Missä hääpari istuu hääjuhlassa?

Hääparin pöytä

OIen vähitellen aloittanut suunnittelemaan istumajärjestystä (ihan hirveä homma, tästä lisää myöhemmin..), mutta ensimmäiseksi pitäisi päättää, missä ME istumme omissa häissämme. Perinteinen malli Suomessa lienee ollut tyyli, jossa morsiuspari istuu ”kunniavieraiden”, kuten omien vanhempiensa, ehkä isovanhempiensa ja sisarustensa sekä kaason ja bestamin kanssa yhdessä pöydässä. Tämä ei lähtökohtaisesti meillä ole vaihtoehto, sillä kaasoja ja bestmaneja on jo lähtökohtaisesti kuusi, omilla vanhemmillani on uudet puolisot ja sisaruksiakin on useampia. Tulisi siis aikamoinen pöytä.

Ilmeisesti jenkeistä rantautunut tapa on eristää morsiuspari omaan pöytäänsä erilleen muista. Tällöin morsiuspari on kaikkien nähtävillä, ja heitä on helppo mennä tervehtimään ja onnittelemaan juhlan edetessä. Minusta tuntuisi kuitenkin hiukan hoopolta olla kaksin omassa pöydässä, kun olisi kovin mukava jutella myös vieraiden kanssa ruokailun lomassa.

Yhtenä vaihtoehtona pohdin ratkaisua, että meille laitettaisiin pitkän pöydän päähän oma pöytä poikittain. Näin olisimme tavallaan kaikkien ”nähtävillä” ja näkisimme itse kaikki vieraat, mutta samalla pystyisimme juttelemaan pöydässä istuvien kanssa. Toisaalta tällöin mahdolliset ohjelmanumerot tapahtuisivat meidän selkämme takan, joten joutuisimme aina kääntymään siihen suuntaan, missä tapahtuu. Ehkä tämän kanssa kuitenkin voisi elää, joten tämä on mielestäni aika hyvä vaihtoehto.

Kolmas varteenotettava vaihtoehto on keskellä pitkää pöytää istuminen. Tällöin olisi mahdollisimman monen ihmisen kanssa kontaktissa ja tavallaan osa vierasjoukkoa. Kauempana istuvien vieraiden mielestä saattaisi kuitenkin olla kurjaa, että hääparia ei näe tai että pöytien väliin olisi hankalampi tulla juttelemaan. Kaikessa on hyvät ja huonot puolensa!

Miten te olette ratkaisseet hääparin istumisen? Patenttiratkaisut otetaan lämmöllä vastaan!

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (19)
  1. Mieheni serkun häissä hääpari oli päätynyt periaatteessa tuohon vierastuoliratkaisuun, mutta ikäänkuin päinvastoin. Hääparille oli koristeltu kahden istuttava penkki ja juhlan aluksi seremoniamestari ohjeisti vieraita ”varastamaan” parin itselleen siirtämällä penkkiä omaan pöytään illan aikana:) Tämä toimi kyseisen parin kohdalla hienosti ja oli heidän tyylisensä ratkaisu. Ei varmaankaan kaikkien mieleen, mutta hauska, vähän erilainen tapa päästä seurustelemaan mahdollisimman monen vieraan kanssa.

    1. Onpas hauska ja erilainen ratkaisu! Vaatii tosin jonkin verran tilaa, mutta ehdottomasti harkitsemisen arvoista.

  2. Me ei haluta omaa erillista poytaa, vaan ollaan mietitty, että hevosenkengan muotoinen poyta olisi kateva

    1. Se olisi kyllä kiva! Pelkään vaan, että meillä ei kaikki hevosenkengässä mahdu istumaan 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *