Hunnulla vai ilman?

long_veil_-_mennaan_vaan.jpg

Pukupohdintojen rakas sisar – huntupohdinta. Nämä kaksi luonnollisesti kulkevat käsikädessä, eikä huntua voi mielestäni oikein valita ennen kuin puku on valittu. Mutta voihan sitä aina spekuloida.

Valtavan pitkät, jopa 3-4 metriset hunnut ovat viime aikoina tehneet rymisevää come backia. Ja täytyy kyllä myöntää, että ne ovat kerrassaan upeita. Tällaisia pitkiä huntuja ainkin pidetään kuitenkin lähinnä vain vihkiseremonian ajan, sillä illan juhlahumussa nelimetrinen häntä voisi olla hieman haasteellinen.

mid_lenght_veil_-_mennaan_vaan.jpg

Puolipitkä huntu olisi myös kaunis, ja sitä voisi pitää koko päivän jos niin haluaa. Tärkein kysymys huntua valitessa on kuitenkin hääpuvun selkämys. Mikäli puku on olkaimeton ilman sen suurempia krumeluureja, varmaan millainen vain huntu sopii ainakin pituuden puolesta hyvin. Nyt muodissa olevien pitsipukujen kanssa kuitenkin täytyy huntua mallailla tarkemmin. Jos selkämys on esimerkiksi kokonaan pitsiä, en varmaan ainakaan tällaista puolipitkää huntua sen kaveriksi laittaisi. Yhdistelmästä voisi tulla vähän liian raskas. Pitkän ja simppelin hunnun läpi selän pitsit sen sijaan voisivat kuultaa todella kauniisti.

Sellaista olkapäiden tasolle laskeutuvaa runsasta ja lyhyttä huntua en osaa itselleni kuvitella. Minulla on enemmän laatikkomainen kuin soikea pää (joo, terve mikä analyysi), joten lyhyt huntu varmaan korostaisi ikävästi leukaperiäni. Sen sijaan tällainen superelegantti ja vintagehenkinen pieni huntu toimisi todella monenlaisen puvun kanssa ihanasti. Ei tarvitsisi miettiä selkämystä!

short_veil_2_-_mennaan_vaan.jpg

Täyshuntuja eli sellaisia Herttuatar Catherine -mallisia kummistushuntuja kai harvemmin nykyään käytetään. Sellainen voisi kuitenkin näyttää myös todella viehättävältä varsinkin tällaisten massiivisten mekkojen seurana. Kuulin jostain, että alunperin (tai ainakin tosi kauan aikaa sitten) hunnun tarkoitus oli suojella morsianta pahoilta hengiltä. Ja täytyy kyllä sanoa, että tällainen hunnun alla piilotteleva morsian näyttää jotenkin niin puhoiselta ja viattomalta. Nämä eivät ehkä kuitenkaan ole enää ihan ne asiat, joita nykymorsian haluaa ensisijaisesti liputtaa 🙂

veil_-_mennaan_vaan.jpg

 

Mitä olette mieltä, hunnulla vai ilman? Ja millaisella hunnulla?

 

Kaikki kuvat Pinterest.

P.S. Sain vähän aikaa sitten tiedon, että blogini on ehdolla Wedding Blog Awards -kilpailussa vuoden hääblogiksi! Ihan huikeeta! Suuret kiitokset lukijoille ja minua kisaan ehdottaneille. Äänestysaika alkaa 1.12, joten kohta pääsee kliksuttelemaan Mennään vaan! voittoon 🙂

Kommentit (8)
  1. Hunnut on kyllä upeita! Varsinkin pitkät hunnut pitsikoristuksilla! Itse oon ajatellut pitäväni huntua kirkossa ja ottaa sitten kirkon jälkeen pois!

    1. Tähän taidan minäkin kallistua, jos se vaan puvun kanssa mitenkään toimii 🙂

  2. Mä tykkään ajatuksesta, että olisi huntu, mutta tosiaan riippuu paaaljon puvusta, voiko huntua edes harkita. Hunnulla siis, jos puku sen sallii 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *