Mitä vuoden 2021 tavoitteille kuuluu

Koska vuodesta 2021 on kulunut jo 1/4 on aika tarkastella vuoden 2021 tavoitteiden edistymistä! Tavoitteeni vuodelle 2021 olivat:

▪️NO BUY -vuosi
▪️5 000€ säästöön ja sijoituksiin
▪️Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu

Tavoitteista voit lukea tarkemmin tästä postauksesta.

Ostolakko

Ostolakon suhteen on mennyt todella hyvin. Tämän vuoden aikana ei ole tullut ostettua mitään muuta ylimääräistä kuin noutoruokaa ja yksi leuanvetotanko sekä kattila puoliksi avopuolison kanssa. Myöskään ei ole tehnyt mieli kierrellä verkkokauppoja, ja ostaa tavaroita, mitä en todellisuudessa tarvitse. Olen huomannut, että olen täysin tyytyväinen näiden tavaroiden ja vaatteiden kanssa, mitä tällä hetkellä omistan, enkä tarvitse yhtään mitään extraa voidakseni olla onnellinen.

Käytännössä ainoat ostokset tammi-maaliskuussa ovat olleet ruokaostokset verkkokaupasta, mutta myös joitain käyttötavaroita on jouduttu ostamaan edellisten rikkouduttua tai loputtua.

Näiden kuukausien aikana on kuitenkin ollut yllättäviä menoeriä, kuten kissan eläinlääkärikäynnit, jotka ova syöneet etenkin puskuria huomattavasti. Eläinlääkärikulut alkavat lähennellä jo 700 euron rajaa, mutta onneksi olen saanut myös ylimääräisiä tuloja, joiden avulla olen pystynyt kattamaan tuon kuluneen summan lähes kokonaan.

Loppuvuodelle onkin sitten suunnitteilla hieman isompi ostos, nimittäin uusi pyörä, josta olen haaveillut jo muutaman vuoden ajan. Koko viime kesän toivoin parempaa menopeliä lenkeille kuin iänikuisen vanha mummopyörä, joka saa pitemmällä lenkillä kaikki mahdolliset paikat todella kipeiksi. Ei siis mikään mukava elämys, vaikka pyöräilystä nautinkin. Pyörä vie kuitenkin huomattavan loven säästöistäni, joten mietin vielä uudemman kerran pyörähankintaani ja sopivaa ajankohtaa.

Säästöt ja sijoitukset

Kaikesta huolimatta tähän mennessä olen onnistunut säästämään 1100€. Onneksi tässä kuussa oli lisätuloja, jonka turvin sain tuon summan kasvatettua nuinkin suureksi. Pelkästään maaliskuussa säästöön sain siis 700 euroa.

Säästösumman suhteen ollaan aivan aikataulussa. Ajatuksissani oli siirtää alkuvuodesta säästöön hieman vähemmän rahaa ja loppuvuodesta puolestaan enemmän. Tämä johtuen siitä, että odotan palkkani nousevan reilusti kesä-heinäkuun tienoilla. Näin ollen minulla olisi loppuvuodesta enemmän rahaa laittaa säästöön kuin mitä alkuvuoden palkasta. Toivotaan, että suunnitelmat pitävät kutinsa. Tällä hetkellä olen hyvin toiveikas, mutta koskaan ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan.

Taloudellinen riippumattomuus

Entäs sitten taloudellinen riippumattomuus? No tätä tavoitetta on hieman vaikea niinkään edistää, vaan se tulee ajan kanssa kurinalaisella säästämisellä.

Tällä hetkellä laitan säästämäni rahan puskuriin, josta pikku hiljaa siirrän rahoja sijoituksiin. Sijoitan siis huomattavasti vähemmän rahaa kuin säästän, kuukausittainen sijoitussummani on 150 euroa. Tämä siitä syystä, että minulla olisi sijoitettavaa rahaa valmiina odottamassa sopivaa ajankohtaa. Jos siis osakkeet lähtevät taas reilusti laskuun, minulla olisi ylimääräisiä säästöjä sijoitettavaksi tällaisina ajankohtina, jolloin myös voisi saada parempaa tuottoa rahoille, kun sijoitukset lähtevät taas nousuun.

tyo-ja-raha puhutaan-rahasta raha ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *