Häiden aikataulu

Hääohjelma

Yksi tärkeimpiä asioita hääjuhlan suunnittelussa on mielestäni aikataulu. Mikään ei ole turhauttavampaa häävieraan näkökulmasta kun viidettä tuntia venyvät hääleikit tai ikuisuuden odottelu kirkon jälkeen ilman, että on kerrassaan mitään tekemistä. Lähdimme purkamaan häiden aikataulua siten, että mietimme illan kulkuun muutamia kiinnekohtia, joiden täytyy alkaa ajoissa ja aikataulutimme muut aktiviteetit näiden ympärille. Pyrimme myös tekemään aikataulusta tarpeesi väljän jo alunperinkin, jottei myöhästymistä pääsisi syntymään, vaikka jotkut ohjelmanumerot venyisivätkin. 

Aikatauluvastuussa häissä oli seremoniamestari ja yksi kaasoista, joiden tehtävänä oli varmistaa, että aikataulu pitää, ja tehdä toimenpiteitä (eli leikata/lyhentää ohjelmanumeroita), jos aikataulu jäisi jälkeen. Seremoniamestari ilmoitti aluksi myös järjestyspuheenvuorossa, että mahdolliset yllätyspuheet tai muut ohjelmanumerot voisi tulla sopimaan hänen kanssaan, jotta ne saadaan sovitettua mukavasti muuhun ohjelmaan.

Häiden ohjelmarunko näytti meillä seuraavalta:

Vihkiminen ja siirtyminen
14.00 – 14.30 Vihkiminen
14.30 – 14.45 Siirtyminen juhlapaikalle bussilla
14.45 Coctail hour juhlateltassa ulkona
15.15 Hääpari saapuu + onnittelut + paikoilleen asettautuminen

Hääjuhla
16.00 Tervetuliaispuhe (Morsiamen isä)
16.10 Seremoniamestarin järjestyspuheenvuoro
16.15 Ruokailu alkaa
( Ruokailun aikana sulhasen isän ja isoisän puheet)
18.00 Tauko
(Tauon aikana Photo Booth juhlateltassa ulkona)
19.00 Hääkakun leikkaus
(Kahvin aikana Sulhasen, Bestmanin ja Kaason puheet sekä musiikkiesitys)
20.30 Tauko
(Baari ja karkkibuffet avautuu, pöytiä roudataan tanssilattian tieltä)

Bileet
21.00 Häävalssi + bändin ensimmäinen setti
21.45 Bändin tauko
(Tauolla hääleikkejä)
22.00 Bändin toinen setti
22.45 Tauko
(Yöruoka tarjoillaan juhlateltassa)
23.00 Bändin kolmas setti
23.45 Tauko
(Hääkimpun ja sukkanauhan heitto)
Hääpari poistuu
24.00 Bändin neljäs setti
01.00 Bileet päätty
01.30 Kuljetus hotellille ja Helsinkiin lähtee

Meillä aikataulu toimi loistavasti. Olimme lähdössä jopa hieman etuajassa, sillä onnittelut sujuivat arvioitua nopeammin. Seremoniamestari ja koko BM+kaasot tiimi oli tehnyt myös erinomaista työtä miettimällä ne ohjelmanumerot tarkasti etukäteen, joita halusivat vetää ja sovittaneet ne aikatauluun. Mitään yllätysohjelmanumeroita, joista he eivät olisi tienneet ei tullut, meille yllätyksiä sen sijaan sateli koko illan. Vieraat kuitenkin kiittelivät kovasti, että ohjelmaa oli juuri sopivasti vapaan hengailun ohella ja ilta rullasi mukavasti eteenpäin. Tärkein ohjeistukseni seremoniamestarille oli, että hänen täytyy pitää vieraat jatkuvasti kartalla siitä, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Siitä kun tulee sellainen mukavan rento olo, ei tarvitse ollenkaan hämmästellä että mitäs nyt, kun joku on sen jo kertonut.

Painatimme myös hääohjelmat Studio Uniccossa, josta hääkutsutkin tulivat ja olimme jälleen erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Saman paperin toiselle puolelle oli painettu ohjelma ja toiselle puolelle menu. Ohjelmaan ei oltu tietenkään painettu mitään kellonaikoja, vaan lähinnä viitteet siitä mitä tulisi tapahtumaan ja missä väleissä pidetään taukoja. Halusin kattaukseen jokaiselle oman ohjelman lähinnä visuaalisista syistä. Ruskea kierrätyspaperi sopi hyvin pellavaservettien kanssa ja en pitänyt ajatuksesta, että pöydässä olisi sellaisia töttörömäisiä ohjelmia. Toimi hyvin, eikä kustannuskaan ollut kovin paha. Homma myös hoitui helposti, sillä ystävämme teki meille asettelut ohjelmaa varten häälahjaksi. Ostimme samaa paperia vielä paikkakortteja varten, ja perhetuttumme kirjoitti ihanalla käsialallaan paikkakortit valmiiksi. Yhtenäinen paperi-ilme pöydissä oli näin ollen taattu. Kerron seuraavasi kaikista suunnitelluista ja yllätysohjelmista, ne oli aivan huippuja!

Hääohjelma

Ihanaa alkavaa viikkoa ihanat!

suhteet oma-elama rakkaus suosittelen
Kommentit (2)
  1. Hyvän ja toimivan kuuloinen ohjelma, ja tosi kauniit painotuotteet teillä ollut myös! Voin kuvitella, miten hyvältä tuo on tosiaan näyttänyt pellavaisten liinojen kanssa.

    Sellaista halusin myös kysyä, että meinasitko kirjoittaa teidän budjetista jossain vaiheessa? Ei tietenkään tarvitse tarkkoja summia mainita jos et halua, mutta vähän suuntaa-antavaa jutustelua siitä, että minkä verran oli budjetoitu, menikö paljon yli/ali, missä tuli yllätyksiä, mistä voi helposti säästää ja niin edelleen 🙂

    1. Jäin pohtimaan vastausta tähän kysymykseen niin pitkäksi aikaa, että lopulta unohdin kokonaan vastata 😀 Mutta kyllä, voisin kirjoitella budjettipostauksen. Mitään tarkkaa ei ole tarjolla, laitoin välillä silmät kiinni, mutta ajatuksia ja havaintoja kylläkin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *