Asiat, joista minun on minimalistina vaikea luopua

Kirjat

Kirjat on ehdottomasti vaikein asia, josta luopua. Rakastan kirjoja yli kaiken – niiden tuoksua ja tuntua. Mielestäni kirjat tekevät kodin, joten niitä on ilo katsella, ja niihin on ilo palata aina uudelleen ja uudelleen.

Viime aikoina olen kuitenkin pyrkinyt pääsemään tästä kirjafiksaatiosta ylitse ja olen lainannut kirjoja e-kirjanlukulaitteeseen, josta on tullut minulle yksi viime aikojen suosikkijuttuistani! Vaikka lukulaite ei korvaa kirjojen tuoksua, on kuitenkin nautinnollista lukea kirjoja, kun ne eivät paina paljon mitään.

Vaatteet

Vaatteet on minulle yksi helpommista ja vaikeimmista asioista karsia. Helppoa vaatteiden karsimista tekee se, että lähtötilanteessa niitä on niin paljon, että pakostakin löytää muutaman vaatekappaleen, josta on salaa halunnut luopua jo pidemmän tovin.

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että haluaisin omistaa paljon pienemmän vaatekarderoopin. Kuitenkin vaatteiden karsiminen tuntuu vaikealta, sillä joutuisin heittämään hyviä vaatekappaleita menemään, joista voisin itse nauttia vielä pitkän tovin. Vaatteiden karsimisessa tuntuu siis olevan ristiriita, jota en vain saa selvitettyä. Miksi luopuisin jostain hankkimastani, jota voisin itse aivan hyvin käyttää ja nauttia? Kestää siis monia vuosia, ennen kuin saan vaatekaappini supistettua haluamaani kokoon.

Some

Vaikka olen itse huono somessa, ei se tarkoita, ettenkö viettäisi siellä paljon aikaa. Huomaan usein tuhlaavani aikaa viidellä eri Instagram-tililläni sekä kahdella Twitter-tililläni. Tiedän, minulla on ongelma. Minulla on paha tapa luoda uusi Instagram-tili aina kun saan idean alkaa postaamaan jostain tietystä aiheesta. Tämän vuoksi olenkin alkanut karsimaan näitä tilejä ja kirjautumaan ulos sosiaalisesta mediasta, jotta voisin pitää parempaa huolta omasta hyvinvoinnistani ja pystyisin keskittymään muuhun.

Noutoruoka

Pyrin aina tekemään itse ruuan, mutta joskus on hetkiä, jolloin vain haluaa grilliherkkuja. Mielestäni noutoruoka on yksi turhimmista ja suurimmista kulueristä, mutta aina ei pysty vastustamaan herkkujen kiusausta ja löytämään energiaa ruuan valmistukseen. Noutoruoka onkin yksi asioista, joista on ollut vaikein luopua minimalistina.

hyvinvointi ostokset vastuullisuus oma-elama
Kommentit (4)
 1. Kauneus on pieniä tekoja
  1.9.2021, 00:17

  Piti laittaa tuo lukulaite ihan ylös koska meillä on sen hankinta edessä.
  Itselläni minimalistisuus lähinnä haaveissa tällä hetkellä. Tai ainakin tuntuu siltä, mitään en kyllä ole oikein ostanut kolmeen vuoteen kuin ruokaa, ja toki vaatteita kasvaville lapsille.
  Minusta on ihanaa kun enää ei tarvitse täyttää vaatekaappia aina uusilla vaatteilla vaan voi käyttää myös niitä ainaisia samoja lempi-vaatteita.
  Kodin laittaminen on myös ihanaa, enkä tällä tarkoita ”turhan puolen vuoden välein vaihtuvan sisustuksen uusimista” vaan kodin ihan jo perushuolto_a sekä pieniä päivityksiä.
  Ympäristö kuitenkin muuttuu koko ajan ympärillämme ja tietynlainen pehmeys on saapunut ainakin meidän perheeseen sen kliseisen ”kliinisen valkoisen” pariksi.
  Projektina minun unelmien sänkyyni (joka meillä on siis ollut jo yli 5v) on tällä hetkellä moottorirungon laittaminen, ostin torista käytetyn moottorirungon ja olen täällä pari päivää irroitellut niittejä pois verhoilusta jotta saan likaiset verhoiluosat pois. Tämän jälkeen vaihdamme uudet sängynjalat jotta moottoriosa mahtuu sängyn alle ja sitten pääsemmekin kiinnittämään sen kiinni runkoon.
  Rakastan lukea tai kuunnella äänikirjoja sängyssä ja nyt jalat saa vielä nostettua ylös ettei tarvitse välillä mennä lattialle makaamaan ja nostaa jalkoja seinää vasten..

  1. Minimalistisuus on siitä ihanaa, että kuka vain voi olla minimalismi omilla ehdoillaan. Ei siis ole väliä kuinka paljon tavaraa omistat vaan tärkeämpää on millaisia hankintoja tulevaisuudessa tekee. Tärkeintä on, että nauttii siitä mitä ympärillä on ja tuntee olonsa hyväksi niiden ansiosta.

   Hienoa, että olet saanut projektia eteenpäin, vaikka se on vienytkin vähän kauemmin aikaa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Antoisia lukuhetkiä sinulle 🙂

 2. Mikä e-kirjanlukulaite sulla on käytössä? 🙂 itsekin miettinyt sellaisen hommaamista!

  1. PocketBook InkPad 3. Olen kyllä tykännyt tästä todella paljon. Tähän saa muun muassa pdf:iä ladattua, mitä ei käsittääkseni kaikkiin lukulaitteisiin välttämättä saa. On siis monipuolinen laite 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *