Hääauto

Muistanette ehkä, että kirjoitin muutama viikko sitten asioista, jotka meille on tärkeitä häissä. Taisin kirjoittaa jotain sellaista, että meille on aivan se ja sama millä autolla kirkolta hääpaikalle siirrymme. Tämä oli ennen kuin törmäsin sattumalta tähän autoon:

jaguar_-_mennaan_vaan.jpg

jaguar_2_-_mennaan_vaan.jpg

jaguar_1_-_mennaan_vaan.jpg

jaguar_3_-_mennaan_vaan.jpg

Kuvan auto on vuoden 1963 Jaguar, joka on valittu useaan kertaan yhdeksi maailman kauneimmista autoista. Löydettyäni itsestäni tämän klassikkoautojen ihastelijan, minun oli pakko selvittää, kenen tämä auto oikein on. Omistaja löytyi yllättävänkin läheltä, sillä auto on osa Raaseporilaisen Sami Tikkasen ja hänen vaimonsa Minnan kokoelmaa. Ja kyllä, sanoin kokoelmaa, sillä kun menimme tapaamaan Tikkasen perhettä ja katsomaan autoa, pihanurmella odotti kolme upeaa klassikkoautoa!

klassikkoauto_-_mennaan_vaan.jpg

Klassikkoautot ovat Minnalle ja Samille osa perhettä ja elämäntapa. Jokaisella autolla on oma tarinansa ja niitä pidetään todella arvossaan. Vuoden 1960 Morgan plus4 four seater on autoikoni ja Minnan silmäterä. Minna kertoi, että kun auto saapui perheeseen, oli Sami hankkinut sen hänelle yllätyksenä ja Minnalta pääsi itku kun auto ja mies odottivat häntä työpaikan edessä päivän päätteeksi. Ja sen voin kyllä uskoa! Pääsimme kokeilemaan Morganin kehräävää kyytiä, kun Sami vei meidät katsomaan Raaseporin linnaa ja testaamaan, miltä kyyti käsityönä saarnipuusta rakennetun kaunottaren kyydissä tuntuu. Auto ei arvokkaasta ulkonäöstään huolimatta ole mikään matolaatikko, vaan tehokkaalla moottorilla varustettu urheiluauto. Minulla ei ollut huivia, joten tukka meni sekaisin!

morgan_1_-_mennaan_vaan.jpg

morgan_2_-_mennaan_vaan.jpg

morgan_3_-_mennaan_vaan.jpg

morgan_4_-_mennaan_vaan.jpg

Kolmas kaunotar, Jaguar E Type on itsensä Enzo Ferrarin sanojen mukaan maailman kaunein auto. Tämä avomallinen vuoden 1961 E Type on jokaisen autoharrastajan päiväuni ja edelleen uskottava kilpa-auto, sillä auto kuulemma kulkee edelleen huimat 240 kilometriä tunnissa! Pariskunta ei ole kyllä omalla harvinaisuudellaan näitä lukemia raaskineet kokeilla. Sami on ostanut auton näyttelijä Michael Madsenilta muutama vuosi sitten ja autolle ei kuulemma ole tarvinnut tehdä mitään entisöintejä, se on edelleen kuin uusi!  

jaguar_e_type_-_mennaan_vaan.jpg

jaguar_e_type_2_-_mennaan_vaan.jpg

Kaikkia autoja saa vuokrata hää- ja juhlakäyttöön ja Sami tulee itse ajamaan näitä tilaisuuksia. Autoihin pääsee nyt kesällä myös tutustumaan, sillä Minna avaa heille kotiin Raaseporin Snappertunaan kahvilan, joka kantaa osuvasti nimeä Cafe Classic Carage. Avajaisia kuulemma vietetään 22.6 ja tämän jälkeen Minnan kotitekoisia herkkuja tarjoillaan klassikkoautojen höystämänä päivittäin. Pariskunnalle kannattaa soittaa etukäteen, niin saa varmasti autoesittelyn ja kuumaa kahvia.

Musta Morgan on upea ja todella juhlava vaihtoehto hääparille aurinkoisena päivänä. Vanhan ajan tunnelmaa korostaa hieman korotettu takapenkki, jolloin olo on hieman kuin hevosvankkureilla matkustaessa.

morganin_kyydissa_-_mennaan_vaan.jpg

Punaisessa Jaguarissa taas on aivan erityinen tunnelma punaisen nahkaverhoilun ja pähkinäpuisten yksityiskohtien ansiosta. Takapenkillä on vielä erikseen pienet pöydät samppanjalaseja varten!

Jaguar E Type on kahden istuttava, joten tässä autossa sulhanen tai morsian saa ajaa itse. Tämä on kuulemma parhaimmillaan naisen ajettava auto, sillä pitkä ihminen ei edes mahdu ratin väliin ja polkimet ovat niin lähellä toisiaan, että niitä on hyvä ajaa korkokengillä. Meillä ei olisi epäilystä siitä, kumpi meidät kirkolta pois ajaisi, sillä tuleva mieheni on lähes 190 pitkä ja jalka on nelivitonen. Voitte siis nyt siellä suuresti pohtia, että onko tämä meidän tuleva hääautomme..

Tarjousta hääkyydistä Etelä-Suomen alueella voi tiedustella Samilta sähköpostitse tai puhelimitse:

Sami Tikkanen
sami.tiki.tikkanen (at) gmail.com
040 – 845 9898

Arvaatteko mistä tulee meidän hääautomme?

Yhteistyössä Sami Tikkanen / Cafe Classic Carage

Kommentit (4)
  1. Hääauto | Satakunnan Kansa Uutiset Tänään
    22.5.2020, 11:36

    […] Hääauto – Mennään vaan! | Lily – Hääauto. 3 Muistanette ehkä, että kirjoitin muutama viikko sitten asioista, jotka meille on tärkeitä häissä. Taisin kirjoittaa jotain sellaista, että meille on aivan se ja sama millä autolla kirkolta hääpaikalle siirrymme. Tämä oli ennen kuin törmäsin sattumalta tähän autoon: […]

  2. Kattelin että työpaikan facebook sivuille tuli joku linkkaus ja aloin lukemaan ja hätkähdin että onpas tutun näkönen jätkä 😀 Itehän päädyin ajamaan vaimon enon autoa joka oli sellanen kakspaikkanen avobemari, saipahan lähteä takasladissa hääpaikalta ;D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *