DIY: Helppo muhkea scrunchie eli hiusdonitsi pelastaa huonon hiuspäivän

Scrunchie eli hiusdonitsi pelastaa huonommankin hiuspäivän! Itse olen tehnyt nyt kaksi kertaa hiusdonitsiparin ja nämä ovat kyllä ehdottomasti lempiasioita, joita voi ommella. Valmistus on niin helppoa ja nopeaa. Tässä teillekin luotto-ohjeeni hiusdonitsien tekoon!

helppo muhkea hiusdonitsi ohje

// Tarvikkeet:

  • Pala esimerkiksi pellavakangasta. Itselläni palan koko oli  76 x 12cm
  • Kuminauhaa 20 cm

// Ohje

1. Leikkaa sopivankokoinen pala kankaasta. Käytin tällä kertaa materiaalina 100% pellavakangasta, joka oli pellavan värissä. Myös puuvilla ja sametti soveltuvat hiusdonitsiin mallikkaasti. Leikkasin kankaasta kooltaan 76 x 12 cm palasen, josta tuli oikein muhkea hiusdonitsi. Koko voi myös olla pienempi esimerkiksi 50 x 10cm, jolloin hiusdonitsista tulee hieman pienempi.

2. Leikkaa kuminauhasta pätkä. Kuminauhan pituus on 20 cm, mutta jos haluat pienemmän hiusdonitsin, leikkaa kumauhasta lyhyempi pätkä. Tässä koossa hiusdonitsista tulee suurinpiirtein ison pompulan kokoinen ja mahtuu esimerkiksi hyvin ranteeseen.

3. Taita kangas kaksinkerroin pituussuunnassa ja ompele pitkä sivu. Ompele sivu ensin suoralla ompeleella ja huolittele lopuksi. Varmista, että kankaasta on nurja puoli ulospäin. Kiinnitä tarvittaessa nuppineuloilla ennen ompelua

4. Ompele toinen lyhyt pää kiinni ja ompele samalla kuminauhan toinen pää saumaan. Kuminauhan voi asettaa kankaan keskelle tai halutun sisäsauman puoleen. Valmiissa hiusdonitsissa kuminauha asettuu sisäsaumaan.

5. Käännä työ toisin päin. Laita esimerkiksi hakaneula kuminauhan päähän kiinni, jotta se ei pakene työn sisälle. Itse sidoin kuminauhan pään sormeeni kiinni. Käännä nyt työ vaikkapa kynää apunasi käyttäen asettamalla se jo ommellun pään päästä sisälle työhön. Jos teet isomman koon hiusdonitsin, et tarvitse mitään apuvälineitä kääntämiseen, vaan työn mahtuu kääntämään ilman niitä.

6. Ompele kuminauhan toinen pää työn avoimeen päähän. Huolittele lopuksi sauma. Ompele kuminauha samaan kohtaan kuin ompelit sen toisen pään ensimmäisellä kerralla.

7. Taita sisään putkilon aikaisemmin ommeltu pää. Taitteen pituus on hyvä olla vähintään 1 cm.

8. Työnnä toisena ommeltu pää tämän taitetun pään sisään. Kiinnitä päät tarvittaessa nuppineuloilla.

9. Ompele työ rinkulaksi suoralla ompeleella. Ompele sauma mahdollisimman läheltä taitettua reunaa.

helppo muhkea hiusdonitsi ohje10. Nauti kauniista hiussomisteesta!

Vinkki: Voit tehdä hiusdonitsin jämäkankaasta, jolloin saat minimoitua jätteen määrää.

———

Aikaisemmat DIY-ohjeet:

Neulottu hiuspanta

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram | Pinterest

kauneus diy trendit hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *