Halutaan ostaa remontoitava kaksio

Alvhem

Meillä on suuri unelma. Tai no, verrattain melko pieni, noin 50 neliömetrin kokoinen. Haluaisimme nimittäin ostaa oman kodin.

Asumme ja olemme töissä Helsingissä, joten asunnon pitäisi olla melko lähellä Helsingin keskustaa. Työn ja harrastusten vuoksi olisi järkevämpää olla länsipuolella kaupunkia, vaikka itäpuolella olisi edullisempia jugend-taloja. Sillä jugend-taloon minä haluaisin, niin kovasti haluaisin. Olisi korkeutta, ja sitä tunnelmaa, leveät ikkunalaudat ja kauniit julkisivut. Töölöstä haaveilen, hiukan meinaa vain hintakatto tulla vastaan, kalliita ovat nuo jugendneliöt paraatipaikoilla. Lauttasaari olisi oivallinen. Täällä saarella on mukavaa, työhön ja harrastuksiin kelpo matka ja muutenkin elo vallan mainiota. Mutta miksi, voi miksi rakensivat viisaat miehet 60-luvulla tänne niin kovin kammottavia taloja? Olen aika visuaalisuuteen taipuvainen tyyppi ja saan hiukan näppylöitä rumista taloista. Ihan vain vähän, mutta kuitenkin. Voi kun joku haluaisi myydä meille pikkuisen kodin jostain niistä kauniista 30-luvun taloista, mielellään putkiremontoidusta. Alkuperäiset lautalattiat olisivat plussaa.

Kodistahan saa kuitenkin aina kauniin remontoimalla, vaikka talo olisi ulkopäin hiukan monsteri. Ja sitä niin odotan, remonttia! Voi tehdä tyhjänpäiväisestä tai kammottavasta kaunista. Ihanaa! Haaveilen valkoiseksi maalatusta lankkulattiasta, kauniista keittiöstä, vekkuleista valaisimista ja nerokkaista säilytysratkaisuista. Haluaisin kovin ostaa asunnon, joka olisi aivan läävä. Tällöin voisi aloittaa alusta, aivan kuin ottaa puhtaan kanvaasin eteen ja aloittaa haaveilutyön. Yhden asunnon olen jo päässäni remontoinut, sisustanut ja leikkokukatkin ostanut. Olen nähnyt siitä unia ja kuvitellut ensimmäidet illalliskutsutkin. Kattaisin pellavaiset lautasliinat. Matkalla on vain noin 50 tuhannen kokoinen mutka, ei mikään ihan pikkumutka. Olen kuitenkin luottavainen, ehkä huomenna meidän kotimme tulee myyntiin!

Alvhem

Alvhem

Alvhem

Alvhem

Alvhem

Jos Sinulla, tai kummilla kaimalla siskolla mummolla on edellä mainitut kriteerit (kirjalliset, kuvat ovat harhaanjohtavia) täyttävä asunto, josta haluaisitte luopua, niin ilmoitathan! Olemme hirmuisen kiinnostuneita. Ja kivoja. Tuon samppanjaa kaupantekotilaisuuteen!

Kaikki kuvat Alvhem. Se on sivusto, jossa minä käyn päiväunilla.

Kommentit (12)
  1. Ymmärrän niin tuon unelmien tuskan. Ja myös myyntisivuilla ramppaamisen ja inspiraatiokuvien selaamisen. Jos itse asuisin kaupungissa, olisi unelmakotini juurikin näiden kuvien kaltainen. Tai no, se läävä ihan ensiksi, koska remppaaja olen minäkin. Toivottelen siis onnea kodinmetsästykseen ja pidän peukkuja, että Se Oikea Koti tulee myyntiin juuri tänään. 🙂

  2. Pitää muuten noista alkuperäisistä lautalattioista varoittaa, että kyllä, ne on ihania, mutta ne elää omaa elämäänsä ja jos yläkerrassa asuu uneton asukas, jolla on alkuperäiset lautalattiat ja kyseinen tyyppi vaeltaa öisin ympäri kämppää, niin rupeaa kovasti arvostamaan alkuperäisen lattian päälle asennettavaa kaunista laminaattia, kun ei saa narinalta nukuttua.

    1. Uuh, ei kiva. Mut sille ei toki kauheesti mitään voi jos yläkerran naapurilla sellaiset on. Jos uudet lautalattiat asentaisi, niin sinne alle varmaan sit laitetaan joku eriste/pehmuste mitänäitänytoli..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *