Jotain vanhaa – häälaukku

haalaukku_2_-_mennaan_vaan.jpg

Löysin ”jotain vanhaa” hääpäivän asuuni viime syksynä Love Me Do -messuilta, jossa oli myynnissä myös vintagelaukkuja ja -koruja. Ihastuin Ansa Vintagen pisteellä useampaankin herkkään vintagepussukkaan, mutta tämä samppanjan värinen satiinilaukku oli lopulta yli muiden. Hääpukuni ei ole aivan kirkkaan valkoinen, mutta ei kyllä näin tummakaan. Koin kuitenkin, ettei tämä haittaa sillä laukussa on niin oma jujunsa, ettei sen tarvitsekaan olla aivan sävysävyyn.

Muistelen jostain viime vuotisesta hääblogista lukeneeni, että häälaukku oli yksi niistä asioista, joihin morsian ei enää sijoittaisi niin paljon rahaa. Kuulemma laukkua ei varsinaisesti tullut kauheasti kanneltua, vaan se jäi nököttämään pöydän kulmalle. Tästä viisastuneena ajattelinkin, että ostan söpön laukun jos sellainen kävelee vastaan, mutta en tee tästä asiasta itselleni mitään pakkomiellettä. Onni sinänsä että tämä kohtuuhintainen söpöläinen tupsahti tielle jo vuosi ennen H-hetkeä, olisin kuitenkin kehittänyt sen pakkomielteen viime hetkellä!

haalaukku_4_-_mennaan_vaan.jpg

haalaukku_3_-_mennaan_vaan.jpg

Minusta on muutenkin mukava ostaa tavaroita käytettynä, jos se vain on mahdollista ja varsinkin häihin on erityisen kiva saada jotain vanhaa. Vaikka tämä ei ole kenenkään tutun vanha laukku, voin kuvitella, että se on kuulunut jollekin ihanalle vanhalle rouvalle ennen minua ja se on elänyt jo kokonaisen elämän jonkun muun kanssa. En usko, että aion säilyttää hääpukuani häiden jälkeen, joten ajattelin säilyttää tämän laukun muistona hääpäivän asusta. Jos joku läheinen joskus haluaa lainata sitä omiin häihinsä, olisi se luonnollisesti käytettävissä.

haalaukku_1_-_mennaan_vaan.jpg

Oletteko te hankkineet tai saaneet hääasusteita ja onko niillä jokin tarina?

Kommentit (2)
  1. Mulla ei ollut laukkua ollenkaan, tavarat oli hääpaikan takahuoneessa isossa kassissa, jonka kaaso huolehti paikalle. Mutta mulla oli käytössä sama alushame, joka äidilläni oli omissa häissään, vain vyötärökuminauha piti vaihtaa. Sain siis samalla kertaa jotain vanhaa ja jotain lainattua 🙂

  2. Asukokonaisuudesta puuttuu vielä jotain vanhaa ja jotain lainattua. Ajattelin, että mikäli uusia ideoita ei tule, yhdistän nämä kaksi ja pyydän äitiäni metsästämään käsiinsä isoäitini vanhan kangasliinan, jota voisin käyttää onnenkyynelten kuivaamiseen. Äitini ei vielä tiedä, että saa minulta sellaisen (tosin uutena ;)) joten mielestäni se olisi aika kiva ”ylläri”. 🙂 Olen myös monista blogeista lukenut, että laukku on pitkälti turhakelistalla, joten itse ajattelin olla täysin hankkimatta laukkua ja lykätä tarpeelliset pikkujutut kaasojen pussukoihin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *