Häävieraan rahahuolet

lahjapoyta_-_mennaan_vaan.jpg

Kauppalehti uutisoi pari viikkoa sitten American Expressin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan 43 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi kieltäytyneensä hääkutsusta kustannusten vuoksi. Rapakon takana tehdyn tutkimuksen mukaan keskimääräinen häävieras käytti häihin 539 dollaria (eli noin 416 euroa). Summa kertyi lahjasta, juhlavaatteista, matkoista, majoituksesta ja esimerkiksi lastenhoitajasta.

Vaikka jenkkilässä hääjärjestelyt ovat usein aika paljon suureellisemmat kuin täällä koto-Suomessa, jäin pohtimaan, että onko tämä trendi mihin meilläkin ollaan menossa? Nyt olen kuullut jo useamman tarinan siitä, miten ystävien on täytynyt jättäytyä pois polttareista, sillä kustannukset ovat karanneet liian korkeiksi. Tämän ymmärtää, jos suunnittelupuikkoa heiluttelee hyvätuloinen työssäkäyvä, ja kaveriporukkaan kuuluu vielä nuudelia kuluttavia opiskelijaystäviä.

Kaikki maksaa rahaa ja elämykset maksavat yleensä paljon rahaa, mutta itse tulisin ainakin kovin surulliseksi, jos hyviä ystäviä jäisi pois häistä tai polttareista rahan takia. Huvittavaa on, että ensin hääpari säästää hullun lailla voidakseen järjestää mahtibileet ystävilleen, jotka eivät voi tulla paikalle koska se on liian kallista. Ironista sanoisin.

Oletteko te törmänneet tähän ongelmaan itse vieraina tai omissa häissänne?

Kommentit (13)
  1. Yhtenä vuonna oli kuudet häät vuoden sisällä. Minulla oli kolme eri mekkoa joita vaihtelin sitten eri kaveripiirien tai sukulaisten juhliin. Mutta voi sitä rahan määrää mikä siihen meni: matkat häihin, häälahja, polttarit, matkat polttareihin ja maksoivat ne mekotkin vähän. Olin tuolloin vielä ravintolatyössä, eikä vapaita viikonloppuja ollut kuin harvoin, ne kaikki menivät joko polttareihin tai häihin. Vähän haikeana mietin, että olisi ihana joskus itsekin päästä hemmotteluhierontaan tai viettää lauantai tekemättä mitään. Jotain lahjaa ostaessa huokasi vähän kun olisi ollut kaikkea mitä olisi voinut hankkia omaankin kotiin. Mutta ilmankin niitä tämä koti on täynnä roinaa ja ihanien ystävieni polttarit ja häät eivät unohdu <3

    Lisäksi näin muutaman vuoden kuluttua huomaan, että tuo aika oli vain vaihe, jolloin kaikki tuntuivat menevän naimisiin ja nyt hääkutsuja tippuu enää muutamia vuodessa. Nyt ihastellaan ihanien pikkujalkojen tepsutuksia ja tunnustellaan potkuja noiden vuosien morsiammien masuissa 🙂

    Komppaan myös tuota progressiivista osallistumista. Ihmettelen myös, mikseivät kaasot selvitä osallistujilta hintahaarukkaa polttareille? Jos haluaa sitten jotain glamöröösimpää, niin voi maksaa itse enemmän. 

  2. Mä toivon myös, ettei vieraita jää kustannusten takia tulematta. Itse järjestetään häät pienellä budjetilla ja toiveissa olisi, että häiden jälkeen luottokorteilta ei löytyisi montaa sataa euroa velkaa. Yksistäkään juhlista en ole jäänyt kulujen takia pois ja olenkin yhdestä päiväseltään käydyistä hautajaisista maksanut reilun satasen lentolipun. Toki en silloin ollut opiskelijabudjetilla elävä, mutta ymmärrän molemmat puolet. Ja toi progressiivinen polttarikustannus kuulostaa oikein mainiolta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *