Pihistä ja panosta – mitkä asiat ovat tärkeitä häissä?

dsc_0018.jpg

Lueskelin tällä viikolla erästä facebookin hääpalstoista, jossa käytiin keskustelua niistä asioista, jotka ovat eri hääpareille tärkeitä ja mihin ehdottomasti panostetaan ja mistä pihistetään. Keskustelu oli mielenkiintoista luettavaa, sillä siinä konkretisoitui erityisen hyvin se, kuinka erilaiset asiat ihmisille ovat tärkeitä! Harvalla hääparilla on niin isoa budjettia, etteikö jostain täytyisi tinkiä tai miettiä edullisempaa vaihtoehtoa, ja on hauska huomata kuinka erilaisia nämä ”pihistettävät” kohteet eri ihmisillä ovat.

Yritimme kovasti täällä miettiä, että mistä me olemme varsinaisesti pihistäneet, mutta emme oikeastaan keksineet mitään 😀 Ja tämä ei todellakaan tarkoita, että olisimme laittaneet rahaa haisemaan surutta, päinvastoin, vaan olemme pyrkineet kaikessa pääsemään johonkin järkevään ratkaisuun, niin ettei varsinaisesti mitään meidän mielestä tärkeää tarvitsisi jättää pois. Minulle esimerkiksi hääpuku on todella tärkeä, mutta en olisi voinut kuvitellakaan laittavani yhden päivän pukuun montaa tonnia, vaan etsin mieleistä pukua käytettynä ja lopulta löysin sen Tallinnasta, jossa hintataso on edullisempi.

dsc_0308.jpg

Alusta asti meille on ollut pääasia, että saamme järjestettyä hyvät juhlat, joissa vieraat todella viihtyvät. Meidän mielestämme suurimmat tekijät tässä ovat hyvä ruoka ja juoma sekä musiikki. Etsimmekin juhlapaikan, johon voi tuoda omat ruuat ja juomat, jotta saamme tarjottua koko illan vieraille käyttämättä tarjoiluihin kuitenkaan koko budjettiamme. Ja musiikkiin panostamme livemusan muodossa, mikä olikin meille pitkään musiikkia harrastaneina ihan itesestäänselvä vaihtoehto.

Jostain täytyy luonnollisesti aina tinkiä, ja näyttää siltä, että esimerkiksi heppa-ajelu kirkolta juhlapaikalle jää nyt tähdellisempien kustannusten jalkoihin. Yritän tämänkin kuitenkin ajatella niin, että emme varsinaisesti pihistä asiassa, vaan järjestämme sen jollain muulla hyvällä tavalla. Suurin osa asioista onkin yleensä vain päähänpinttymiä tai hetken mielijohteita (ainakin minulla!), ja hetken pohdinnan jälkeen myös jokin toinen vaihtoehto saattaa tuntua ihan yhtä hyvältä ja osoittautua myös huomattavasti halvemmaksi.

dsc_0214.jpg

Meillä ainakin työnjako on näissä suunnitteluhommissa selvä: minä ideoin ja pulputan ajatuksia kuin suihkulähde ja poikaystävä lähtökohtaisesti torppaa kaiken epäillen kalliiksi ja hankalaksi. Tällä kombolla olemme mielestäni aika mainiosti saaneet siivilöityä meille olennaiset jutut mukaan ja heivanneet loput surutta menemään. Kompromisseja on molempien tehtävä, niin hääsuunnittelussa kuin elämässäkin, ja näyttäisi siltä että tämä yhteistyö pelittää ihan mukavasti! 

Onko teillä tietoisesti panostettu tai pihistetty?

P.S. Kuvituksena täysin aiheeseen liittymättömiä kesäisiä purjehduskuvia, koska +27 ja aurinko. Me likey like.

 

muoti trendit oma-elama raha
Kommentit (9)
 1. Seurasin sivusilmällä itsekin tuota samaista keskustelua, ajatukset on meillä molemmilla selvästi samanlaiset. Meillä ei kans olla varsinaisesti panostettu tai pihistetty mistään tietyistä jutuista, kaikkien kohdalla ollaan pyritty löytämään meille sopiva ja järkevä ratkaisu. Kovasti on siis vertailtu ja se on tuottanut tulosta. Meillä tosin on melkeinpä ollut toisin päin, sulhanen ehdottelee taukoamatta uusia juttuja ja minä saan välillä toppuutella, hah 😀 Rahallisesti meillä on panostettu eniten juhlapaikkaan, ruokaan sekä päivän valo- ja videokuvaukseen. Mm. koristeluissa koitetaan mennä halvimman kautta, mutta siis mikä tahansa ei kuitenkaan mene läpi 🙂

  1. Juu, selvästi samoilla linjoilla ollaan! Hupaisaa miten nämä roolit ovat niin päälaellaan eri pariskunnilla 🙂

 2. Me ei olla varsinaisesti vielä aloitettu hankintoja, mutta selvillä on se, että panostamme eniten juhlapaikkaan ja tarjoiluihin. Koristeena saa olla vaikka valkosia ilmapalloja ja neilikoita, pukuni voi olla käytetty ja hevosajelua tai arvoautoa ei ole tulossa 😉

   

  1. Tuo koristelu kuulostaa ihanalta 🙂 Tätä juuri tarkoitan sillä, että ”pihistäminen” ei tarkoita välttämättä luopumista tai huonoa vaihtoehtoa!

   1. Niin kuulostaakin! Ja keksin sen kirjoittaessani tuota kommenttia, mutta hyvin voi ollakin, että sellainen koristelu meille tuleekin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *