Somehäät – puolesta vai vastaan?

Kirjoittelin viime viikolla ennustuksiani tulevan kesän häähiteiksi, ja yksi kristallipallon pölläyttämistäni oli somehäät. Siis mitkä? Eli häät, joissa otetaan sosiaalinen media tiedostetusti ja ehkä myös ohjatusti mukaan häihin. Aihe sai välittömästi muutamia kommentteja puolesta ja vastaan ja ajattelin kysellä nyt vähän laajemmin fiiliksiä tästä somettelusta häissä.

Meidän kaveripiirissämme Instagram ja Twitter ja toki myös Facebook ovat ahkerassa käytössä ja ihmiset postailevat paljon juttuja ja kuvia erilaisista tapahtumista ja tilaisuuksista. Miksei siis valjastaisi tätä kamera-armeijaa hyvään käyttöön ja ohjaisi kaikki kuvat ja kommentit saman häshtägin taakse, jotta nämä kuvat pystyy myöhemmin paikantamaan?

somehaat_1_-_mennaan_vaan.jpg

Onko somehäät oiva tapa kerätä lisää muistoja päivästä…

Kanssani aivan täysin eri linjoilla oli Teri Niitti, joka oli HS:n hääblogin haastattelussa taas ennustanut tulevan kesän nousevaksi häätrendiksi kännykkänarikan. Vieraat jättäisivät kännykkänsä juhlan ajaksi tähän erikseen kännykkänarikaksi ristittyyn narikkaan, jotta kukaan ei räpläisi juhlan aikana kännykkää vaan nauttisi juhlasta. No mikäpä jottei. Olen kuitenkin luottavainen vieraisiimme, enkä usko että kukaan nyt varsinaisesti istuisi nenä kiinni ruutua tuijottamassa, vaikka oma häshtäg juhliin olisikin määritelty. Jos sata ihmistä postaa yhden kuvan illan aikana, on se jo sata kuvaa. 

No mutta entä jos joku ei halua kuvaansa sosiaaliseen mediaan? Tämä on tietenkin otettava huomioon, ja mielestäni hyviin tapoihin kuuluukin kysyä kuvassa esiintyviltä, että onko ok laittaa kuva julkiseen jakoon. En ole kuitenkaan kokenut tätä ongelmaksi aikaisemminkaan, niin miksi ystävämme tällä kertaa toimisivat kuin päättömät kanat? Luottavainen edelleen.

somehaat_2_-_mennaan_vaan.jpg

vai pitäisikö vieraita kannustaa keskittymään juhlapäivään kännykän sijaan?

Häissä on nykyään hyvin usein valokuvaaja, joka ikuistaa illan kulkua muutenkin jatkuvasti. Valokuvaajia on kuitenkin vain yksi ja vieraita 120. Näin ollen kuvaajalta jää väkisin tilanteita ja yhteishetkiä bongaamatta, jotka on kuitenkin saattaneet tallentua jonkun kännykkäräpsyyn. Oletko koskaan ollut reissussa jonka jälkeen vannotaan että vaihdetaan kuvia sitten heti seuraavalla viikolla? Onko kuvat vaihdettu? No ei meidänkään. Uumoilen samaa, ja näin ollen olisi huippua että nämä räpsäytykset ladattaisiin heti johonkin muidenin töllisteltäväksi ja kaapattaviksi. Miksi? No koska ne kuvat on ainut konkreettinen muisto, joka juhlista jää.

Mitä mieltä te olette? Somehäät, puolesta vai vastaan?

Kommentit (13)
 1. Karoliina31
  19.5.2014, 11:31

  Ehdottomasti ei! En (kehtaa) pistää pystyyn kännykkänarikkaa, mutta mieli tekisi. Kännykkään tuijottamisella on niin valtava juhlan lässähtämisen vaikutus, kun pöytäseurue istuu päät alaspäin kännykän lumoissa että huhhuh. Jos siinä vielä aletaan valita hyvää filtteriä ja sitten ihmiset viettää juhlat katsoen toisten kuvia niin voin kyllä järjestää erikseen luurihäät. Ja perfektionistina tulisi itselle sellanen olo että kaiken pitäisi olla kuvaanaseteltua ja itse vatsa sisässä ja kaksari piilossa 😀 Eihän se ole juhlan idea. Itse tykkään kyllä katella sitten seuraavana päivänä hääkuvia instagrammista, mutta 20 kuvaa häätanssista, usein vielä ihan vierekkäin, 20 kuvaa hääkakun leikkaamisesta, taas samasta kuvakulmasta nämäkin, 20 kuvaa alttarilta, …. aivan turhaa. Ja kännykkäkuvien laatu on niin surkeeta (varsinkin filtterien jälkeen), että ei kiitos. Saa ottaa kuvia mutta ois kiva jos ne laitetaan seuraavana päivänä mihin ikinä laitetaan ja hääjuhlissa juhlitaan ja seurustellaan.
  Sitten vielä sellanen aspekti että hääjuhla on musta sen verran intiimi etten haluais vieraiden ihmisten näkevän kuvia meidän häistä ihan joka tilanteesta. Hääkakun leikkaus ja häävalssi on esim. sellasia että ihan syystä tietty ryhmä kutsuttu.

  Mutta kaikki tavallansa – kuten sanottu, rakastan nuuskia kaverinkaverinkaverin häitä instagrammin kautta, ja sieltä saa myös hyviä vinkkejä omiin häihin! Toivottavasti kaikkien juhlat on omannäköset, on se sitten kännykän kalvakkaa valoa jokaisessa kuvassa tai ei 🙂

  1. Karoliina31
   19.5.2014, 11:33

   Unohtui romaanikommenttini alkuun kirjoittaa että kiitos mielenkiintoisesta (ainakin näin tulevalle morsiolle;)) ja hyvinkirjoitetusta blogista!

 2. Puolesta, taisinkin jo ig:ssä lanseerata oman hästägin.. Kyllä se vaan niin on, että kuvia otetaan kumminkin, joten kiva se on, et niitä näkee ittekin jälkikäteen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *