Itse tehty macarons-hääkakku

img_3614.jpg

Ruotsin prinsessa Madeleine säväytti vuosi sitten valitsemalla hääkakukseen kaikkea muuta kuin perinteisen vaihtoehdon, Madeleinen ja Chrisin häissä oli nimittäin macarons-torni. Eikä mikä tahansa torni ollutkaan, kuva löytyy esimerkiksi täältä.

Meillä oli viikonloppuna tuparit ja päätin kokeilla, että millaisen version sitä itse omin pikku kätösin saisi aikaiseksi. Leipomiseen en lähde ohjeita jakamaan, sillä omissa metodeissani olisi varmasti ollut hiomisen varaa. Itse hain inspiraatiota täältä. Yhden asian sanon kuitenkin: siivilöi.

Jonkinmoinen torni kun oli tavoitteena, täräytin neljä jalallista kakkuvatia (niinpä, miten niin muka ihminen ei tarvitse neljää kakkuvatia!?) päällekäin ja täytin ylimmän kerroksen kukkasilla ja seuraavat kerrokset leivoksilla.

macarons_-_mennaan_vaan.jpg

img_3643.jpg

Sekä leivonnaiset, että niiden esillepano saivat kiitosta, joten kannustan kyllä tarttumaan mantelijauhoa sarvista (…) ja kokeilemaan macaronsien leipomista kotikonstein! Jos ei keittiössä kykkiminen hääviikolla kiinnosta, niin macaronseja sai esimerkiksi Ekbergiltä tilata muistaakseni 1,50 hintaan. Ihan kilpailukykyinen hintahan tuo on hääkakkuunkin verrattuna.

macarons_torni_-_mennaan_vaan.jpg

Aiotko leipoa itse jotain omiin häihisi tai ystävän häihin?

muoti trendit ruoka-ja-juoma
Kommentit (6)
  1. Nämä olivat niin hyviä että tankkasin niitä jo salaa…

  2. Rohkeasti kokeilemaan! Ja jos menee pieleen, niin eipä haittaa jos kakku tulee kumminkin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *