Vuosi 2022 ja taloudelliset luvut – Mitä tavoitteita vuodelle 2023?

vuosi 2022

Vuosi 2022 – Mitä tavoiteltiin?

Summasin alkuvuonna vuoden säästö- ja sijoitustavoitteet. Tuolloin tavoitteenani oli saada säästöön 7 500 € ja sijoitusten kokonaissummaksi 10 000 €. Vuosi 2022 on ollut hyvin hektistä aikaa. Lähtökohtana vuoteen oli se, että tiedossa oli pari isompaa hankintaa, jotka sitten rokottivat säästötavoitteeseeni pääsystä. Ostoslistalla olivat uusi polkupyörä ja läppäri. Black Fridayna ostin vielä uuden puhelimen, kun vanhaan ei ollut saanut enää päivityksiä pitkiin aikoihin. Näihin ylimääräisiin ostoksiin meni kaiken kaikkiaan rahaa noin 2 500 €.

Mitä jäi käteen vuodelta 2022?

Noh keskitytäänpäs nyt säästöihin. Säästötavoite oli alunpitäen tosiaan tuo 7 500 €, jonka ikävä kyllä jouduin puolessavälissä vuotta laskemaan 6 000 euroon. Suurien ostosten vuoksi 7 500 € ei ollut enää ollenkaan realistinen. Jos näitä ostoksia ei olisi ollut, olisi säästötavoite kuitenkin täyttynyt kirkkaasti, mistä olen hyvin tyytyväinen, sillä tiedän, että tulevana vuonna voin saada isomman summan säästöön.

Kaiken kaikkiaan vuoden säästösummaksi kertyi 6223,10 €, mikä on melkein 4% enemmän kuin aiempana vuonna. Tämän saavuttamisessa auttoi suuresti veronpalautukset, jotka omalla kohdallani oli 1 000 € luokkaa, sekä edellisen työni viimeinen palkka, jossa maksettiin lomarahat. Vuoden parilta viimeiseltä kuukaudelta ei jäänyt säästöön mitään, sillä jouduin lokakuussa työttömäksi ja ansiosidonnainen oli yllättävän alhainen. Vuoteen on siis tapahtunut paljon!

Sijoitussalkun koko

Vuoden 2022 tavoitteena oli saavuttaa 10 000 € sijoitussalkku, johon omalla mittarillani päästiin! Olen nyt sijoittanut muutaman sata euroa alle tuon kymppitonnin, joten mielestäni olen tarpeeksi lähellä tavoitetta. Vuoden mittaan on tullut muutamia uusia sijoituskohteita, ja nyt sijoitukset on hajautettu yhteensä kuudella eri salkussa, joista jokainen koostuu eri rahastoista ja osakkeista.

Kaiken kaikkiaan kuluneen vuoden sijoituskäyttäytyminen on ollut omalla osallani hieman on-off-tilassa. Erinäiset tapahtumat ovat vaikuttaneet siihen, että olen keskeyttänyt kuukausisäästösopimuksen pariinkin otteeseen ja laittanut uudet sijoitukset jäihin. Nyt taas ensi vuonna haluan paneutua tarkemmin eri kohteisiin ja olla aktiivisempi sijoitusten osalta.

Tulevan vuoden suunnitelmat

Vuoden 2023 suunnitelmat säästöjen ja sijoitusten osalta ovat jo aika selvät, ja olen käynyt tavoiteltavat luvut tarkkana lävitse jo viikkoja sitten.

Puskurini pieneni 6 000 € eurosta 4 000€ euroon tässä vuoden aikana, joten nyt haluaisin nostaa puskurini 8 000 euroon. Syy sille, miksi haluan suurentaa puskuriani on se, että koen, ettei tuo 6 000 € riitä kovin pitkäksi aikaa, jos joudun jäämään töistä pois. Suurempi summa tuo siis enemmän taloudellista mielenrauhaa itselleni.

Säästötavoite vuodelle 2023 on 8 000 €, minkä uskon olevan varsin realistinen, etenkin kun vertaa vuoteen 2022. Näillä tuloilla 8k olisi täyttynyt jo vuonna 2022, jos nuita suuria ostoksia ei olisi tullut. Salaa mielessäni haaveilen, että saisin taas suuren veronpalautuksen, mikä auttaisi säästötavoitteeni saavuttamisessa. Pidetään sormet ristissä!

Sijoitussalkun koon haluan kasvattaa tulevana vuonna 14 000 euroon. Tämä tarkoittaisi, että minun tulisi sijoittaa kuukausittain noin 340 €, jotta tavoite täyttyy. Tietenkin numeroihin vaikuttaa sijoitusten arvonmuutos, mitä en tuossa luvussa ole ottanut huomioon. Pidin sijoitustavoitteeni varsin maltillisena, sillä jos säästän puskuriin vuoden aikana 4 000 €, jää 8 000 euron säästötavoitteestani tuo 4 000 €, joka nyt siis menee suoraan pörssiin. Ensi vuoden jälkeen pystyn toivottavasti aggressiivisemmin sijoittamaan säästöön jääneen varallisuuden.

Kaiken kaikkiaan kokonaisvarallisuuden haluaisin pystyä kasvattamaan tulevana vuonna 42 000 eurosta 52 000 euroon. Vielä on pitkä matka miljoonaan, mutta onneksi vuosi vuodelta ollaan lähempänä!

Millaisia tavoitteita sinulla on vuodelle 2023?

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram | Pinterest

tyo-ja-raha vastuullisuus puhutaan-rahasta raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *