Trendi haastaa: Unelmien matka

canaima_2_venezuela_-_mennaan_vaan.jpg

Olemme viime viikkoina pohtineet häämatkakohdetta, ja valinta on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Olemme nimittäin matkustelleet jo yhdessäkin aika paljon, ja aika eksoottiisissakin kohteissa, joten wow-elämyksiä on tullut koettua.

Olin opiskeluaikana puoli vuotta vaihdossa Malesiassa, josta reissailimme kaakkois-Aasiaa ristiin rastiin ja poikaystäväkin pyörähti pari viikkoisella paratiisisaarilomalla kanssani. Olemme purjehtineet Kroatiassa ja Kreikassa, minä surffannut Indonesiassa ja poikaystävä asunut Toscanassa. Yksi reissu on kuitenkin ollut aivan ylitse muiden niin eksoottisuudessaan kuin elämyksellisyydessään, nimittäin matka Venezuelaan.

venezuela_-_mennaan_vaan.jpg

Vietimme marraskuussa 2011 unohtumattomat pari viikkoa ystäväpariskunnan kanssa Venezuelassa, ensin Canaiman kansallispuistossa ja sen jälkeen mielettömällä paratiisisaarella Los Roquesilla.

Canaiman kansallispuistohan tunnetaan siitä, että siellä sijaitsee maailman korkein vesiputous, Angel Falls (se Up in the Air piirretystäkin tuttu). Matka putouksille on huima, nimitäin putousta voi joko lentää katsomaan pienkoneella (kallista) tai matkata jokiveneellä neljä tuntia ja vaeltaa kaksi (kohtuuhintaista). Voitte kuvasta päätellä, mitä me teimme.

Vuorille kun oltiin menossa, nousimme luonnollisesti jokea jatkuvasti ylöspäin, ja matkanteko oli välillä kuin koskennousua. Menomatkan pelkäsin aivan uskomattoman paljon jokaista mutkaa ja käännöstä, sillä pitkä ja kiikkerä vene tuntui jatkuvasti kaatuvan, mutta paikalliset pojat olivat joskus ennenkin ajaneet veneellä ja hengissä selvittiin.

Seuraavaksi vaelsimme kaatosateessa kaksi tuntia pimeää viidakkopolkua katsomaan putousta niin läheltä kuin mahdollista .. joka oli perilla pienen pieni vesihöyrypilvi pudottuaan pystysuoraan kilometrin. Siinä vaiheessa meinasi vähän olla vitsit vähissä. Kun lopulta selvisimme leiriin ja saimme ruokaa, kiittelin jotain korkeampaa tahoa henkirukkiemme säilymisestä. Seuraavan aamun näköala kuitenkin korvasi kaiken:

angel_falls_-_mennaan_vaan.jpg  

Seuraavaksi suuntasimme nenämme kohti lämpimämpiä ja rennompia oloja ja lähdimme kohti Los Roquesia, joka on pienenpieni saarirykelmä Karibianmerellä. Ensin piti kuitenkin päästä pois kansallispuistosta, johon ei mitkä tahansa lentokoneet muuten lentele:

venezuela_lentokone_-_mennaan_vaan.jpg

Tämän jälkeen elo kävi hyvin rennoksi, mitä nyt lämmintä vettä ei tietenkään ollut ja ilmastointi oli rikki, mutta paikallinen perinneruoka hummeri ja autiot hiekkadyynibiitsit korvasivat aika mukavasti menetetyt mukavuudet.

los_roques_-_mennaan_vaan.jpg

los_roques_pelikaanit_-_mennaan_vaan.jpg

Ehdottomasti parasta Venezuelan reissussa oli se, että se sisälsi molempia – aktiivista seikkailua ja täydellistä rentoilua varpaat hiekassa. Tästä pitänee oppia jotain seuraavia matkoja suunnitellessa.

Kevään ensimmäisen kiireviikon jälkeen näiden kuvien katseleminen aiheuttaa aika kovaa kaukokaipuuta. Mutta ensin lähden katsastamaan sen Berliinin, siellä pitäisi sentään olla kevät.

Adios ystäväiset, ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

 

Kommentit (2)
 1. Ella // Minä ja hää
  28.3.2014, 11:42

  Voi mitä ihania kokemuksia teillä onkaan ollut! Tuo Venezuela kuulostaa todella tutustumisen arvoiselta, pitääkin todella laittaa korvan taakse 🙂
  Muutenkin näistä sun kuvista tuli sellainen matkakuume että… 🙂

  Mukavaa Berliinin reissua sinulle <3

 2. Opiskeluporukalla kävimme 2011 ulkomaan excursiolla Tansaniassa, mutta kovana kakkosvaihtoehtokohteena olisi ollut Venezuela 🙂 Vaikutuin niin tekstistäsi ja kuvistasi, että Venezuela menee ehdottomasti omalle matkustuslistalle 😉 Tosin mehän ollaan siinä Venezuelan ”yläpuolella” häämatkalla, joten siitä periaatteessa voisi pikareissun käydä myös Venezuelassa… Luultavasti se kuitenkin jää, sillä muutama päivä tuntuisi siellä aivan liian lyhyeltä.
  Mulle ei riitä, että häämatka häämöttää 4kk päässä (eikä sitäkään ole vielä kokonaan maksettu), vaan oon alkanut jo suunnitella talvilomakohdetta ensi vuoden tammi-helmikuulle, ei hyvää päivää sanon minä… No matkahaaveilu on kivaa ja jokaisen reissun jälkeen on kiva tietää, että seuraava reissukin on jo suht nurkan takana 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *