Ostaisitko hääpuvun henkkamaukalta?

hm_wedding_dress_-_mennaan_vaan.jpg

H&M on julkaissut oman hääpuvun, joka tulee myyntiin vielä tämän kevään aikana hintaan 79,90. Hinta on siis balttiarallaa kymmenesosa siitä, mitä keskivertomorsian pukuunsa laittaa.

Luin mielenkiintoisen kirjoituksen Washington Postin nettisivuilta, jossa pohdittiin H&M:n avausta hääpukujen halpamyyjänä suurempana kannanottona. Hääpukujen hinnathan tunnetusti huitelevat pilvissä ja kuulemma tutkimuksen mukaan hääpuvuissa on lähes poikkeuksetta valtavasti ilmaa. Hääpukua ei kuitenkaan haluta ostaa ”halpakaupasta”, sillä onhan hääpäivä se yksi elämän tärkeimmistä päivistä, ja siihen halutaan panostaa ja ostaa näennäistä laatua valtavalla hintalapulla. On helpompi ajatella näyttävänsä upealta ja (näyttävänsä vieraille että tässä ollaan upeita) kun päällä on tonnin mekko satasen sijasta. Ja minähän nyt kärjistän, moniin mekkoihin tehdään valtavasti käsityötä ja käytetään hyvä materiaaleja, ja hinta on siten ihan oikeutettu, ihan relat siellä. Nähtäväksi kuitenkin jää, seuraavatko muut ketjuliikkeet H&M:n perässä ja nähdäänkö tulevaisuudessa enemmänkin ”halpishääpukuja” ja kuinka moni morsian haluaa tarttua tähän tilaisuuteen.

Pukisitko sinä päällesi H&M:n hääpuvun?

Kommentit (34)
  1. Mä en ehkä periaatteesta ostaisi H&M:n hääpukua (en tykkää halpatuotannosta ja ehken haluaisi näyttää samalta kuin sadat tai tuhannet muut morsiamet), mutta en olisi itse koskaan kuluttanut nelinumeroista summaa omaan hääpukuuni. Mä menin naimisiin vintagehääpuvussa, jonka ostin Etsystä muistaakseni 250 dollarilla. Se tuntui tosi paljolta silloin, mutta mekko oli aivan ihana. Enempää en olisi kyllä suostunut maksamaan missään nimessä. 🙂

  2. Mä ostinkin 😉 Tosin menin hätäsesti maistraatissa naimisiin H&M:ltä ostetussa äitiyspaidassa ja tavan leggareissa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *