TOP5 juhlatilat Helsingissä

Moni varmasti miettii kuumeisesti, mistä löytäisi juuri sopivan juhlatilan omiin tarpeisiin. Että se olisi tarpeeksi lähellä, se olisi sopivan kokoinen ja sinne saisi/ei tarvitse vielä omia juomia ja ruokia, ja että hinta on omaan budjettiin sopiva. Mikä olisikaan kätevämpää kuin portaali, josta näitä juhlatiloja voisi hakea? NIINPÄ. Tähän tarpeeseen Venuu.fi perusti oman hakupalvelunsa – auttaakseen ihmisiä löytämään ne kaikista päräyttävimmät juhlatilat.

Tämä ei ole maksettu mainos, vaan Venuun palvelu on mielestäni niin vallan erinomainen, että uskon että siitä on tosi monelle apua! Itse surffailin viime kesänä eri pitopalveluiden sivuja läpi etsiessäni juhlatiloja Espoossa ja Kirkkonummella, sillä ne oli ainoita jotka olivat näitä tiloja johonkin listanneet…

Tein teidän elämänne vähän helpommaksi ja listasin tähän omat suosikkini Venuun listoilta Helsingissä. Tilat on valittu lähinnä häitä silmälläpitäen, mutta sopivat luonnollisesti myös muiden juhlien järjestämiseen. Jätin myös pois kaikkein tunnetuimmat, kuten Suomenlinnan tilat pois, koska uskon kaikkien jo tietävän niiden mahdollisuudet.

1. Tiilihovi

tiilihovi_-_mennaan_vaan.jpg

Tiilihovi on Katajanokalla, Pohjoisrannassa eli aivan Uspenskin katedraalin vieressä. Esittelyn mukaan Tiilihovi on aikaisemmin toiminut huolintaliikkeiden makasiinirakennuksena. Sataman makasiinit on kunnostettu ja nykyään niissä toimii ravintoloita ja erilaisia kulttuuritiloja. Täällä varmasti sataman pitkän ja vaiherikkaan historian oikein tuntee. Minua vähän harmittaa, etten tiennyt tämän paikan olemassaolosta, kun me omaa hääpaikkaamme mietittiin. Snif.

– Istumapaikkoja 60 henkilölle mutta coctail-tilaisuudet onnistuu 100 henkilölle.

– Omat juomat sallittu, ruuat tulee talon kautta.

– Päivävuokra 1000 euroa.

2. Suvilahden Generaattiorisali

suvilahden_generaattorisali_-_mennaan_vaan.jpg

Suvilahdessa toimivan Circus Helsingin valtava (ja valtavan korkea!) Generaattorisali on osa vanhaa Helsingin Energian suojelualuetta yhdessä muiden Suvilahden voimalarakennusten kanssa. Halutessaan juhliin voidaan sisällyttää sirkuselementtejä, joko esityksiä tai vaikka sirkuskoulua! Tila muuntautuu juhlatilaksi tai kokouskäyttöön.

– Istuva illallinen onnistuu 180 hengelle, seisten 300.

– Omat ruuat ja juomat sallittu.

– Päivävuokra 3000 euroa.

3. Villa Kataya

villa_kataya_-_mennaan_vaan.jpg

Villa Kataya sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa, meren rannalla. Näkymät ovat Espoon suuntaan. Villa Kataya soveltuu vähän pienempien juhlien järjestämiseen, istuvalle illalliselle mahtuu 34 henkilöä. Jotkut olivat järjestäneet vihkimisen Villan terassilla – aivan ihana ajatus! Täällä voi myös juhlia pidemmän kaavan mukaan, sillä talossa on hienot saunatilat ja terassilla pooli. Upea paikka varmasti myös rapujuhlille.

– Istuva illallinen 34 hengelle, seisten 50.

– Omat juomat sallittu, ruoka talon kautta.

– Päivävuokra 1400 euroa.

4. Teatterimuseo

teatterimuseo_-_mennaan_vaan.jpg

Teatterimuseo sijaitseen Kaapelitehtaan tehdasmaisessa ympäristössä. Juhlia, neuvotteluja, luentoja ja kokouksia voidaan järjestää 10-80-paikkaisessa Arkadia-teatterissa, 180 neliön vaihtuvien näyttelyiden salissa tai koko museossa. Arkadia-teatteri laajenee seinää siirtämällä esimerkiksi ravintolaksi jopa 80 hengen juhliin, tai vaikka tanssiaissaliksi. Museon kautta voi myös tilata erilaista ohjelmaa, tai vaikka teeman mukaisen show-illan ruokia myöten!

– Istuen 80 henkeä, seisten 130.

– Omat jumat sallittu, ruuat talon kautta.

– Tuntivuokra alk. 95 euroa.

5. Argoksenmäen holvikellari

argoksenmaen_holvikellari_-_mennaan_vaan_0.jpg

Helsingin Hermannissa sijaitseva Agroksenmäen holvikellari on 150 vuotta vanha oluttehtaan varasto ja tynnyrintekijän verstas. Tila on viisi metriä korkea ja se on luonnongraniitista holvattu 300 neliömetrin halli, joka on puoliksi maan alla. Lisäksi rakennuksessa on matalampaa aputilaa, tilat yhdistävä sadan neliön aula sekä esillepanokeittiö. Hinta kuulemma vaihtelee viikonpäivien ja sesongin mukaan, joten tarjouksia kannattaa kysellä. Hintaan sisältyy pöydät ja tuolit sekä narikka 120 hengelle.

– Istuva illallinen 180 henkeä, seisten 240.

– Omat juomat ja ruuat saa tuoda.

– Päivävuokra alkaen 650 euroa.

 

Olen täällä aivan fiiliksissä kaikista ihanista paikoista, joissa juhlia voisi järjestää! Kannattaa selailla Venuu.fi sivuja, sillä esimerkiksi Suvilahdesta ja Kaapelitehtaan alueelta löytyy monia tosi hienoja paikkoja. Oli vaikeaa valita tähän vain muutama. Venuulaiset lupaavat myös auttaa, mikäli sopivaa tilaa ei meinaa löytyä.

Onko teillä vinkata joku huikea juhltatila? Miten löysitte juhlatilan omiin häihinne?

Kommentit (6)
  1. Hei,
    tuo Tiilihovi Nokalla näyttää tosi kivalta paikalta. Mitähän kautta sitä voi vuokrata? Venuun sivuilta en sitä löydä. Oisko sulla antaa yhteystietoja?

    1. Moikka! Valitettavasti mulla ei ole tarkempia tietoja. Aiemmin se oli ainakin Fregattin hallinnoima, sieltä varmasti osataan kertoa tarkemmin 🙂

  2. lisää juhlatiloja helsingissä

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *