Häät Långvikissa

langvik_-_mennaan_vaan.jpg

Yhteistyössä Långvik Congress Wellness Hotel

Nyt se on varmistunut, vietämme hääyötämme ihanassa Långvikin kylpylähotellissa meren rannalla! Långvik oli meille todella luonnollinen vaihtoehto, sillä häitämme vietetään Kirkkonummen keskustan liepeillä, josta on Långvikiin lyhyt matka, mutta Helsingistäkin ajaa Långvikiin puolessa tunnissa.

Pääsimme yhteistyön tiimoilta kiertämään Långvikin eri tiloissa ja tutustumaan mahdollisuuksiin, joita hotelli tarjoaa. Olin todella yllättynyt kuinka valtava paikka Långvik on ja kuinka monenlaisia ja -kokoisia tiloja hotellilla on. Hotellihan on aikanaan ollut KOP-pankin kurssikeskus, joka on muutama vuosi sitten remontoitu kokonaan. Ilme muuttui remontin myötä, mutta historiaa haluttiin kunnioittaa jättämällä merkkejä alkuperäisestä käyttötarkoituksesta näkyviin. Esimerkiksi ovenkahvoiksi on jätetty KOP:n oravatunnukset. Tiloja on myös nimetty talossa vaikuttaneiden suurmiesten mukaan.

merikabinetti_langvik_-_mennan_vaan.jpg

Tiloja on eri kokoisia parikymmentä henkeä vetävästä Kekkosloungesta aina 250 hengen Ballroomiin. Yläpuolella näkyväään Merikabinettiin mahtuu noin 50 henkeä istuvalle illalliselle. Näkymä on merelle upea! Aavistuksen pienempiin häihin tämä olisi aivan ihana paikka. 

Långvikin pitkä historia näkyy myös esimerkiksi Kekkosloungessa. Pitkäaikaisen presidenttimme mukaan nimetty tila oli aikanaan hänen suosiossaan ja tunnelmaa luovat seinän kokoinen muotokuva ja herran eräällä metsästysreissulla ampuman hirven pää. Alakerrassa on myös viinikellari, jossa on esimerkiksi seiniä peittävät samppanjakaapit ja mahdollisuus järjestää viinitastingeja tai muita viinitilaisuuksia pienelle seurueelle.

kekkoslounge_langvik_-_mennaan_vaan.jpg

Långvikin juhlapalvelu avustaa tarvittaessa häiden suunnittelussa ja ruokailut voidaan miettiä häiden tai muun tilaisuuden teeman ympärille. Tarjoilu voidaan myös toteuttaa hääparin toiveiden mukaan joko pöytiintarjoiluna tai buffetina. Jatkot on mahdollista järjestää Långvikin omalla yksityisklubilla Jake’s Clubilla, joka on varattavissa seurueen omaan käyttöön.

jakes_club_langvik_-_mennaan_vaan.jpg

Seuraavan aamun hääbrunssi voidaan kattaa Långvikin suurelle terassille, josta on täysi näkymä merelle. Minusta olisi ainakin ihanaa, jos koko hääseurue kerääntyisi vielä seuraava päivänä yhteen muistelemaan edellistä päivää ja rentoutumaan. Hääpäivä on kuitenkin mennyt jännityksessä ja juhlahumussa, joten rentoilu ei varmasti tekisi laisinkaan pahaa. Långvikissa voi vielä pulahtaa päiväksi poreammeeseen huuhtomaan viimeisetkin juhlapölyt jaloista, ennen kuin olisi aika lähteä häämatkalle.

Itse haaveilen ajatuksesta, että jos emme pääse lähtemään häämatkalle vielä seuraavana päivänä, voisimme varata Långvikin rantasaunan kaasojen ja bestmanien kanssa ja viettää illan saunoen ja iltapalaa syöden ennen kuin olisi aika palata kotiin. Tuntuuki, että jos vähän nipistää hääpäivää ennen ja jälkeen häähumuiluun, saisi viikonlopusta enemmän irti.

rantasauna_langvik_-_mennaan_vaan.jpg

Millaisessa paikassa teidän häitänne vietetään?

 

 

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (9)
 1. Vietimme omia häitäni toisaalla, mutta halusimme miehen kanssa vielä jatkaa häähuumaa ja päätimme viettää ”toisen hääyön” Långvikissa, eli siis lauantaisten häiden jälkeisen sunnuntai-maanantai -yön. Kokemus ei ollut kovin hyvä. Hotellin ravintola ei ole jostain ihmeen syystä sunnuntaisin auki ollenkaan, joten päädyimme illalla pizzalle Lohjan ABC:lle. Kun pääsimme pizzojen jälkeen hieman ennen iltakahdeksaa hotellille, huomasimme kylpyläosaston menevän kiinni tasan klo 20.00. No, mitäpä sitä muuta sunnuntai-iltana tekemään kuin huoneeseen nukkumaan pitkän hääviikonlopun jälkeen, ehtisihän sitä seuraavana päivänäkin nauttia kylpylästä. Seuraavana päivänä perus hotelliaamiaisen jälkeen päätimme mennä rentoutumaan kylpylään. Emme nähneet koko kylpyläosastolla yhtäkään henkilökunnan jäsentä, ja koko ajan oli sellainen olo, että olemme jossain kielletyssä paikassa. Myöskään erikoissaunat eivät auenneet maanantaina kuin vasta klo 15! ”Kylpylä” koostui siis vain porealtaasta ja uima-altaasta. Lisäksi olimme fiksuina ihmisinä ostaneet itsellemme myöhäisemmän huoneenluovutuksen, joten päätimme vielä mennä päiväunille ennen kotiinlähtöä. Tämä ei hotellin siivoojille tuntunut sopivan, vaan siivooja kävi huoneessamme sisällä KOLME kertaa klo 14:sta eteenpäin, vieläpä todella epäsopivana hetkenä. Ymmärsivät pysyä huoneemme ulkopuolella vasta, kun kirjoitin lapun myöhäisemmästä huoneen luovutuksesta, jonka jätin oveen kiinni. Kun kerroin asiasta respan hoitajalle lähtiessämme kotiin, hän tyytyi vain toteamaan, että hotelli on tulossa täyteen vieraita kyseisenä päivänä ja siivoojilla on kiire. Jätti vähän karvaan maun suuhun, varsinkin kun myöhäisempi huoneen luovutus maksoi 30 euroa. Ehkä meillä kävi vain huono tuuri niin ajankohdan, viikonpäivien kuin henkilökunnan palvelualttiuden suhteen, mutta itse harkitsen kyllä kahdesti, ennen kuin teen uuden varauksen Långvikiin.

  1. Hei, no onpas teillä käynyt kurja tuuri! Nettisivujen mukaan Långvikilla on kuitenkin jokin pre-order menu, josta majoittuvat hotellivieraat voivat tilata sunnuntaisin annoksia suoraan huoneeseen. Vinkiksi jos seuraava kerta vielä tulee 🙂 Niillä kerroilla kun me olemme ravintolan puolella käyneet, on ruoka ollut hyvää ja tarjoilijat mukavia, aina ei toki voi onnistua.

   Meistä taas kylpyläosasto vaikutti mukavalta kun siellä oli hyvin rauhallista, mutta ymmärrän jos tästä tuli tyhjä fiilis. Lupaan raportoida meidän kokemuksistamme sitten, kun häät on ohi!

 2. Ihanan rentouttavalta kuullostaa! Meidän häät juhlitaan metsän keskellä järven rannalla vanhassa kartanossa. Rannassa on iso puusauna ja pihapiirissä iso kota. Lauantaina on viralliset häät ja sunnuntaina saunotaan ja rentoillaan. Tila on Tampereen kaupungin omistuksessa ja sen vuoksi halpa. Se mahdollisti kolmen yön varauksen. Meillä oli vaatimuksena juurikin tuo luonnon läheisyys, rantasauna, yöpymismahdollisuus, omat ruuat ja juomat sekä halpa hinta. Tämä oli ainoa vaihtoehto Tampereen läheisyydessä mikä täsmäsi toiveisiimme. Ainoa miinus on että sisätilat ovat hieman liian pienet ja nuhjuiset. Pystytämme lisätilaksi juhlateltan pihaan ja koristelemme paikat siistiksi niin kaikki on oikein täydellistä 🙂

  1. GoneWithTheNails/Mirka
   30.5.2014, 06:48

   Woop woop, Mikä tuo teidän kartano on?!

   1. Antaverkan leirikeskus. Se sijaitsee Ylöjärvellä. Varauksen kanssa kannattaa olla ajoissa koska koko kesä varataan täyteen alta aikayksikön jo edltävänä syksynä. Tässä linkki sivuille.

  2. Kuulostaa ihanalta!! Nuhjuisia sisätiloja saa huijattua helposti upeiksi valoilla! Kurkkaa aikaisempi postaukseni valoista häissä täällä: http://www.lily.fi/blogit/mennaan-vaan/haiden-valaistus

   Kaikki on varmasti täydellistä, onahan se teidän hääpäivänne 🙂

   1. Luinkin tekstin jo aiemmin 🙂 Valoilla ja kukilla tuleekin olemaan iso merkitys koristeluissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *