Uusia juhlatiloja merelliseen Helsinkiin – piskuinen Lonna on avattu!

lonna_ilmasta_web.jpg

Meriteemaiset häät olivat hurjan suositut jo viime vuonna ja buumi jatkuu. Merellisiä juhlatiloja on kuitenkin rajallisesti ja olenkin ymmärtänyt, että esimerkiksi Suomenlinnan juhlatilat ovat todella varattuja kesäviikonloppuisin. Nyt on saaristolaishäistä haaveileville hyviä uutisia, sillä puolustusvoimien hallussa ennen ollut pikkuruinen saari Lonna on avattu yleisölle.

Saarella on mieletön historia, sillä saari toimi 1800-luvun alussa neuvottelupaikkana, kun Viaporin antautumisesta neuvoteltiin Suomen sodan loppuvaiheessa. Sittemmin Lonna on toiminut Suomenlinnan ruutivarastona ja merimiinojen säilytyspaikkana ja 1900-luvulla Lonnassa oli laivojen demagnetisointiasema aina 60-luvulle asti. Sen jälkeen saari on käsittääkseni ollut ilman varsinaista käyttötarkoitusta.

lonna.jpg

Nyt Lonnassa tapahtuu taas, sillä Lonnan vanhoja rakennuksia kunnostetaan Suomenlinnan hoitokunnan avulla, ja niihin syntyy kokous- ja juhlatiloja. Saarella aukesi eilen jo kahvila ja ravintola terasseineen, joten nyt jo saarella pääsee nauttimaan saaristotunnelman lisäksi myös erinomaista ruokaa. Ainakin tämä esittely vakuuttaa minut:

”Puhtaita kesäisiä makuja. Grillattua, hiillostettua, savustettua. Kasviksia, juureksia, marjoja, yrttejä. Possua, lohta, ahventa, grillilihaa. Lonnassa ruokalista ei ole kiveen kirjoitettu, vaan Jouni Rahikaisen luotsaamat kokit valmistavat annokset päivän parhaista raaka-aineista.”

Lonnaan pääsee JT-linen vesibussilla, jotka pysähtyvät nyt Lonnassa matkalla Suomenlinnaan. Merimatka kestää vain 10 minuuttia Kauppatorilta, ja vesibussi kulkee tunnin välein.

Kuten olen joskus kertonutkin, olen asunut lapsuuteni Suomenlinnassa ja nämä vanhat linnoitusrakennukset vaan uppoavat minulla tosi syvälle. Ihan huikeaa, että Lonnakin on nyt herätetty eloon ja ihan pikkuruisen olen harmissani, ettei tämä tullut sen verran aikaisemmin, että meidän häitämme olisi voitu viettää tällä sympaattisella saarella. Ainakin aion mennä pikapikaa testaamaan Lonnan ravintolan ja haistella meri-ilmaa tukka tuulessa tuivertaen.

Ihanaa sunnuntaita ystäväiset!

P.S. Lonnan kahvila ja ravintola ovat tänään auki klo 12-17.30. Kipikipi, mene jo!

Kommentit (3)
 1. Kulttuuriretki
  11.6.2014, 08:24

  Hei! John Nurmisen Säätiö on julkistanut tälle kesälle Suomenlinnan kulttuurikohteita esittelevän Kulttuuriretki-palvelun. Palvelun osoite on http://www.kulttuuriretki.fi. Käykäähän tsekkaamassa!

  Palvelun FB-sivun osoite on https://www.facebook.com/kulttuuriretki. Liketykset ovat tervetulleita!

  Sivustolta löytyy myös Suomenlinna-aiheinen Instagram-kuvakisa, jossa on hyvät palkinnot! Osallistua voi hashtagilla #kulttuuriretki!

 2. ThisLovelySeptember
  20.5.2014, 17:49

  Lonna vaikuttaa kyllä makeelta juhlapaikalta! Vietämme firman kevätjuhlia siellä, toivottavasti ei synny juhlatilakateutta 😉

  1. Uiui, mä en ehkä voi mennä edes käymään ennen omia häitä ettei kateus iske 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *