Matkalla Berliiniin – vinkkejä otetaan vastaan!

spring_berlin.jpg

Kolme päivää kun vielä jaksaa, niin koittaa pieni kevätmatka (tosin työ sellainen) Berliiniin! Meillä on ohjelman mukaan aika mukavasti vapaa-aikaa, joten odotan TODELLA kovasti keväistä säätä, puhtaita katuja, kevättakkia, kahvittelua sievissä kahviloissa ja pientä shoppailua. Alkuviikko on ollut töissä mallia ”kaadun illalla sänkyyn ja näen unta töistä”, joten pieni nollaus lienee paikallaan.

Nyt kaipaan apua, sillä en ole ikinä ollut Berliinissä! Kaikki kivat tipsit otetaan vastaan!

P.S. Onko kukaan ostanut hääjuttuja Berliinistä? Huntu olisi nyt kovasti etsinnöissä.

Kommentit (2)
 1. TÄÄLTÄ PESEE!

  • Turistikohteista Brandenburger Tor, Reichtag ja juutalainen muistomerkki on kaikki ihan vierekkäin eli otatte vaikka metron Brandenburgeriin tai Reichtagiin, niin näette siitä ne kaikki samalla. Kantsii myös käppäillä museum islandilla ja tuomiokirkon huudeilla. Siellä on kaunista.
  • East side gallery on pisin muurin pätkä, joka on tallella. Se menee Friedrichschain ja Kreuzbergin rajalla joen vartta pitkin. Se on täynnä kaikkia hienoja graffiteja. Jos tykkää niin kantsii käydä tsekkaa ees pätkä.
  • Shoppailualueista Mitte on mun mielestä paras. Sielt löytyy mm. Urban Outfitters, COS, Monki, Weekday, &OtherStories, COS, American Apparel ja monia muita. Ottakaa metro vaikka Hackescher Marktille ja kävelkää metroaseman Weinmeisterstrasse suuntaan, niin siinä matkan varrella ne kaikki kaupat on. Alte schönhauser alleella on jotain pienempiä vaateputiikkeja ja tuntemattomia designereita. Niistä suosittelen kurkkaamaan semmosen kuin Broke+Schön.
  • Kurkkikaa sisäpihoille, sieltä saattaa löytyä vaikka mitä jännää 😉
  • Toinen hyvä shoppailualue on Kufurstendammissa, josta löytyy mm. UO, Forever 21 ja Top Shop.
  • Sunnuntaina kannattaa suunnata brunssille vaikka Anna Blumeen (varaudu jonottamaan hetki, ei hyvä isolle porukalle) tai Butter Prenzlauer Bergissä (saatan itekin mennä sinne sunnuntaina) ja brunssin jälkeen Mauerparkiin ihan törkeen isolle ulkoilmakirppikselle pyörimään. Luvattu +20 astetta B)
  • Ruokapaikat: jos tykkää vietnamilaisesta, niin mun ehdottomat lempparit on Monsieur Vuong ja Chen Che, molemmat Mittessä. Vuongissa sopii enemmän lounaalle (varaudu jonottamaan hetki) ja Chen Che illalliselle. Chen Chen vieressä on yks hyvä japanilainen kans nimeltä Hashi. Kreuzbergistä saa hyvää turkkilaista ruokaa falafelia hummusta ym. Ja yhden dönerin syötte vaikka yöpalana!
  • Istuskelupaikoista mun lemppareita Luzia Kreuzbergissä, Mein Haus am See Mittessä, Kptn. Friedrichschainissa ja Bohnengold Kreuzbergissä (siellä myös tanssilattia klo 23 jälkeen ja ilmainen sisäänpääsy). Mut kivan baarin löytäminen ei oo kauheen vaikeeta. Parhaat alueet etsiä baaria on Kreuzberg ja Friesrichshain.
  • Klubeja on vähän vaikea suositella, kun joihinkin on aika vaikeeta päästä sisään varsinkin isolla porukalla, mut iiseimpiä sanoisin et on Süss war gestern, Tresor, Weekend, Ritter Butzke ja Prince Charles.
  • Lauantaina Prenzlauer Bergissä ainakin Prenzlauer Bergissä Kollwitzplatzilla on pienet markkinat. Se on muutenkin ihanaa aluetta vain käppäillä ympäriinsä ihastellen kaunista arkkitehtuuria, poiketa söpöihin kivijalkamyymälöihin ja kahviloihin ja kirsikkapuun kukat kukkivat! <3

  Eiköhän näillä pääse alkuun 🙂 Hauskaa matkaa!

  1. Ooh! Kuulostaa aivan ihanalta!! Kiitos miljoonasti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *