Sijoitusvuosi 2022 – Miltä haluan sen näyttävän

Pitkästä aikaa puhetta säästöistä ja sijoituksista! Vuosi on vierähtänyt nopeasti ja nyt olisi aika palata taas tämän matkan pariin. Inspiraatio on ollut vuoden aikana teillä tietämättömissä, mutta nyt kevään (ja uuden vuoden) tullen koen taas tärkeäksi päästä itsekin kärryille omaan tilanteeseen katsauksella sijoitusvuosi 2022:een.

Mitä vuoden 2021 säästöille ja sijoituksille tapahtui?

Viime vuoden säästämisen tavoitteiden raportointi taisi jäädä kahteen kertaan. Jos nyt lyhyesti summaisin viime vuoden säästöjä, niin säästötavoite ylitettiin 20 prosentilla! Tämä on huikea saavutus etenkin, kun olin suurimman osan vuodesta työssä, jossa sain todella huonoa korvausta. Säästöön vuodelta 2021 jäi siis huimat 6 000 €, kun tavoitteena oli 5 000€.

Laitoin osan viime vuoden säästöistä Nordnetin kuukausisäästöön, jolla säästän ETF:iin ja rahastoihin. Osa potista meni puolestaan puskuriini. Suurimman osan säästöistä laitoin ASP-tilille, jota pyrin kerryttämään loppuvuoden aikana huimaa vauhtia isommaksi.

Vuoden 2022 säästötavoitteet

Vuoden 2022 säästötavoitteet ovat luonnollisesti isommat kuin viime vuonna. Tänä vuonna aion pyrkiä säästämään 7 500 €. Sijoituksissa olevat rahat haluaisin puolestaan tuplata, jolloin yhteissummaksi tulisi 10 000 €. Etenkin sijoitusten määrä pitäisi olla ihan realistinen, mutta säästötavoitteeseen saadaan hieman kiristää kukkaron nyöriä, jotta se onnistuu. Yhtenä haaveistani on pystyä säästämään vuoden aikana 10 000 €, mutta tämän saavuttamiseksi tarvitsen parikin palkankorotusta ja kuukausittaisten menojeni pienenemisen.

Tänä vuonna en aio toteuttaa ostolakkoa, sillä tiedän jo, että tänä vuonna tulee olemaan paljon isoja hankintoja. Pyrin kuitenkin olemaan tietoisempi ostoksistani, enkä ostaisi mitään mitä en oikeasti tarvitse. Ehkä ostolakko palaa taas ensi vuonna kuvioihin tai toteutan sen tänä vuonna lyhyempänä.

Suunnitelmat taloudelliseen riippumattomuuteen

Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu jatkuu tänäkin vuonna säästämisen ja sijoittamisen merkeissä. Matka on vielä pitkä, mutta euro kerrallaan ollaan lähempänä tavoitetta. Haaveenani ja tavoitteenani on, että joskus minulla ylittyy miljoonan varallisuus.

Suunnitelmanani on sijoittaa erilaisiin rahastoihin ja ETF:iin. Myös suoria osakkeita ostan osakesäästötilille. Asuntosijoittamista olen pohtinut jo pidemmän aikaa ja minulla on jo mielessäni yksi asunto, jonka haluaisin jossain vaiheessa ostaa. Tälle asunnolle on hieman taka-ajatuksia, sillä aion ostaa sen ensin sijoitukseksi, mutta josta myöhemmin pääsisin itsekin nauttimaan kakkosasunnon merkeissä.

———

Sijoitusvuosi tulee siis olemaan tiukka ja tavoitteellinen. Vuosi vuodelta pyrin tekemään parempia sijoitusratkaisuja ja saamaan kasaan suureman potin. Tähän kaikkeen avuksi olen tänä vuonna ottanut taulukot ja graafit käyttöön, joiden avulla pystyn helposti analysoimaan sitä, miten vuoteni etenee. Tämä on varsin nautinnollista ihmiselle, joka on järjestelmällinen ja rakastaa seurata erinäisten asioiden edistymistä!

Miltä sinun sijoitusvuotesi 2022 tulee näyttämään?

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram

tyo-ja-raha puhutaan-rahasta raha vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *