Morsion kuntokuuri: Lomatreeni

Olen tässä syksyn tullen aloittanut kuntokuurin. Sisareni työskentelee liikunta-alalla ja on laittanut tämän morsion liikuntatottumukset aivan uusiksi. Ei sikäli, ettenkö olisi pitänyt liikunnasta aikaisemmin, mutta olen ollut vähän sellaista on-off -tyyppiä liikunnan suhteen. Nyt hommaan on kuitenkin tullut muutos ja olen onnistunut pitämään kohtalaista liikuntarytmiä jo heinäkuusta asti, jeij!

Ensimmäinen haaste uuteen sporttirytmiin tuli loman muodossa. Kuinka pitää liikuntarytmiä yllä purjehduslomalla Kroatiassa? Noh, minä tein sen näin.

Kävin muutamana aamuna viikossa aamulenkillä ennen kuin muu vene oli herännyt. Kun olin päässyt liikkeelle, ihmettelin todella miten en ollut koskaan aiemmin käynyt lenkillä lomakohteissa. Sehän on aivan mahtava tapa tutustua noihin pikkuisiin kyliin! 

juoksu_1_-_mennaan_vaan.jpg

Tein yleensä vajaan tunnin lenkin reippaasti kävellen (reipas kävely kuulemma polttaa paremmin rasvaa kuin juokseminen). Tämän jälkeen palasin veneelle tekemään pienen lihaskuntotreenin. Keskityin lomalla lähinnä ylävartaloon ja vatsalihaksiin, nämä kun ovat hääpuvun kannalta olennaisimmat alueet..

Ison veneen etukansi on kuin tehty punnertamista varten.

punnerrus_-_mennaan_vaan.jpg

Isoissa paateissa on myös yleensä kumivene mukana, se toimi mainiosti jumppapallona!

vatsat_-_mennaan_vaan.jpg

Ystävämme Joona piti minulle myös leuanvetokoulua. Missä purjeveneessä voi vetää leukoja? No puomissa tietenkin! Tämä tosin onnistuu vain, mikäli veneessä on rullapurje eikä koko purje lepää puomin päällä.

leuanveto_-_mennaan_vaan.jpg

Dipit on helppo toteuttaa lähes missä vain, missä on penkki. Tämäkin on toki mukavampaa jos maisemat ovat kunnossa. Itse valitsin purjeveneen peräpenkin. 

juoksu_-_mennaan_vaan.jpg

Nyt enää pitäisi löytää motivaatio harjoittaa näitä aamuisia treenijuttuja myös täällä jääkylmässä Suomessa! Vaikka lämpötila täällä lähentelee aamuisin pakkaslukemia aion edelleen yrittää käydä lenkeilläni.

Oletteko te aloittaneet syksyn tullen jonkin urheilulajin?

Kommentit (4)
  1. Ihana postaus, ihania kuvia (haballe peukku) ja hyvä asenne. On oikeastaan ehkäpä yksi maailman typerimpiä asioita lopettaa urheilu lomamatkalla. Olen itsekin tajunnut tämän vasta viime vuosina. Nyt vaan puhtia syksyyn ja talveen, joskin luotto on kova, jos kerta kuntoilussa on pysynyt roti jo pari kuukautta. Hyvä nää!

    1. Kiitos!! Jep, lomaurheilu on ehdottomasti tämän vuoden oivallus nro. 1. (Haba tosiaan jo vähän erottuu!)

  2. Voi, sun morsiuskuntokuuri kuullostaa aivan mun viime vuoden syksyltä! Ihana tsemppi päällä, hyvä!

    Minä meinaan aloittaa Rouvakilot kuriin- kuurin…heti häämatkan jälkeen! 🙂

    1. Kiitos kommentista, kiva kuulla etten ole aivan yksin näiden hääkuntoilujeni kanssa 😀 Kovasti tsemppiä myös rouvaurheiluun, heti sitten matkan jälkeen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *