Pääsiäisen viettoa Lontoossa sekä herkulliset peanut butter squaret

img_20180401_101809.jpg

Pääsiäisemme on sujunut rauhallisissa merkeissä ihan kotinurkilla täällä eteläisessä Lontoossa. Olemme ulkoilleet vesisateiden välissä ja nauttineet kiireettömästä olosta. Pieni flunssa on yrittänyt iskeä allekirjoittaneelle, mutta toivotaan pöpön jäävän vain nenän niistämiseen, sillä loppuviikko sujuu jälleen yksinhuoltajasimulaattorissa miehen reissatessa taas vaihteeksi Atlantin toiselle puolelle.

img_20180401_131758.jpg

img_20180401_132012.jpg

Pääsiäinen on tunnetusti suklaamunien sesonkia ja järjestimmekin tytöille pienen Easter Egg huntin, eli suomalaisittain munajahdin (heh- heh) meillä kotona. Vielä vuosi sitten olisin itsekin mättänyt suklaamunia kaksin käsin, mutta nyt menin maltillisella yhden suklaamunan linjalla. Kirjoittelin jokin aika sitten elämäntapamuutoksestani ja siitä, kuinka entisestä sokerin suurkuluttajasta pääsin kohtuukäyttäjäksi. Minulla ei ole nollatoleranssia sokerin suhteen, mutta entisistä hurjista määristä on tultu kauas. Karkkia en kuitenkaan ole edelleenkään syönyt pitkiin aikoihin, mutta herkutellessani ostan mielelläni palan hyvää kakkua tai jonkin hyvän leivoksen.

Lähistöllämme sijaitsevasta lempikahvilastani olen ostanut muutaman kerran aivan älyttömän hyviä maapähkinävoineliöitä, joihin olen kehittänyt pienen addiktion. Nyt pääsiäisenä näitä herkkuneliöitä ei ollut kahvilan valikoimissa, joten päätin haastaa itseni ja koettaa taikoa näitä herkkupaloja omin kätösin. Jos tykkäät Reese’s Peanutbutter cupeista – ovat nämä neliöt taatusti makuusi! Makeutta voi säädellä siirapin määrällä, mutta valkoista sokeria tai uunia näihin leivoksiin et tarvitse laisinkaan ja nämä ovat oiva valinta tarjottavaksi vaikka allegriavaihtoehtona (gluteeniton, maidoton, munaton) juhlissa.

img_20180401_213044.jpg

img_20180401_212833.jpg

Resepti on älyttömän helppo sekä nopea ja tarvitset tähän vain neljä ainesosaa! Neliöt ovat gluteenittomia ja saat niistä tehtyä myös vegaanisen version, mikäli käytät kuorrutukseen vegaanisia suklaarakeita tavallisen tumman suklaan sijasta.

Tarvitset:

  • 2,5 dl Maapähkinävoita
  • (hieman alle) 1 dl Vaahterasiirappia
  • 1,2 dl Kookosjauhetta
  • n. 100g Tummaa suklaata (74%-80%)
  • Noin 20cm halkaisijaltaan oleva astian, joka kestää pakastuksen

Mittaa maapähkinävoi kulhoon ja sekoita joukkoon vaahterasiirappi sekä kookosjauhe. Sekoita niin kauan, että seos on jämäkkää. Levitä massa nuolijan avulla leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan noin 20cm vuokaan. Jätä vuoka vielä huoneenlämpöön ja valmista sillä aikaa kuorrute.

Mikäli valmistat kuorrutteen tummasta suklaasta, sulata suklaa vesihauteessa ja tämän jälkeen levitä muovilastan avulla pohjan päälle. Mikäli puolestasi teet vegaanisen version, sulata vegaaniset suklaahiput niin ikään vesihauteessa ja lisää noin desi maapähkinävoita – sekoita ja levitä pohjan päälle puhtaalla nuolijalla tasaisesti. Laita tämän jälkeen vuoka pakastimeen ja anna olla 45-60 minuuttia (tai kunnes kunnolla kovettunut). Kun otat tekeleesi pakkasesta, leikkaa neliöiksi ja nauti!

x Henna

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma