Häämusiikki: Bändi varattu!

viihdytin_7_-_mennaan_vaan.jpg

Viihdytin keikalla Turun VPK-talolla.

Alusta asti tavoitteemme hääjärjestelyissä on ollut tehdä mahdollisimmen hauska ja elämyksellinen juhla meille ja vieraille – tavoitteena on siis huippubileet! Musiikki onkin ehdottomasti yksi hyvän tunnelman kulmakivistä ja huikea bändi todellinen party startteri. Tämän vuoksi olemmekin bookanneet kokeneen ja varmasti ammattitaitoisen bändin, nimittäin turkulaisen Viihdyttimen!

Saatan olla joksenkin puolueellinen, sillä tuleva puolisoni on myös kiertänyt häät poikineen tämän bändin riveissä. Täysin varauksettomasti en kuitenkaan näihin musiikkiasioihin omalla parinkymmenen vuoden viulunsoittokokemuksellani suhtaudu ja olenkin käynyt kuuntelemassa monta Viihdyttimen keikkaa, ja aina homma toimii kuin junan vessa!

viihdytin_6_-_mennaan_vaan.jpg

Mikä bändistä sitten tekee hyvän hääbändin?

1. Ensimmäinen kriteeri on mielestäni monipuolisuus. Häissä pitää taipua kaikki valssista loppuillan Lady Gagaan ja homman pitää rullata uskottavasti ja hyvällä meiningillä eteenpäin monta tuntia.

2. Toiseksi nousee kokemus. Häissä yleensä sattuu ja tapahtuu ja kokenut bändi osaa sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Aikataulu saattaa pettää, serkkutytön häävalssin soitto kaatua jännitykseen, tunnelma lässähtää liian pitkien hääleikkien aikana jne… Hyvä bändi elää tilanteen mukana ja pelastaa parhaassa tapauksessa koko illan.

3. Kolmas tärkeä asia bändiä valitessa on tekniikka. Bändiltä tulisi mielestäni löytyä juhlatilan tarpeisiin sopiva äänentoistolaitteisto omasta takaa sekä osaaminen laitteiston käyttämiseen. Parhaimmillaan hyvän bändin mukana kiertääkin oma äänimies, joka vastaa siitä, että äänenvoimakkuus ja saundit kuulostavat hyvältä koko illan.

viihdytin_5_-_mennaan_vaan.jpg

Bändiä valitessa pätee myös yleispätevä sääntö siitä, että halvalla harvoin saa hyvää.Tämä ei aina ole tietenkään koko totuus ja yleensä bändin hintaan vaikuttaa monta tekijää, kuten esimerkiksi bändiläisten määrä. Vaikka serkun kummin kaiman veljenpojan aloitteleva hevibändi tulisikin soittamaan pelkällä kaljapalkalla, kannattaa bändi käydä ainakin kerran kuuntelemassa etukäteen. Joillain bändeillä on myös demonauhoja, joista saa vähän käsitystä siitä, millaisesta pumpusta on kyse. Hyvän kuvan saa kuitenkin vain live-esiintymisessä.

Paras tietolähde onkin puskaradio! Kysele ja pyydä referenssejä. Suomessa on huikea määrä hyviä ammattimaisesti toimivia bilebändejä, joista varmasti löytyy jokaiseen makuun sopiva. Ei kannata tyytyä ensimmäiseen, jos homma ei tunnu natsaavan.

viihdytin_8_-_mennaan_vaan.jpg

Tuleeko teille bändi häihin soittamaan? Vai oletteko järjestäneet häämusiikin jollain muulla tavalla?

Kommentit (10)
  1. Oon yhillä vuosijuhlilla tanssinut montakin biisiä Viihdyttimen tahtiin, ja hienosti pojat vetivät! Tykkäsin eritoten siitä, että he osasivat hyvin sopeutua yleisön fiilikseen ja soittivatkin keskimääräistä riehakkaammin tuolloin. 🙂

    1. No juurikin sitä tarkoitin, osaavat mennä yleisön meiningin mukaan! Mummopainotteiselle yleisölle ei välttämättä uppoa sama juttu kuin vuosijuhlille 😉

  2. Anna / Ding Dong
    5.3.2014, 00:44

    Hyvä postaus! Meille tulee bändi, mutta en ole uhrannut sille vielä kummoistakaan ajatusta. Laitan sun vinkit muistiin – mulla ei ole tästä asiasta MITÄÄN kokemusta 🙂

    1. Hyvähyvä, kuuntelukierrokselle sitten vaan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *