Trendi haastaa: Kuumimmat häätrendit 2014

Lilyn toimitus haastoi bloggarit ennustamaan kesän 2014 kuumimman häätrendit ja jakamaan ne teidän kaikkien kanssa. Kannoin luonnollisesti korteni kekoon ja olkaapa hyvät, vuoden 2014 suurimmat häätrendit ovat tämän hääbloggarin mielestä tässä:

1. Rentous

Tällä hetkellä suurin häätrendi meillä ja maailmalla tuntuu olevan rentous. Morsiamella on rento kampaus, pöydät on koristeltu rennosti luonnonkukkasilla ja astiatkin ovat sievästi rennon eriparisia. Fantastista! Suomalaiset ovat siis vihdoinkin päässeet eroon turhan pönöttämisen tarpeesta ja sen sijaan halutaan keskittyä olennaiseen, eli yhdessäoloon, hyvään ruokaan ja mahtavaan tunnelmaan. Rentous ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, etteikö kaikki olisi tarkasti suunniteltua ja mietittyä, mutta lopputulos on rennon oloinen. Hyvästi tärkätyt kukka-asetelmat!

rennot_haat_-_mennaan_vaan.jpg

 

2. Buffetit

Karkkibuffet on vakiinnuttanut asemansa jokaisten häiden must-juttuna jo jokunen vuosi sitten, mutta kesän 2014 hääpari luo omaan makuun sopivan erilaisen buffetin: skumppabuffa, sikaribuffa tai jäätelöbuffa. You name it. Odotan innolla millaisia oivalluksia tästä vielä nähdään!

sikaribuffet_-_mennaan_vaan.jpg

3. Häävideo

Häävideo, tuo 80-luvun sinisenä väpättävä, Kalevi-sedän uudella videokameralla kuvattu tärisevä ja kaikki tärkeät kohdat missannut klassikko on luonut nahkansa ja tekee mahtavaa paluuta. Häävideo on nykyään ammattilaisen kuvaama ja editoima ja siihen on parhaimmillaan käsikirjoitetu mukaan etukäteen kuvattuja pätkiä hääparin elämästä. Satuhäät goes IRL siis. Jos haluaa hakea inspiraatiota ja syvää liikuttumista, kannattaa etsiä rapakon takaa, jossa tämä homma on osattu jo pitkään.  Etsi youtubesta hakusanoilla wedding video erilaisilla lisätermeillä ja saat iltasi kulumaan helposti.

4. Personointi

Nyt ollaan villinä personoinnista. Hääpari luo jo hääkutsun suunnitteluvaiheessa itselleen oman logon tai vaakunan, joka vilahtelee läpi kaikessa häiden paperituotteissa. Postimerkit luonnollisesti tilataan tällä logolla varustettuna ja hääpaikan vessasta löytyy logovessapaperia. Unohtamatta tietenkään karkkibuffan karkkipussien tarroja, joita logo koristaa. Helppo ja edullinen (vessapaperista en tosin mene takuuseen) tapa tehdä se pieni persoonallinen lisä asioihin.

haalogo_-_mennaan_vaan.jpg

 

5. Somehäät – #wedding

Vieraiden aktivointi on iso ja nouseva trendi. Nykyään hääpari luo oman hästagin, jota kannustetaan käyttämään kaikessa häistä tapahtuvassa somettelussa. Tämä on nerokasta, sillä näin myös hääpari näkee ja saa käyttöönsä kaikki kuvat, joita häiden aikana on otettu. Vähän kuin pääsisi elämään omat häänsä sadasta eri näkökulmasta uudelleen. Vieraita voi myös inspiroida kuvien ottamiseen erilaisilla ohjeilla, esim. bongaa seuraavat tilanteet/asiat, ota kuva ja jaa instagramissa (odotan innolla kuvia ”anoppi joraa”, ”morsian vetää raivarit”, ”juomat loppuu”, ”bestman unohtaa sormuksen” ja ”puhe ei vaan ikinä lopu”). Seuraava aamu lienee riemukas kun selaa kuvia läpi.

somehaat_-_mennaan_vaan.jpg

 

Mitkä teidän mielestänne ovat häätrendit vuonna 2014? Osuivatko omat ennustukseni nappiin?

P.S. Erityisesti pidin Onnenavaimia-blogin coctail hour -ennustuksesta. Kannatetaan!

Kaikki kuvat Pinterest.

muoti trendit ajattelin-tanaan sisustus
Kommentit (14)
 1. Tää on ihan megaihana postaus! Allekirjoitan kaiken! Ja kyllä, olen miettinyt jo häshtägiä omille häilleni 😀 Ja sehän printataan sitten ohjelmaan myös (joskin mun epä-someileva sulho ei ole niin innoissan tästä).

  1. Kiitos!! Ja mahtavaa, mekin aiotaan kyllä tehdä oma häshtag, sen verran innokkaita somettelijoita on lähipiirissä – olisi sääli jos niitä kuvia EI näkisi!

   1. Nimenomaan! 

    Ja itse asiassa, olin tuossa viime viikonloppuna kaason ominaisuudessa järjestämässä polttareita yhdelle morsmaikulle, ja sielläkin toimi erinomiasesti se, että oltiin päätetty etukäteen tägi niille polttareille 🙂

    1. Uuu, pitkälle vietä somesuunnittelua – arvostan!

 2. Oon samoilla linjoilla kuin Elinabeth eli some-häitä en allekirjoittaisi. Kuvittelisin aika monen pitävän some-aktivointia periaatteessa ihan kivana ideana, mutta epäilen, että kovin moni oikeasti toteuttaisi idean omissa häissään. En missään nimessä halunnut mitään sellaista ainakaan meidän parin kuukauden takaisiin häihin. Esimerkiksi hääbingo ja vieraskirjakortit ovat makuuni sopivaa vieraiden aktivointia.

  Mutta kaikelle muulle peukku. 🙂 Etenkin videokuvaus tuntuu olevan tosi kuuma juttu ainakin Facebookin hääryhmissä ja blogimorsianten keskuudessa.

  1. Maailmalla someilu tuntuu olevan jo arkipäivää – nähtäväksi jää kuinka moni toteuttaa omissa häissään täällä Suomessa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *