Hääpukujen vuosikymmenet

vintage_haapuvut_-_mennaan_vaan.jpg

Sain äidiltäni lahjaksi Marnie Foggin Vintage hääpuvut -kirjan, jonka esittelyteksti kuuluu näin:

” Vintage hääpuvut esittelee sata vuotta morsiuspukumuodin historiaa viime vuosisana alusta nykypäivään. Häikäisevien pukujen lisäksi kirjassa esitellään eri vuosikymmenten huippusuunnittelijat ja tarkastellaan kulttuurin kehitystä eri aikakausina sekä keskeisiä muotivirtauksia.”

vintage_haapuvut_2_-_mennaan_vaan.jpg

Ei vuosikymmenten muotivirtaukset luonnollisesti näkyvät vahvasti myös hääpuvuissa, ja kun kaudet on näin laitettu kansien väliin, sadan vuoden kehitys on todella ihanaa katseltavaa. Yllä luonnoskuvia ihanista 50-luvun hääpuvuista, jotka ovat taas kovin ajankohtaisia. Voisin ottaa näistä puvuista melkein minkä vain omiin häihini!

vintage_haapuvut_3_-_mennaan_vaan.jpg

Tässä on 30-luvun uutta epämuodollisempaa tyyliä. Kirjan mukaan 30-luvulla kirkollinen vihkiminen alkoi maallistua ja vihkivaloja vannottiin myös maistraateissa ja kaupungintaloilla. Maallistunut hääkulttuuri rupesi näin näkymään myös häiden pukeutumisestyylissä.

vintage_haapuvut_4_-_mennaan_vaan.jpg

Tässä on morsiusmuotia 60-luvun alusta. 50-luvun tyyli näkyy vielä, sillä 60-luvun loppu on hyvin erinäköistä.

Kirjassa kerrotaan myös kunkin aikakauden sulhasten pukeutumisesta ja tyylien eroavaisuuksista Amerikassa ja Euroopassa. 1990-luvulta nykypäivään on kerrottu yksityiskohtaisemmin eri muodeista ja esitellään taustoja huippusuunnittelijoiden puvuista ja työstä. Myös Sinkkuelämän Carrien mieletön Vivienne Westwood -puku on päässyt mukaan!

vintage_haapuvut_5_-_mennaan_vaan.jpg

Kirjan lopussa on vielä aivan ihana osio, jossa on jokaisen vuosikymmenen tunnuksenomaisia piirteitä vinkeiksi vintagehäitä suunnitteleville. Erityisen hauskoja ovat lukuvinkit aikakauteen liittyen (20-luvun vinkkinä luonnollisesti Great Gatsby) sekä aikakauteen sopiva drinkki.

Kirja on fantastinen pakkaus hääfiilistelyyn ja suosittelen todella lämpimästi jokaiselle, joka suunnittelee jonkin aikakauden vintagehäitä tai muuten vaan haluaa hupsahtaa häämuodin maailmaan hetkeksi.

Minä olen tänään Tallinnassa hääpuvun metsästyksessä ja tyttöjen hemmotteluviikonlopusta nauttimassa. Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit (1)
  1. Anna / Ding Dong
    8.2.2014, 12:40

    Onpa kauniin näköinen kirja!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *