DIY – pitsireunaiset hääkutsut

Olimme kaasoni kanssa pari viikkoa sitten käymässä I love me -messuilla tutustumassa messujen hääosioon. Nämä olivat ensimmäiset häämessut, joissa kumpikaan meistä on ollut. Vaikka hääalue olikin melko pieni, löysimme sieltä kuitenkin kullanarvoisen vinkin hääkutsujen tekemiseen, nimittäin kohopainamisen! Sinelli piti messualueella askartelupajaa, jossa sai kokeilla tätä kohopainamista, ja me kävimme innokkaina kokeilemassa.

Ensin valittiin muotti sen mukaan, millainen kuvio haluttiin tehdä. Alla olevissa kuvissa näkyy taustalla kaikkia erilaisia vaihtoehtoja. Niitä oli kyllä todella joka eri lähtöön, ja Sinellin esittelijä kertoi, että markkinoilla vaihtoehtoja on vielä hurjasti lisää.

Tämän jälkeen muotin pintaan paineltiin läpinäkyvää liimaa (tai maalia?). Tässä piti olla tarkkana, että tuli käsitelleeksi koko alueen, mutta ettei painanut liikaa, ettei liimaa mennyt myös muotin syvänteisiin. Kaasoni teki tämän huolellisemmin kuin minä, ja se näkyy myös lopputuloksessa.

DYI - hääkutsu pitsinen 1.JPG

DYI - hääkutsu pitsinen 2.JPG

Kun muotti oli kauttaaltaan käsitelty läpinäkyvällä liimalla, se iskettiin paperille. Alemmassa kuvassa näkyy vielä tuo kiiltävä läpinäkyvä kuvio liimasta. Seuraavaksi otettiin purkki tuollaista jauhomaista ainetta, josta kohokuvio syntyy. Näitä oli kaikkia eri värejä ja kuulemma myös kimaltavia vaihtoehtoja.

DYI - hääkutsu pitsinen 3.JPG

Kun kuvio oli kauttaaltaan jauhon peitossa, ylimääräiset karistettiin pois ja kaadettiin takaisin purkkiin. Kätsyä!

DYI - hääkutsu pitsinen 4.JPG

Seuraava työvaihe olikin kuvion sulattaminen kestäväksi kohokuvioksi kuumailmapuhaltimen avulla. Näytti hauskalta kun kuvio vähitellen suli paperiin kiinni!

DIY - hääkutsu pitsinen 5.JPG

Ja voilà! Kuviot on valmiit! Vaikka tässä tuntuu, että työvaiheita oli monta ja teko monimutkaista, niin ei se kyllä todellisuudessa ollut. Todettiin, että nopeasti tuollainen menisi, jos tekisi hääkutsuihin esimerkiksi yläreunaan tuollaisen pitsikuvion. Tuumittiin jo, että voisi tilata valmiiksi painettuna kutsut teksteineen ja vain koristella itse kohokuvioinnilla.

DYI - hääkutsu pitsinen 5.JPG

Messuilla oli tehty muutamia esimerkkikattauksia, ja tässä pöydässä oli tehty myös pöytäkoristeet tällaisella kohokuvioinnilla. Nämä oli mielestämme tosi kivoja ja toteuttamiskelpoisia ideoita, kohtalaisen simppeleitä, mutta kuitenkin näyttäviä ja kauniita.

DYI - häät pöytäkoristeet 1.JPG

DYI - häät pöytäkoristeet 2.JPG

DYI - Paikkakortti pitsinen.JPG

Olen saanut tässä matkan varrella jo muutamia ilmottautumisia askartelukerhoon. Odottakaa vaan, jotain tällaista saattaa olla tulossa!

Oletteko te askarrelleet hääkoristuksia tai aikoneet niin tehdä? Ideoita otetaan vastaan ilomielin!

Kommentit (4)
  1. Sinulla vaikuttaa kyllä olevan tosi kiva kaaso! Ihanaa, että hän on yhtä innokas häämessukävijä ja mukana järjestelyissä jo näin hyvissä ajoin. Hääaskartelu yhdessä on parasta! 🙂

  2. Vau mitä ideoita kutsuihin! Tykkään tuosta pitsijutusta! Tässä juttu millaiset kutsuset meillä oli, jos haluat kurkkia 🙂

    Ja voi niisk. tulee melkein ikävä hääaskartelua näitä katsellessa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *