Projekti 333 – Rematch vuosimallia 2022

On aika uuden Projekti 333 -haasteen! Aion pukeutua huhti-kesäkuun ajan vain 33 vaatekappaleeseen. Uusi työ ja paluu toimistolle inspiroi minua ryhtymään uudemman kerran Projekti 333:een, josta viimeksi jäi hyvin lämpimät fiilikset. Tutustutaanpa seuraavaksi itse haasteeseen.

Säännöt

Haasteeseen valitaan 33 tuotetta, joita käytetään kolmen kuukauden ajan. Tuotteet sisältävät vaatteet, korut, asusteet, ulkovaatteet ja kengät. Tuotteisiin ei lasketa tärkeitä koruja, jotka ovat aina käytössä, alusvaatteita, sukkia, yövaatteita, kotivaatteita tai urheiluvaatteita. Ehtona on, ettei näitä tuotteita käytetä muuhun kuin niihin tarkoitettuihin tilanteisiin. Jos jokin vaate ei enää sovi päälle tai menee rikki, sen saa korvata.

Tarkoituksena on koota vaatekaappi, joka sopii arkeen, työhön ja huviin kolmen kuukauden ajan. Haasteen avulla pyritään näkemään potentiaali jo omistamissa vaatteissa, mutta myös herättämään tietoisuutta siitä, kuinka vähällä todellisuudessa voikaan pärjätä.

Vaatekaappini seuraavan 3 kuukauden ajan

Ulkovaatteet

 1. Ruskea välikausitakki
 2. Musta tuulitakki
 3. Nahkatakki
 4. Paraboot-kengät
 5. Ruskeat nilkkurit

Työvaatteet

 1. Musta haalari
 2. Musta lyhythihainen mekko
 3. Mustavalkoinen 3/4-hihainen mekko
 4. Musta paitamekko
 5. Musta pellavapaita
 6. Musta valkopilkullinen kauluspaita
 7. Valkoinen kauluspaita
 8. Marimekon lyhythihainen neuletunika
 9. Valkoinen neulepaita
 10. Musta poolopaita
 11. Musta palmikkoneule
 12. Ruskea neuleliivi
 13. Harmaa collegepaita, jossa hihoissa kuviota
 14. Musta collegepaita
 15. Mustat farkut
 16. Mustat collegehousut
 17. Viininpunaiset housut

Arkivaatteet

 1. Uniqlo X Marimerkko -pallokuviollinen paita
 2. Sinivalkoinen flanellikauluspaita
 3. Marimekon mustavalkoinen raitapaita
 4. Musta neulepaita
 5. Viininpunainen collegepaita
 6. Siniset farkut

Muut

 1. Kiviset korvakorut
 2. Metaliset korvakorut
 3. Ruskea vyö
 4. Paksut mustat legginssit
 5. Keskipaksut sukkahousut

Alkufiilikset

Kuten viimekin vuonna, vaatteiden valinta tuntui jokseenkin vaikealta. Oli hankala ajatella sitoutuvansa vain tiettyihin vaatteisiin seuraavan kolmen kuukauden ajaksi. Sinällään en luultavasti käyttäisikään muita vaatteita kuin valitsemiani vaatteita seuraavan kolmen kuukauden aikana, mutta rajoittaminen toi oman lisämakunsa haasteeseen.

Minulla oli myös vaikeuksia rajata kapselin tuotteet 33 kappaleeseen, sillä haluamiani vaatteita oli tätä enemmän. Vaatteiden valinnassa piti siis todella miettiä, mitkä yhdistelmät toimivat monipuolisimmin ja parhaiten, ja mitkä ovat todella tarpeen. Jännityksellä odotan, mitä seuraavat 3 kuukautta tuovat tullessaan ja tuleeko minua harmittamaan jotkin vaatevalinnat. Kapselin kokoaminen on kyllä auttanut näkemään vaatekaappini vaatteet uudelleen ja tulen varmasti käyttämään vaatteita monipuolisemmin haasteen jälkeen.

Valitsin kapseliini omia suosikkivaatteita, ja pyrin tekemään sellaisia valintoja, jotka voisin helposti yhdistellä keskenään. Näin pystyn tarpeen tullen kerrospukautumaan kevään aikana, mutta myöhemmin kesemmällä voin myös nauttia lämpöisistä keleistä, ilman, että vaatetuksen puolesta tulee kuuma.

Villinä korttina valitsin Marimekon värikkään neulepaidan sekä  harmaan collegepaidan, jotka eivät ole kuuluneet käyttövaatteisiini. Molemmat on väreiltään ja kuivoiltaan todella ihania, mutta jostain syystä ne ovat jääneet käyttämättä. Nyt tämän haasteen myötä haluan opetella käyttämään niitä ja näkemään vaatteiden todellisen potentiaalin.Muutoin vaatteet ovat väritykseltään suurimmaksi osaksi mustaa ja valkoista. Koen, että nämä sopivat hyvin toistensa kanssa, eikä värit itsessään rajoita vaatteiden yhdistelemistä.

Pidin arkivaatteiden määrän suhteellisen vähänä, sillä työvaatteita tulen tarvitsemaan lähes päivittäin. Arkivaatteita tarvitsen lähinnä vain satunnaisin viikonloppuisin, joten pärjään siis hyvin pienellä vaatekarderoopilla tämän osalta. Halusin myös maksimoida työvaatteitteni määrän, sillä näitä tulen käyttämään ylivoimaisesti eniten.

Toteutin tosiaan haasteen ensimmäisen kerran syksyllä 2020. Pääset tutustumaan aikaisempaan vaatekaappiini ja fiiliksiin tästä postauksesta. Viime vuonna haasteen ajankohdaksi tuli loppukesä, jolloin piti huomioida syksyinen pukeutuminen, kun taas nyt pitää huomioida kevät, joten siinä mielessä ehkä kummankaan haasteen ajankohta ei ole osunut ihan ihanteellisimpaan ja helppoimpaan aikaan. Mielenkiintoista kuitenkin verrata näitä haasteita ja vaatevalintoja keskenään. Ehkä seuraavalla kerralla valitsen vaatekaapin pelkästään kesään tai talveen!

———

Haastan myös sinut kokeilemaan Projekti 333:a kolmen kuukauden ajan!

Osallistu sinäkin haasteeseen Instagramin puolella. Seuraa vain minua Instagramissa (@theminimalistica). Julkaisen sinne jokainen päivä päivän asun ja mahdollisuuden myös sinun jakaa päiväsi tyyli. Kokoan myös parhaimmista päivän asuistani postauksen tänne blogin puolelle ja kerron samalla kuinka haaste on sujunut.

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram | Pinterest

muoti paivan-tyyli vastuullisuus trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *