansa. Niista pitaa tehda iso asia silloinkin kun rikokseen on syyllistynyt suomalainen mies. Se mika tassakin huolestuttaa on se, etta tunnut tuomitsevan ainoastaan maahanmuuttajien tekemat raiskaukset. Sinun logiikan mukaan koska voidaan ratkaista osa ongelmaa se on melkein kuin kokonaan ratkaistu.

Miksi et ole yhta kiinnostunut loytamaan ratkaisua myos niihin suomalaisten miesten tekemiin raiskauksiin, mista tamakin kirjoitus on? Vai oliko siihen se vastaus, etta ne "nainen voi halutessaan välttää (ei esimerkiksi kännissä kenenkään vieraan tai puolitutun luokse)"

Vierailija (Ei varmistettu)

Anteeksi, mutta pakko kommentoida tätä pointtia "suomalaiset miehet raiskaavat pääsääntöisesti tilanteissa, jotka nainen voi halutessaan välttää". Väärin. Puskaraiskaukset tapahtuvat tilanteissa, joita mielessään ehkä peloissaan pyrki välttämään. En tunne oloani mukavaksi kävellessäni yksin pimeässä hiljaisella alueella. Olen silloin muutenkin varovaisempi ja mahdollisuuksien mukaan välttelen tällaisia tilanteita, vaikka se väärin onkin. Sen sijaan se puolituttu suomalaismies, jonka kanssa kävellään jatkoilta kotiin tai se jopa kaveri, jonka kanssa on vietetty aikaa tai lähdetty sen luokse yöksi kun yöbussi ei kulje eikä uskalla yksin kävellä pimeässä, on raikaustilanteena paljon yllättävämpi ja hankalammin vältettävissä. Vai pitääkö minun varmuuden vuoksi katkaista välit kaikkiin miespuolisiin ystäviini tai ainakin huolehtia siitä, etten ikinä ole kahden heidän kanssaan samassa tilassa? Eikä tämä ala jo kuulostaa stereotyypialta naisia alistavasta kulttuurista, jota pyritään kritisoimaan?

Ilomieli (Ei varmistettu)

Vierailija!

Sellasta shittiä taas jotta.... tässä on selkeästi ensin ollut vastaus ja sitten on yritetty vääntää siihen sopivat perustelut.

Nämä ns. puskaraiskauksethan eivät tietystikään tarkoita aina nimenomaisesti puskaa tai puistoa, vaan ovat termi jota käytetään näistä ulkona tapahtuvista raiskauksista. Niiden lisääntyminen lisää pelkoa liikkua varsinkin iltaisin ylipäänsä ulkosalla.

Sen puolitutun seuran Sinä itse valitset ja kyllä - se on helpommin vältettävissä. Yllättävä kai raiskaus on aina (?), tapahtui se missä vain.

Vierailija (Ei varmistettu)

Klassikko: "nainen, jos suomalainen mies raiskaa sinut sisätiloissa, syy on sinun! Mutta noin muuten olen ihan todella sydänjuuriani myöten kiinnostunut naisten oikeuksista."

Tukee täysin tämän bloggauksen pointtia, otsikkoa myöten.

Satumaah
Satumaailmassa

Viitsitkö laittaa linkin tuosta 17 kertoimesta? Ihan mielenkiinnosta kyselen. 

Ilomieli (Ei varmistettu)

Ihan ekalla haulla osunut linkki alla.... tarkempiakin tietoja löytyy, mutta ne voi varmaan itsekin googlailla esiin, kun viime aikoina monessa paikkaa on esillä olleet..

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/noin-kymmenta-turvapaikanhaki...

Metsästä törähtää

Tuossa on jotain juttua.

Viime vuonna valmistuneen selvityksen mukaan afrikkalaissyntyisten tekemien raiskausrikosten määrä oli 12-kertainen kantaväestöön verrattuna. Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa syntyneiden kohdalla määrä oli oli peräti 13-kertainen.

Peräti joka kolmas raiskausrikoksesta tuomittu on oikeusministeriön vuodelta 2012 olevan selvityksen mukaan ulkomaalaistaustainen. Raiskaustilastoista lauantaina uutisoineen Iltalehden mukaan törkeissä tekomuodoissa osuus on jopa 41 prosenttia.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/272679-il-raiskaustilastot-karuja-ulkomaalaistaustaiset-yliedustettuina-tekijoina-ja

Tässä tutkimus, jossa on huomioitu myös taustamuuttjia.

http://www.optula.om.fi/material/attachments/optula/julkaisut/tutkimuksia-sarja/XZ5bk8f2H/265_Lehti_ym_2014.pdf

Ilomieli (Ei varmistettu)

Mindet!

Olen samaa mieltä, että asiaa ei saisi liikaa yleistää... tai ainakaan syyttää jokaista jostain kansakunnasta/ryhmästä. Nyt tilastot ovat kuitenkin sitä luokkaa, että voitaisiin yhtä hyvin verrata (snadia... tai aika isoakin kärjistystä) kirjastotätien ja moottoripyöräkerholaisten rikollisuutta. Molemmissa löytyy mätiä omenia, mutta jokainen ei tee rikoksia.. tai ei ainakaan jää kiinni. Näitäkin ryhmiä tarkastellessa moni "valitettavasti" erehtyy yleistämään toista ryhmää.

Toki yleistäessä Täytyy ymmärtää ainakin se, että tosiaan jokainen rikoksia ei tee, mutta näin vedonlyöjän silmin kertoimet ovat riskiryhmällä pienempiä.

Mindetz (Ei varmistettu)

Taman blogin tarkoitus kuitenkin oli se, etta nostetaan se koko rikos raiskaus yleisena ongelmana esille - koska sita se on, seka se, etta Suomessakin naiset saavat osakseen aika roisia kohtelua osakseen. Moni suomalainen mies on ollut sita mielta, etta minua saa ihan vapaasti kopeloida. Naissa tapauksissa nailla suomalaisilla miehilla oli suomalaiset miehet kavereina, jotka eivat urhoollisesti nousseet puolustamaan taman suomalaisen naisen oikeutta omaan kehoonsa, vaan nauroivat ja kaansivat katseensa pois. Heti tulee mieleen ainakin viisi ystavatarta, jota on kohdeltu ihan samalla tavalla, ihan suomalaisten miesten toimesta. Vaikka - kuten sanoit, tilastot sanoo ihan toista?

Kukaan ei voi kieltaa sita, etta raiskauksia tapahtuu Suomessa ihan suomalaisten tekemana seka maahanmuuttajien. Ja totuus on myos se, etta Suomessa siita ei vielakaan saada tarpeeksi kovia tuomioita, tassa taman paivan uutinen: http://www.hs.fi/talous/a1448947340009?jako=01700c08389abeb71a6acae55588...

Siita tassa kirjoituksessa on kyse. Ongelma ei ole maahanmuuttajien ongelma eika se ratkea heidan avulla. Mutta ilolla huomaan kuinka moni mies on ottanut kantaa aiheeseen, koska (kuitenkaan yleistamatta) se varmasti tarkoittaa sita, etta seuraavalla kerralla kun kukaan mies tarraa baarissa tisseihini kiinni se toinen mies ei katso vieresta vaan tekee asialle jotain.

Osuipa silimään (Ei varmistettu)

Sattuipa silmiin Henna Kajavan osuva blogikirjoitus. Juuri näin minäkin ajattelen.

http://hennakajava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207485-punavihreiden-naisten...

Lähdekriittinen (Ei varmistettu)

Esitit niin monta asiaa faktoina, että olisi mielenkiintoista nähdä lähteet tekstin perässä. Tekstistä saa paljon asiantuntevamman, kun se ei ole kirjoitettu "mustatuntuutältä" tyylillä vaan, faktaan nojaten ja tuoden lähteet selkeästi esille.

Vilona (Ei varmistettu)

Lähteitähän tässä tekstissä on vaikka millä mitalla tuolla seassa, alleviivattuina linkkeinä.

EmMama
Matkalla Perille

Vilona tuossa jo vastasikin puolestani, mutta lähteitä tosiaan löytyy tekstistä hyperlinkkeinä. Vinkkaa toki jos joku faktana esittämäni asia on jäänyt lähteettä - pyrin itse olemaan myös varsin lähdekriittinen kirjoituksissani, joten otan mielellään rakentavaa kritiikkiä lähteettömyydestä vastaan jos sille on aihetta. 

Juki (Ei varmistettu)

Naiset yleensä valitsee sen väkivaltaisen machon ennemin kuin rauhallisen miehen. Ja sitten tätä väkivaltaa voi myös nainen saada mieheltään joka sitä auliisti viattomille sivullisille miehilleen on jakanut. Että kyllä Suomessa pitäsi väkivaltaan puuttuu vaikka siinä hakkataisiinkiin mies sairaalakuntoon.Ja toi yleistys että kaikki miehet ovat päättävässä asemassa tämän suhteen. Nykyään siellä on kiintiöpakolla kohta puolet naisia ja sama jatkuu. Mä olen aina ollut kastraation puolella jos todisteet on selvät (eikä naisen kosto saada miehen elämä pilalle yhden illan jälkeen) Että yleistä vaan suomalaista miestä, mutta muista puolustella miehiä joille 'joukkoraiskaus' on normaalia illanviettoa.

Joannaelisa (Ei varmistettu) http://ecuadorjoannansilmin.blogspot.com

Loistava juttu! Hyvin kirjoitettu ja täyttä asiaa.
Minua kopeloi pienenä kantasuomalainen mies, nuorena tyttönä minua ahdistelivat lukemattomat pervo-Perat ja känni-Kallet. Lisäksi minut raiskasi koulukaverin poikakaveri.
Yhdeltä raiskaajalta pääsin karkuun koska osasin valehdella tarpeeksi vakuuttavasti. Hän oli kantasuomalainen hieman vanhempi mies joka kulki autollaan metsästämässä nuoria tyttöjä.
Ystäviäni, sekä koululaisia että lukiolaisia että aikuisia nuoria ja vanhempia naisia, ovat kantasuomalaiset miehet hyväksikäytäneet ja raiskanneet.
Ketään heistä et näe tilastoissa Suomessa. Häpeä on liian suuri ja rangaistukset naurettavia. Miksi kannattaisi häpäistä itsensä, tehdä asiasta julkinen, tuhota tulevaisuutensa paikkakunnalla ja joutua kaikkien puheenaiheeksi kun väkivallantekijä pääsisi vapaaksi pelkällä näpäytyksellä.
Omien ja ystävieni kokemusten puolesta minun kuuluisi pelätä ja vihata kantasuomalaisia miehiä ja vaatia että heidät kaikki karkoitetaan Suomesta. Kieltäydyn kuitenkin leimaamasta yhtä kansanryhmää, monien, yksilöiden toiminnan perusteella.
Mutta jos yhden toiveen saisin toteutettua olisi se että uhrin asema paranisi Suomessa. Että naista kunnioitettaisiin ja otettiin tosissaan, että ei tarvitsisi pelätä ja hävetä kun joku kopeloi tai kävi käsiksi. Ettei tarvitsisi kuulla syytteitä että itse sen jotenkin aiheutti. Että uhri saisi oikeutta!

Täti toivoton (Ei varmistettu)

Olen itse uhrina pöyristynyt siitä miten moni huolettomasti ilmaisee mitä uhrit kulloinkin kokevat. Ja siitä, että osa uhreista vaivautuu katkerana tilittämään, että nykyinen keskustelu vähättelee suomalaisten tekemiä raiskauksia. Minä en uhrina voi sanella kenenkään toisen uhrin tuntemuksia, vain omia.

Ja minua häiritsee valtavast, tämä tympeä keskustelu, jossa vain jaksetaan pallotella edestakaisin onko tätä keskustelua edes syytä käydä, koska osa lukutaidottomista ja muuten vain kapeakatseisista ihmisistä saattaisi saada sellaisen fiiliksen, että kaikki ulkomaalaiset raiskaa, ja suomalaiset ei, ja jos ne raiskaa, niin sehän on sitten ok. Vaikka oikeastaan tämä käsitys taisi olla valmiiksi heidän päässään.

Kieroa logiikkaa sanon minä. Aiemmin viittasin kintaalla epämielyttäville kohtaamisille afrikkalaisten miesten kanssa. "Meidän kulttuurinen kieli nyt kompasteli keskenään, ei se pahalla tarkoittanut, että kysymättä iski kätensä tisseihini, seurasi kotiani vaikka pyysin että menisi matkoihinsa jne" Nyt kun olen joutunut itse raiskauksen uhriksi pelkään ihan jokaista afrikkalaismiestä. Vaikka kuinka yritän selventää järjellä itselleni, että ei ne kaikki kuitenkaan. Ongelmana on vain, että niitä hyviä kokemuksia on vaikea kerätä, joilla luottoni palaisi taas ennalleen. Ja annan itselleni luvan pelkoon, koska sitä minä en voi hallita. Sitä ei voi toiset sydämessään tuomita.

Ja minusta, uhrin näkökulmasta, puhumatta muiden uhrien suulla, ihan vain omasta puolestani, voin vain todeta, että tarvitsen aitoa, rehellistä keskustelua juuri näistä ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista. Koska tilastojen valossa pelkoni ei näytä hullunkurisen liioiteltulta, vaan osittain aiheelliselta. Tiedän että myös ne mamuvastaiset ratsastavat näillä jutuillaan, mutta senkö pitäisi estää keskustelun?

Juttu on nimittäin niin, että kaikesta tästä huolimatta, en tahdo rajoja suljettavan. En tahdo leimata mitään ryhmää. Toivon vain avointa keskustelua, koska uskon, että se on se tie, jolla päästään myös suhteettomasta pelosta, huolesta ja ajatusten vääristymistä. Ei siitä, että moralisoidaan ja ylimielisen opettavalla sävyllä kerrotaan mistä pitäisi keskustella. Keskustellaan vaan raiskauksista yleisesti, mutta sekään ei kai estä keskustelemasta myös ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista.

Ilomieli (Ei varmistettu)

Tätin kanssa hyvin pitkälti samaaa mieltä palttiaraijaa koko tekstistä. Itsekään en rajoja kokonaan sulkisi, mutta jonkinlaista tiukennusta toivoisin ja varsinkin pikakäännytykset pitäisi saada välittömästi käyttöön.

Menee osin off topic, mutta olen välillä miettinyt, että kuinka monta vaikkapa raiskausta on ok, sanotaan 10 000 turvapaikanhakijaa kohti? Siis kuinka paljon olemme valmiita "maksamaan" humaanisuudestamme? Missä menee raja raiskausten osalta, että rajat pitäisi sulkea?

EmMama
Matkalla Perille

Hei Täti Toivoton, ja kiitos tärkeästä kommentistasi. Olet aivan oikeassa siinä, että kellään muulla ei ole oikeutta sanoa mitä seksuaalirikosten uhrien pitäisi tuntea ja mitä ei - vääriä tunteita ei tietenkään ole, ja jokaisella on oikeus käsitellä kokemuksiaan juuri itselle oikealta tuntuvalla tavalla. Olen pahoillani siitä, jos kirjoitukseni antoi sen kuvan että yritin puhua muiden uhrien suulla. Jokainen seksuaalista ahdistelua tai väkivaltaa kokenut uhri on yksilö, ja jokainen yhtä tärkeä.

En usko että kovin monella on sellaista käsitystä että vain ulkomaalaiset raiskaavat ja suomalaiset ei - vaan enemmänkin ongelma on siinä, miten eri tavalla rikoksen tekijöitä käsitellään esimerkiksi mediassa heidän etnisyytensä ja alkuperänsä perusteella. Kuten blogissa totesin, se että seksuaalinen väkivalta saa lisää huomiota on tietysti hyvä asia, mutta se saa huomiota nyt vääristä syistä. Oma lähtökohtani on se, että joka ikinen seksuaalirikos ja raiskaus pitäisi aina tuomita aivan samalla tavalla - huolimatta siitä kuka tekijä on. 

Olen myös äärimmäisen pahoillani kokemastasi väkivallasta. Toivon, että sait jonkinlaista oikeutta. Toivon, että tekijä joutui teostaan vastuuseen. Jos ei, olen pahoillani myös näistä kokemistasi vääryyksistä. Olet oikeassa siitä, että keskustelua tarvitaan - mutta tilastot kuitenkin yhä osoittavat, että todennäköisemmin naisen raiskaa henkilö jonka hän tuntee, ei tuntematon. Sen takia on tärkeää, että keskustelu ei keskity vain tietynlaisiin seksuaalirikoksiin - eli esimerkiksi vain maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin - miten nyt on tuntunut tapahtuneen. En usko että me olemme asiasta oikeastaan eri mieltä, vaan peräänkuulutan aivan samaa kuin sinäkin: sitä, että puhutaan raiskauksista sinä mitä ne ovat: aina tuomittavina rikoksina, tekijästä ja uhrista huolimatta.

 

sara23456 (Ei varmistettu)

Mua jotenkin hirveesti ihmetyttää, että onko oikeesti joku sitä mieltä, että suomalaisten tekemät raiskaukset on hyväksyttävimpiä? Ite en ainakaan missään tapauksessa oo sitä mieltä. Ja en usko, että hirveän moni on? :O Totta, ettei niistä +muusta häirinnästä ole puhuttu niin paljon ennen näitä nykyisiä raiskauskohuja. Voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkän kommentin, mutta tyydyn toteamaan, että KAIKKI raiskaukset on väärin oli tekijä ulkomaalainen tai suomalainen. MUTTA on todella törkeää, että turvapaikanhakijat raiskaavat, kun ovat päässeet turvaan Suomeen. Anteeksi vaan. :) Mun mielestä se on aivan järkyttävää ja todella raivostuttavaa. En leimaa kaikkia turvapaikanhakijoita raiskareiksi todellakaan. Itellä on paljon hyviä kokemuksia maahanmuuttajien kanssa työskentelystä ja opiskelusta. He ovat useimmat todella ahkeria.

Mutta Suomessa todella ontuu kotiuttaminen varsinkin Pk-seudulla! Ja mielestäni myös jos turvapaikanhakija tekee rikoksen niin saman tien vaan omaan maahan takasin. Ei sellasia yksinkertasesti tarvita Suomessa lisää.. Ihan tarpeeks on tekemistä omissaki rikollisissa ja raiskaajissa!!!

Lisään vielä omat kokemukset. Somalimiehet yrittänyt koskee junassa. Humalaiset suomalaiset huudellu kaduilla, että oot nätti tyttö. Jos on pakko valita niin haluan kuulla mielummin humalaisen huudot kun somalin lääppimiset. JA siis mieluiten EN kuuntelis yhtään mitään huuteluja, mut näin radikaalisti jos pakko valita. Huom. vaan yksittäinen kokemus. :)

Kuulostan tosi rasistiselta, vaikka rakastan eri kulttuureja ja tälläkin hetkellä olen ulkomailla opiskelemassa! ;) Silti toivotan Suomeen tervetulleeksi edelleenkin pakolaisia. Uskon ja toivon, että heidän kotiuttamiseen ja muihin juttuihin kiinnitetään nyt huomiota enemmän mikä on vaan hyväksi kaikille. Toivottavasti jokainen oppii kieltä ja pääsee mieluiseen kouluun ja töihin. :) Ja näin ollen integroituu suomalaiseen yhteiskuntaan. Niin munki pitää täälä käyttäytyä maan tavalla! ;) En voi alkaa sooloilemaan, että mutta kun näin tehdään Suomessa!!! En vaan voi :D Se olis todella epäkohteliasta. :) Näin se on. Pitää pystyä kunnioittamaan Suomen tapoja jos sinne muuttaa. :) Toki suomalaisten pitää kunnioittaa myös ihmisiä ja erilaisiakin tapoja. Mutta Suomen ei tarvi muuttua ainakaan miksikään pelottavaksi raiskausparatiisiksi. Kyllä täällä ulkomailla huomaa, että Suomi on ollut ennen ainakin todella turvallinen maa ja harmi vaan jos ei jatkossa ole.

jarieerola (Ei varmistettu)

Käsittämätön teksti. Suomessa on laki raiskauksesta. Se ei ole ollut koskaan sallittua. Miksi suomalaisia miehiä vihataan? Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? Suomalaiset miehet lähetti sotien aikana naiset ja lapset turvaan. Edelleenkin tehtäisiin näin. Toisin on tavat muissa maissa.

EmMama
Matkalla Perille

Terve Jari Eerola,

Sinulta taisi nyt mennä kirjoituksen perimmäinen pointti ohi - kannattaa ehkä lukea teksti uudestaan ajatuksen kanssa. Voin taata että en millään muotoa vihaa suomalaisia miehiä, sen enempää kuin vihaan amerikkalaisia tai afrikkalaisia tai lähi-idästä tulevia miehiä - koska ymmärrän, että vaikka suomalaisten miesten joukkoon mahtuu monta mätää omenaa, suurin osa suomalaismiehistä on kuitenkin vallan hyviä tyyppejä jotka eivät raiskaa tai pahoinpitele naisia. Mistä mahtaa johtua, että kun suomalainen mies raiskaa, kukaan ei ajattele että se on "kulttuuria" tai koko kansakunnan ongelma - mutta kun ulkomaalainen raiskaa, se on aina merkki siitä että kaikki muslimit/arabit/tummaihoiset ovat raiskaajia? Sitä kannattaa pohtia. 

Vierailija (Ei varmistettu)

EmMama!

" Mistä mahtaa johtua, että kun suomalainen mies raiskaa, kukaan ei ajattele että se on "kulttuuria" tai koko kansakunnan ongelma - mutta kun ulkomaalainen raiskaa, se on aina merkki siitä että kaikki muslimit/arabit/tummaihoiset ovat raiskaajia?"

Tuohan ei tosiaankaan pidä paikkaansa. Joitakin ryhmiä pidetään toki suurempina uhkina, kuin toisia ja senhän ihan tilastotkin kertovat. Suomessa(ja varmaan muuallakin) suurimmat "riskiryhmät" ovat Lähi-idästä ja Pohjois-afrikasta saapuvaat. Näissä ryhmissä ns. "riskikerroin" on suuri.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.