100 tavaran haaste ja uusi tavoite

100 tavaran haaste potkaisi ääriminimalismi-projektini käyntiin ja haasteen 100 tavaraa tulivatkin täyteen ihan muutamassa päivässä. Loppujen lopuksi 100 tavaraa on äärimmäisen vähän ottaen huomioon, kuinka paljon kotiin kertyy vuosien varrella tavaraa. Haaste on kuitenkin hyvä aloitus karsimisprojektiin ja saa miettimään omistamiaan tavaroita ja niistä luopumista. Omalla kohdallani sain jonkin verran tulosta aikaan ja muutamat kaapit ovat selvästi enemmän järjestyksessä. Haasteessa kävin vain paria kaappia lävitse, joten tavaran karsimiseen tämä haaste oli vasta pintaraapaisu.

100 tavaran haaste ja tunnelmia

Aiempiin yrityksiin verrattuna olen nyt pystynyt karsimaan helpommin tavaroita, sillä minulla on selkeä tavoite, mihin haluan pyrkiä ja siihen pääseminen vaatii paljon tekoja ja suuriakin uhrauksia. En tiedä onko tämä myöskin masokismia, mutta tunne, joka tulee tavarasta luopumisesta, ja erityisesti vähänkään tärkeämmän tavaran, on nautinnollinen. Tämän tunteen vuoksi haluan päästää kaikesta irti ja haastaa myös itseni elämään vähemmällä.

Minulla on ohjenuorana, että jos en ole vuoteen tarvinnut tavaraa, voin aivan hyvin luopua siitä. Tämä ohjeen myötä jouduin karsimaan lempihameeni (kuosi on niin kaunis!), mutta koska hametta ei pysty käyttämään talvella enkä muutenkaan ole hameiden käyttäjä, minkä vuoksi vaate on jäänyt käyttämättömäksi, laitoin sen kirpputoripinoon. Sattuu sydämeen, mutta näin vain on parempi. Hame ansaitsee tulla käytetyksi.

Koska kuitenkin 100 tavaraa kertyi näinkin nopeasti (ja pidän kovasti haasteista ja tavoitteista), laitetaan hieman pökköä pesään ja päivitetään haasteen tavoitetta!

1 000 tavaran haaste

Kyllä, luit aivan oikein! Aion 10-kertaistaa 100 tavaran haasteen ja uusi tavoitteeni on karsia 1 000 tavaraa kotoani! Pyrin saamaan tämän maagisen luvun täyteen vuoden loppuun mennessä, mutta katsotaan, kuinka nopeasti (tai hitaasti) haaste etenee. Julkaisen Instagramiin (@theminimalistica) haasteessa karsitut tavarat, ja voit siellä seurata muutenkin tarkemmin matkaani ääriminimalismiin.

Tähän mennessä en ole laskenut haasteeseen mukaan roskaksi luokiteltavia asioita, kuten käytettyjä muistilappuja ja papereita, jämälankoja tai loppuneita kosmetiikkatuotteita. Jotkin tavarat olen puolestaan niputtanut yhteen, kuten pinnit, lankakerät ja kukkien istutusruukut. Eli todellisuudessa karsittuja tavaroita tulee paljon enemmän.

Toivon, että todellinen tavaramääräni ei ole niin iso, ja 1 000 karsitulla tavaralla aletaan olemaan siinä pisteessä, mihin haluankin päästä. Katsotaan sitten myöhemmin vuotta kuinka väärässä olinkaan ja pitääkö haastetta taas korottaa.

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram | Pinterest

koti vastuullisuus oma-elama sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *